همزمان با هفته سالمند رقم خورد: بهرهبرداری از فاز سوم خیرساز مرکز خیریه سالمندان امام علی(ع) ملایر / اقلیم ملایر با روح بشردوستی و خیراندیشی عجین شده است + تصاویر
چهره درهم تنیده و جان فشرده شده پدران و مادران این دیار و حتی شاید شهرهای دیگری که نمیدانیم روی تختهای آهنین، چشم دوختهاند به درب این مرکز که شاید روزی فرزندی و یا آشنایی برای دیدار گذرش به این سرزمین برسد؛ خانه سالمندانی که حالا برای ساکنینش حکم بزرگترین سرزمین را دارد.
مرکز خیریه سالمندان امام علی(ع) در سال ۱۳۸۰ با هدف خدماترسانی به سالمندان زیر نظر بهزیستی و با همکاری جمعی از خیرین احداث شد. در حال حاضر ۱۲۰ سالمند در این مرکز تحت نگهداری و خدماتدهی بوده که از این تعداد ۸۵ نفر آقا و ۳۵ نفر خانم هستند، ۳۳ نفر پرسنل در قالب پرستار(پدر یار و مادر یار)، پزشک و مددکار اجتماعی با این مرکز همکاری میکنند.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ فضای آرام، دلنشین و سرسبز ورودی این مرکز، چشمنواز بازدیدکنندگان است اما شاید کسی از دل پرآشوب ساکنان ساکتش خبر نداشته باشد!
چهره درهم تنیده و جان فشرده شده پدران و مادران این دیار و حتی شاید شهرهای دیگری که نمیدانیم روی تختهای آهنین، چشم دوختهاند به درب این مرکز که شاید روزی فرزندی و یا آشنایی برای دیدارشان گذرش به این سرزمین برسد؛ خانه سالمندانی که حالا برای ساکنینش حکم بزرگترین سرزمین را دارد.
در پشت نگاههای سرد و منتظر این مردان و زنان، قطعاً روزگاری پر از نشاط و سرزندگی قرار داشته و همه این افراد روزی صاحب خانه و خانواده و قدرت و برازندگی بودهاند ، با پرسنل مرکز که صحبت میکردم بیان میکردند که تعدادی از این سالمندان رها شده دارای پست و مقام بوده و حتی مدرک کارشناسی ارشد دارند.
از سوی دیگر خیرین نوع دوستی هم هستند که سالمندان را فراموش نمیکنند و در مناسبتهای مختلف آستین همت بالا زده و با چهرهای خندان و روی گشاده و البته دستانی پربار و پربرکت به دیدار این افراد میآیند تا ثابت کنند انسانیت هنوز نفس میکشد و کسانی هستند که دوستشان دارند.
یکی از این بزرگمردان ماندگار خیر خیراندیش «حاج غلامحسین آیینفر » است که با روح بزرگ و همت والای خود سومین فاز مرکز سالمندان را به نیابت همسر مرحومه خود «صدیقه مردادی» با صرف اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع شامل ۱۲ سوئیت با تجهیزات رفاهی کامل دارای سرویس بهداشتی،حمام، تلویزیون، یخچال و … احداث کرده است.
بدون تردید این اقدام ماندگار این خیر بزرگوار، گامی موثر در راستای خدمات دهی مضاعف به سالمندان بوده و با افتتاح فاز جدید، گنجایش پذیرش تعداد سالمندان در این مرکز افزایش یافته است.
همزمان با هفته سالمند، فاز سوم خیرساز مرکز خیریه سالمندان امام علی (ع) با حضور جمعی از مسئولین و خیرین افتتاح شد.
در این آیین نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاریخ ملایر از دیرباز با موضوع خیراندیشی، وقف و نوعدوستی عجین شده است، گفت: بر اساس آیه قرآن اگر شما یک فرد را احیا کنید، گویی یک جامعه را احیا کردهاید و امروز خیر بزرگوار «حاج غلامحسین آیینیفر » با اقدام ماندگاری که به نیابت همسرشان انجام دادهاند در واقع کمک بزرگی به احیای جامعه کردهاند.
حجت الاسلام والمسلمین از احد آزادیخواه با بیان اینکه این وقف بزرگ و ماندگار است و آثار آن الی الابد باقیست، افزود: امروز در جوامع بشری «منابع انسانی» به عنوان مهمترین و سرآمدترین منابع به شمار میرود، بنابراین در این راستا باید قدر منابع انسانی جامعه را بدانیم و از آنها حمایت کنیم.
وی از مدیریت مدبرانه،دلسوزانه و خالصانه علی کفاشیان در سالهای اخیر در مجموعه سالمندان امام علی(ع) ملایر تقدیر کرد و با استناد به آیات قرآن، گفت: خداوند میفرماید: نعمتی را از شما نمیگیریم مگر آنکه در قبال آن چیزی شبیه آن و یا چیزی بهتر از آن به شما عطا می کنیم.»
آزادیخواه با تاکید بر اینکه رفتار و عمل خیرین ملایری همواره گوی سبقت را از سخنرانیها یه مسئولین گرفته است، افزود: ما قدردان زحمات و خدمات این بزرگواران هستیم.
■ خدمات رسانی شبانه روزی به ۱۲۰ سالمند
در ادامه مدیرعامل سابق مرکز خیریه سالمندان امام علی (ع) ملایر ضمن تبریک هفته سالمند با بیان اینکه این مرکز یک مرکز خیریه غیر دولتی است و بیشتر به همت خیرین اداره میشود، گفت: مرکز سالمندان ملایر در سال ۱۳۸۰ تاسیس شده و گنجایش نگهداری ۱۴۰ سالمند را دارد.
