ضرورت اقدامات علمی-تخصصی برای مدیریت جامع حوزههای آبخیز
رئیس دانشگاه ملایر استراتژی و نگرش وزارت علوم را پایش منطقه ای و تربیت نیروهای متخصص به منظور برطرف کردن نیازهای اعلام شده برشمرد و گفت: دانشگاه ملایر آماده تعامل سازنده با سایر ارگان هاست.
رئیس دانشگاه ملایر استراتژی و نگرش وزارت علوم را پایش منطقه ای و تربیت نیروهای متخصص به منظور برطرف کردن نیازهای اعلام شده برشمرد و گفت: دانشگاه ملایر آماده تعامل سازنده با سایر ارگان هاست.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ دکتر ابراهیم محمدی منش در نشست علمی – تخصصی با موضوع ” مدیریت جامع حوزه های آبخیز” که با حضور مسئولین مربوطه و اساتید دانشگاه برگزار شد، افزود: با توجه به امکان تصمیم گیری مستقل و حمایت وزارت علوم، این مرکز آموزش عالی می تواند اقدامات موثری در راستای ایفای وظایف علمی و پژوهشی خود انجام دهد.
در ادامه مدیر مرکز جامع حوزه آبخیر و منابع زیستی کشور بر همیاری و اقدامات مشترک همه حوزه ها و استفاده از دانش بومی در کنار تجربیات نهادهای بینالمللی تاکید کرد و تولید محتوا بر اساس دانش بومی و انتقال این دانش و آگاهی بخشی از روش های مختلف بویژه در بسترهای مجازی را امری ضروری دانست.
دکتر حمید نوری با تاکید بر ضرورت انسجام و هماهنگی کامل در بخش های مختلف، گفت: همگام سازی اقدامات در راستای مدیریت جامع حوزه های آبخیز با محوریت همبست غذا، آب و اکوسیستم بسیار حیاتی و مهم است.
وی با بیان اینکه بحران ها در دنیا بیش از ظرفیت های طبیعی است، بر ضرورت آسیب شناسی به منظور سلامت حوزه های آبخیز و افزایش توان تاب آوری به منظور توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: دانشگاه ها مسئولیت ملی و بینالمللی دارند و باید بر اساس اسناد بالادستی و توجه ویژه به کنوانسیون های بین المللی در انجام پروژه ها حرکت کنیم.
نوری برخی رخدادهای طبیعی، اثرگذاری رفتارها و اقدامات انسان بر محیط زیست و خسارت های وارده حاصل از این رخدادها را برشمرد و گفت: اقدامات علمی- تخصصی برای پیشگیری از تخریب محیط زیست و رفع مخاطرات طبیعی امری ضروری بوده و نیازمند همکاری منسجم دانشگاه با سایر ارگان هاست.
فرماندار ملایر نیز با بیان اینکه حفاظت منابع طبیعی و توسعه پایدار محیط زیست از دغدغه های اصلی در همه گستره دنیاست، گفت: امروزه همه چیز را فدای توسعه کرده ایم و در آینده تاثیر آن مشخص می شود.
سلمان اسماعیلی افزود: حفظ منابع طبیعی از مهمترین برنامه ها و اقدامات اجرایی کشور است و همه مسئولان باید نگاه ویژه ای به آن داشته باشند.
اسماعیلی اظهارکرد: توسعه و اجرای پروژه های عمرانی باید با در نظر گرفتن حفظ منابع طبیعی و محیط زیست باشد و آنگونه نباشد که صرفا به فکر اجرای پروژه های عمرانی بدون دارا بودن پیوست حفظ منابع طبیعی باشیم؛ زیرا آسیب و ضرر این مسئله، تمام جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی از ارتباط نزدیک بخش اجرا و علمی ابراز خرسندی کرد و گفت: نتیجه این تفاهم نامه ها انجام علمی کارهای اجرایی و دستیابی به اهداف مدنظر در اجرای پروژه هاست و باید این ارتباط روبروز بیشتر شود و در تمام زمینه ها نیز وجود داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان نیز علم و تجربه را در اجرای موفق پروژه های منابع طبیعی لازم دانست و عنوان کرد: توجه به مسئله آمایش سرزمین و بهره گیری از نتایج مقالات و پژوهش های دانشگاهی در اجرای پروژه ها باید مدنظر قرار گیرد.
اسفندیار خزائی با اشاره به همراهی بخش علمی و تحقیقاتی استان همدان با اداره کل منایع طبیعی و اجرای ” طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت”، از گسترش همکاری ها در این زمینه استقبال کرد و این همکاری و هماهنگی را لازمه اجرای موفق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دانست.
دکتر بشیرگنبد یک از اساتید آبخیزداری دانشگاه ملایر نیز به اقلیم خشک و نیمه خشک منطقه و کشور اشاره کرد و گفت: استفاده و فشار بر منابع طبیعی برای تأمین غذا و معاش جمعیت آثار مخربی در پی داشته است و با توجه به عدم تطبیق با بحث تغییر اقلیم، ایجاد معیشت جایگزین به منظور کاهش مشکلات و معضلات محیط زیستی لازم و ضروری است.
گفتنی است؛ در انتهای این نشست تفاهم نامه همکاری مشترک با اهداف اجرای موفق طرح مردمی یک میلیارد درخت، دستیابی به مدل ملی وپویا برای مدیریت جامع حوزه های آبخیز و فرهنگ سازی در سطح جامعه به امضای طرفین رسید.
// انتهای پیام //