مسئولین بهداشت و درمان در هفته سلامت مطرح کردند: از افزایش “امید به زندگی” تا اهمیت خودمراقبتی در پیشگیری از بیماریها
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر از افزایش “امید به زندگی” در بین زنان و مردان ایرانی خبر داد و گفت: میانگین امید به زندگی در کشور ما از حدود ۶۵ سال به ۷۵ سال رسیده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر از افزایش “امید به زندگی” در بین زنان و مردان ایرانی خبر داد و گفت: میانگین امید به زندگی در کشور ما از حدود ۶۵ سال به ۷۵ سال رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ دکتر کریم میرزایی، چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت، با اشاره به به کاهش باروری در سطح کشور ، تصریح کرد: برای رفع این معضل باید همه خانواده ها و به ویژه قشر جوان پای کار بیایند.
این مقام مسئول با اشاره به قرار گرفتن در هفته سلامت بیان کرد: امسال برنامه های متعددی با روزشمار خاص از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه در سطح شهرستان در حال برگزاری است و تحقق شعار سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان «سلامتی برای همه» محور برنامه های ما در ملایر قرار گرفته است.
میرزایی با اشاره به اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است چرا که سبب کاهش هزینه ها و در نتیجه سرعت دهی به بهبود بیماری ها می شود ، افزود : در این راستا خانه های سلامت، خانه های بهداشت روستایی و شهری و مراکز خدمات جامع سلامت نقش بسیار مهمی در افزایش سطح خودمراقبتی و بهبود شیوه زندگی مردم ایفا می کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه یکی از راهکارهایی که مردم بتوانند سلامت خود را بیشتر حفظ کنند، داشتن سبک زندگی و تغذیه سالم است، گفت: در همین راستا ما در بخش های مختلف حوزه بهداشت و درمان مراکز خدمات جامع سلامت پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت خدمات و مشاوره های رایگان را به مردم و مراجعه کنندگان ارائه میدهیم.
مدیر شبکه بهداشت درمان ملایر با تاکید بر اینکه اولویت سیستمهای بهداشتی کشور بحث آموزش است ، افزود : در کلیه مراکز بهداشتی بخش غربالگری برای نوزادان تازه متولد شده به منظور شناسایی کم کاری تیروئید و همچنین شنوایی سنجی دایر است، علاوه بر این زوج های جوان می توانند به منظور غربالگری بیماری تالاسمی به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
میرزایی با بیان اینکه خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی دیابت و فشار خون یکی دیگر از اولویتهای کاری مراکز بهداشتی و درمانی ملایر است، افزود: افراد مسن باید بدانند مراجعه به موقع به کارشناسان تغذیه و پزشک متخصص می تواند از بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک و مرگهای زودرس پیشگیری کند.
■ فعالیت ۹۱ خانه بهداشت در ملایر
رئیس مرکز بهداشت ملایر نیز با بیان اینکه شعار امسال هفته سلامت از سوی سازمان بهداشت جهانی، « سلامت برای همه» تعیین شده است، افزود: در سطح شهرستان ملایر ۹۱ خانه بهداشت مشغول خدمات دهی هستند.
دکتر علی حیدری افزود: در سطح شهرستان ملایر ۲۶ مرکز شهری و روستایی و ۱۲ پایگاه سلامت به ارائه خدمات می پردازند که از این ۱۲ پایگاه سلامت، ۱۰ پایگاه شهری و ۱۲ پایگاه روستایی هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین بار سلامت جامعه بر روی مراکز بهداشتی قرار دارد، افزود: به همین منظور در سالهای اخیر گسترش شبکه های بهداشت و درمان و خانه های بهداشت در دستور کار قرار گرفته است.
■ افراد مسن، خطرسنجی کنند
حیدری با بیان اینکه عمده کار ما ارائه مراقبتهای بهداشتی اولیه در همه اقشار جامعه است، افزود: در این زمینه خانه های بهداشت در روستاها سنگر نخست ما محسوب می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کلیه مراقبت های ویژه بهداشتی از دوران نوزادی تا سالمندی در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت به مردم ارائه میشود، گفت: عمده ترین اقدامات در حوزه سلامت، غربالگری و خطر سنجی بیماری های مختلف و ارائه الگوی تغذیه سالم برای افراد مسن است.
حیدری با بیان اینکه برای این اقدامات در واحدهای مربوطه کارشناس مخصوص داریم، ادامه داد: نمونه اثرگذاری حوزه بهداشت، در حفظ سلامت جامعه را در زمان ” پاندمی کووید ۱۹ ” شاهد بودیم.
رئیس مرکز بهداشت ملایر با تاکید بر اینکه« خانواده» در هر جامعه ای واحد اساسی تشکیل دهنده محسوب میشود، خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم با ارتقای سطح بهداشت و درمان خانواده های سالم، پویا و فعال داشته باشیم و به همین منظور درصدد آموزش سبک و شیوه زندگی سالم هستیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از بیماری ها به دلیل تغذیه ناسالم ایجاد میشود ، ادامه داد: کارشناسان ما در مراکز بهداشتی و واحد پیشگیری بیماری های واگیر دار وغیر واگیر بر روی مسئله تغذیه سالم تاکید دارند، همچنین در حال حاضر بیماری هایی که در اولویت کشور قرار دارد؛ شامل سرطان ها ، بیماری های قلب و عروق، دیابت، فشار خون و بیماری های خاص هستند.
حیدری با اشاره به اینکه کارشناسان غربالگری در بیمارستان مهر و مراکز بهداشتی و درمانی ملایر غربالگری سرطان های روده، سینه، رحم و … را برای مراجعه کنندگان انجام میدهند، افزود: با غربالگری ساده میتوانیم بسیاری از بیماریهای خطرناک را شناسایی و در مراحل اولیه درمان کرد و همین امر سبب کاهش هزینه ها به خانواده های دولت و جامعه می شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر بحران افزایش افراد مسن جامعه، کشور ایران را تهدید میکند ،گفت: ترویج ازدواج های دانشجویی به سبک ازدواج های آگاهانه و آسان، می تواند سبب رشد جمعیت شود.
حیدری به قانون مجلس در حوزه جوانی جمعیت و اهدای امتیازات مختلف برای زوج های جوان به منظور فرزندآوری اشاره کرد و افزود: قطعاً فرهنگسازی در این زمینه می تواند سبب رشد جمعیت در کشور شود.
رئیس مرکز بهداشت ملایر تصریح کرد: در حوزه جوانی جمعیت متأسفانه عقب هستیم و باید تلاش بیشتری کرده تا نواقص را جبران کنیم، وقتی تولد کم میشود، درصد سالخوردگان بالا میرود و این سبب پیری جمعیت میشود و اگر با روال فعلی به پیش برویم در ۲۰ سال آینده کشوری پیر با مشکلات فروانی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه طبق آمار ارائه شده سال گذشته با افزایش چشمگیر مرگ بیماران قلبی و عروقی در سطح استان همدان مواجه بودیم، افزود: توجه به تغذیه سالم ، پرهیز از استرس ها و مشکلات روحی و روانی، داشتن پیاده روی، پیگیری درمان بیماری های دیابت و فشار خون، باید برای مورد توجه ویژه سالمندان قرار بگیرد.
این مقام مسئول همچنین نسبت به افزایش مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک در کشور هشدار داد و گفت: همه پزشکان در زمینه تجویز دارو پایش میشوند، از سوی دیگر لازم است که برای جامعه فرهنگسازی شود و بیماران بدانند که هر بیماری ای نیاز به آنتی بیوتیک ندارد.
وی در مورد برنامه های هفته سلامت نیز خاطر نشان کرد: افتتاح پایگاه سلامت، دیدار با امام جمعه ، برگزاری همایش با مراقبان سلامت ، برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی، عیادت از بیماران در بیمارستان های ملایر و برگزاری همایش پیاده روی در جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه از میدان سپاه به سمت المان شهدای گمنام ملایر در بام ملایر، اهم برنامه های ما در «هفته سلامت» به شمار می رود.
// انتهای پیام //