علی کفاشیان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰ سالمند شامل ۸۵ آقا و ۳۵ خانم در این مرکز نگهداری میشوند ، اظهار کرد: ۴۵ نفر از این سالمندان مجهول الهویه هستند که توسط مراجع قضایی به ما معرفی و ارجاع شدهاند، هچنین ۴۰ نفره از این سالمندان از طریق کمیته امداد به مرکز معرفی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۳۸ نفر نیز بیماری خاص دارند که برای مداوای آنها به طور مرتب با مراکز درمانی استان و پزشکان شهرستان در ارتباط هستیم، افزود: علاوه بر این ۲۰ خانوار نیز تحت پوشش ما هستند که یک گروه شامل پزشک، پرستار، مددکار و روانشناس به صورت هفتگی در منزل ایشان حضور یافته و به ارائه خدمات میپردازند.
کفاشیان با بیان اینکه با افتتاح فاز سوم مرکز سالمندان امام علی (ع) به همت «حاج غلامحسین آیینی فر» که وقف همسر خود «مرحوم صدیقه مردادی» کرده است ، گنجایش پذیرش سالمندان افزایش یافته است.
مدیرعامل سابق مرکز سالمندان امام علی(ع) خاطرنشان کرد: فاز سوم در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع،با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در قالب ۱۲ سوئیت، با تجهیزات کامل احداث شده است و البته دو تن از خیرین نیز چهار دستگاه کولر و ۱۲ عدد یخچال و تلویزیون را تقبل کردهاند.
کفاشیان با تاکید بر اینکه با توجه به افزایش تعداد سالمندان این مرکز با این حجم از گنجایش و خدمات دهی گسترده، این مرکز در سطح استان بینظیر است و ما از شهرها و استانهای اطراف نیز پذیرش سالمند داریم.
وی با تاکید بر اینکه باید جامعه به سمتی برود که جایگاه رفیع سالمندان در خانوادهها حفظ شود و فرزندان والدین خود را در منازل نگهداری و تکریم کنند، افزود: ما در این مرکز، سالمندان شاخصی داریم که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند اما اکنون رها شدهاند.
کفاشیان با گلایه از وعدههای عملی نشده تعدادی از مسئولین، تصریح کرد: انتظار داریم مسئولین به وعدههای خود عمل کنند و قدردان زحمات بیپایان خیرین ملایری باشند.
مدیرعامل سابق مرکز سالمندان امام علی(ع) با بیان اینکه در طول شیوع کرونا طی سه سال گذشته به همت اقدامات انجام شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی حتی یک مورد فوتی در این مرکز وجود نداشت، از همت بلند و زحمات خالصانه پزشکانی چون دکتر احمد آریایی نژاد، دکتر محمد بیگی، دکتر حمزه لویی، داروخانه دکتر رضایی و همراهی اعضای هیئت مدیره تقدیر کرد و برای «صادق یاری»؛مدیرعامل جدید مرکز در مسیر خدمات رسانی به سالمندان آرزوی توفیق نمود.
■ تکریم والدین؛ مایه خیر و برکت زندگی است
در ادامه یکی از پزشکان مرکز خیریه سالمندان امام علی(ع) ملایر گفت: نیاز مردم به شما از نعمتهای خداوند است پس از این نعمتها غافل نشوید که تبدیل به نقمت میشود.
دکتر احمد آریایی نژاد با بیان اینکه چند سالیست که افتخار خدمت رسانی به سالمندان این مرکز را به صورت هفتگی برعهده دارم، افزود: در دوران کرونا با ارتباط تنگاتنگی که بین همکاران و اعضای هیئت مدیره و شبکه بهداشت و درمان وجود داشت، وضعیت مطلوبی در این مرکز حاکم بود و فوتی نداشتیم.
وی با اشاره به قرارگرفتن در هفته سالمند، بر ضرورت تکریم سالمندان در جامعه تاکید کرد و افزود: سبک زندگی مدرنیته غرب بر ویرانههای خانواده ها بنا شده است و از روزی که «اقتصاد» محور برنامهریزی تمدن مدرن شد، اعضای خانوادهها به سمت تنهایی رانده شدند.
آریایی نژاد ادامه داد: در «فرهنگ غرب»، جوانان به والدین سالمند خود به عنوان قشری مزاحم نگاه کرده و در نهایت تصمیم گرفتند که این قشر را در خانه سالمندان رها کنند.
وی اشاره به اینکه از سوی دیگر دین مبین اسلام احترام و تکریم خاصی برای سالمندان و والدین قائل شده است، افزود: ما در اسلام احادیث و روایات فراوانی در رابطه با خدمت به والدین داریم.
آریایی نژاد اظهار کرد: «خانه سالمندان» نماد یک جامعه ضد انسانی و بیرحم بوده که فرسنگها از عاطفه انسانی دور است، بنابراین باید با فرهنگ سازی، جوانان والدین خود را قدر بدانند و نیازهای آنها را در منزل برطرف کنند و بدانند که نگهداری و خدمت به پدر و مادر، وظیفه شرعی و الهی بوده و والدین مایه خیر و برکت زندگی فرزندان خود هستند.
گفتنی است؛ در پایان مراسم با اهدای لوحی از خدمات چند ساله «علی کفاشیان» مدیرعامل سابق خانه مرکز خیریه سالمندان امام علی ملایر(ع) تجلیل و «صادق یاری» به عنوان مدیرعامل جدید مرکز معارفه شد.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //