کتاب “نهجالبلاغه؛ نسخه نجاتبخش”؛ اثر پژوهشگر ملایری رونمایی شد / باید نهجالبلاغه به عنوان کتاب درسی حوزههای علمیه تدریس شود
آیین رونمایی از کتاب “نهجالبلاغه؛ نسخه نجاتبخش” اثر ابوالقاسم جعفری جوزانی به همت اداره کتابخانههای عمومی ملایر، کانون خدمت رضوی و دانشکده علوم قرآنی در کتابخانه علامه مجلسی ملایر برگزار شد.
امروز آیین رونمایی از کتاب “نهجالبلاغه؛ نسخه نجاتبخش” اثر ابوالقاسم جعفری جوزانی به همت اداره کتابخانههای عمومی ملایر ، کانون خدمت رضوی، دانشکده علوم قرآنی، با حضور سید مهدی آخشیک رئیس کتابخانه های عمومی،جمعی از اساتید و پژوهشگران حوزه قرآن و نهج البلاغه در کتابخانه علامه مجلسی ملایر برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ چهارشنبه، ۲۶ بهمن ماه، مسئول کانون خدمت رضوی ملایر در این آیین، با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در مورد نهج البلاغه، گفت: این کتاب در همه بخش ها برای انسان کامل و جامعه انقلابی ، لازم و ضروری است و بهترین مطالب را ارائه می دهد.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا شمس با ذکر برخی از خطبه های نهج البلاغه، تصریح کرد : این کتاب از دامان بلندای عرش صادر شده و به اذ۶ان بسیاری از دانشمندان اعصار مختلف، هرگز کهنه نمی شود و همواره پر از طراوت و تازگی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه نهج البلاغه همچنان در میان مسلمانان و شیعیان مهجور و مظلوم است، افزود: بعد از قرآن، عالی ترین معارف راهنمای بشریت در نهج البلاغه ذکر شده و آن را «برادر قرآن » نامیده اند.
شمس با بیان اینکه در تحقیق آماری مشخص شد که تنها ۵ درصد از دانش آموختگان یک مرکز آموزش عالی در یک منطقه ،از نهج البلاغه استفاده می کنند، افزود: متاسفانه این آمار نشان دهنده گمنامی و مهجوریت این کتاب ارزشمند است.
مسئول کانون خدمت رضوی ملایر به تاکید محققان و پژوهشگران غربی در مورد اهمیت توجه به نهج البلاغه اشاره کرد و افزود : شهید مطهری در کتاب« سیری در نهج البلاغه» می گوید این کتاب به بزرگان، علما و فضلای ما پر و بال سیر در آفاق را داده و باحکمت های آن نفس می کشند و زندگی می کنند.
وی به استناد سخنی از علامه جوادی آملی افزود: در عصر حاضر ما باید در حوزه های علمیه نهج البلاغه را به عنوان یک کتاب درسی تدریس کنیم.
این پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد ::با توجه به بحران های تاریخی، سیاسی، معنوی و اخلاقی موجود در عصر حاضر ، باید به سمت شناسایی کتاب ارزشمند نهج البلاغه برای نسل نوجوان و جوان پیش برویم.
وی با بیان اینکه در جامعه امروز دین گریزی و بحران معنویت گریزی وجود دارد، افزود: باید برای برگشت به اسلام و تعالی خودمان نهج البلاغه را به عنوان نسخه نجات بخش زندگی انسان مطالعه کنیم و آن را در اختیار نسل آینده قرار بدهیم؛ چرا که حضرت علی (ع) یک استاد اخلاق، یک سیاستمدار مدبر ، یک اقتصاددان عالم و یک فرمانده جنگی بینظیر بود.
در ادامه نویسنده کتاب «نهج البلاغه ؛نسخه نجات بخش»، با بیان اینکه کتابهایی که در حال حاضر در دانشگاهها تدریس میشود، جوابگوی نیاز جامعه نیست ، افزود: ضروری است که متون کتب درسی متناسب با نیاز جامعه تدوین و تدریس شود.
ابوالقاسم جعفری جوزانی، با بیان اینکه هدف از تدوین کتاب، گردآوری یک توضیح کوچک متشکل از حکمتها، خطبه ها، کلمات قصار و نامههای امیرالمومنین( ع) برای نسل جوان و آینده سازان مملکت بود، افزود: تلاش کردم همه موارد ذکر شده در کتاب به گزین شود و برای جوانان جالب باشد.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در سال ۵۶ در سال دوم دبیرستان، جذب نهج البلاغه شدم، گفت: در تدوین کتاب« نهج البلاغه؛ نسخه نجات بخش» تلاش کردم عین کلمات و ترجمه حجت الاسلام و المسلمین محمد دشتی در مورد نهج البلاغه ذکر شود و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن ایجاد نکردم.
این پژوهشگر نویسنده و مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه گردآوری مطالب کتاب در دوران کرونا، رقم خورد و برای من خاطره ای بسیار ماندگار و روشنی بخش است، ادامه داد: باید فن و روش شناگری و غواصی در دریای نور نهج البلاغه را بیاموزیم.
جعفری جوزانی با بیان اینکه در مورد جایگاه و اهمیت نهج البلاغه در طول تاریخ، کتاب های بسیار زیادی توسط نویسندگان خارجی و داخلی به رشته تحریر در آمده است افزود:؛با توجه به شرایط حال حاضر جامعه پرداختن به ارزشهای معنوی و بررسی خطبههای راهگشای حضرت علی (ع) و نامه ها و حکمت های ایشان، بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: ما متاسفانه در زمینه معارف دینی، عقب هستیم و نهج البلاغه همچنان مظلوم و مهجور باقی مانده است، بنابراین باید نویسندگان و پژوهشگران تلاش کنند تا با ارائه کتاب های جوان پسند در این زمینه به سمت شناساندن و معرفی جایگاه انسان ساز و جامعه ساز نهج البلاغه پیش بروند.
در ادامه یک پژوهشگر قرآنی با تاکید بر اینکه در روایات ذکر شده است که «قلم علما از خون شهدا بالاتر است» اظهار کرد: نویسندگان در جامعه اسلامی از جایگاه بالایی برخوردار هستند؛ چرا که در نتیجه قلم همین علما و فضلا، شهدا و انسانهای وارسته تربیت می شوند.
حمزه صفری با استناد به حدیثی از امام علی (ع) که ارزش هر فردی به اندازه کار نیکی است که انجام می دهد، ادامه داد: کتاب «نهج البلاغه؛ نسخه نجات بخش »حرکتی ارزشمند در راستای شناسایی شخصیت حضرت علی علیه السلام به شمار می رود.
وی به نقد این کتاب پرداخت و اظهار کرد: دسته بندی فصول و ذکر عناوین و موضوع ها به جا و درست به کار برده شده است.
رئیس کتابخانه های عمومی ملایر نیز بیان کرد: استاد ابوالقاسم جعفری جوزانی ، در طول۴۴ سال تدریس در مدارس و دانشگاه های مختلف شاگردان بسیاری را تربیت کرده و بیش از چهار کتاب ارزشمند از ایشان به چاپ رسیده است.
سید مهدی آخشیک افزود: روان درمانی با قرآن،نسخه نجات بخش ( منتخبی از نهج البلاغه علی ع)،اخلاق کسب و کار ، از جمله آثار منتشر شده ابوالقاسم جعفری جوزانی است که مورد توجه دانشجویان قرار گرفته است.
وی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در بحث اهمیت فراگیری نهج البلاغه، خاطرنشان کرد: حضرت علی علیه السلام فقط شخصیتی متعلق به شیعه نیست، بلکه همه کسانی که دل در گرو اسلام دارند، حضرت علی(ع) را در قله حکمت، علم، معرفت، اخلاق، عبادت و خلوص مشاهده کردهاند؛ بنابراین باید از دریای مواج حکمت های امیرالمومنین علیه السلام در همه ابعاد زندگی بهره برد.