رئیس میراث فرهنگی ملایر مطرح کرد: نقش حفظ “بافت تاریخی” در جذب گردشگر و رونق اقتصادی / مسافرخانه واقع در میدان امام خمینی(ره) ثبت ملی شد / مسجد صفی نیز در بافت تاریخی قرار داد و امکان عقبنشینی وجود ندارد
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه در حوزه “بافت تاریخی” درسطح کشور، ۱۶۸ شهر وجود دارد، گفت: ملایر نیز یکی از این شهرها به شمار میرود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با بیان اینکه در حوزه “بافت تاریخی” در سطح کشور، ۱۶۸ شهر وجود دارد، گفت: ملایر نیز یکی از این شهرها به شمار میرود.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس ؛ ابراهیم جلیلی صبح سهشنبه ،۱۷ مردادماه در جمع خبرنگاران ، به نقش حفظ بافت تاریخی در جذب گردشگر و رونق اقتصادی و اشتغالزایی اشاره و اظهار کرد: وسعت بافت تاریخی ملایر ۱۱۰ هکتار است.
وی با بیان اینکه این بافت تاریخی ، هویت و اصالت ملایر محسوب می شود ، ادامه داد: کلیه دستگاه های مرتبط به ویژه شهرداری باید برای حفظ این بافت سنتی و تاریخی کمک حال ما باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ملایر دارای دو برند جهانی است ، و از سوی دیگر وجود این وسعت از بافت تاریخی ، یکی از افتخارات ما به شمار میرود ، گفت: در ساخت و ساز ها باید حفظ جداره های تاریخی و نماهای سنتی را رعایت کنیم.
رییس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه در همین راستا در حال احداث یک درب و ورودی سنتی برای بازار سنتی ملایر هستیم، خاطرنشان کرد: ۴۱۱ حجره قدیمی در بازار قدیمی ملایر وجود دارد و مرکز ثقل تجارت ملایر به شمار می رود.
جلیلی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود زمان ماندگاری مسافران و گردشگران در ملایر بیشتر شود، گفت: عدم تعریض معبر، ارتفاع بنا، و حفظ نماهای سنتی سه مسئله مهم در زمینه حفظ «بافت تاریخی» به شمار می رود.
وی با بیان اینکه شهرداری موظف است واحد ویژه بافت سنتی را در شهرداری تشکیل دهد، افزود: ما باید با احیای محلات و جداره های قدیمی و تاریخی در ملایر، یک محور فرهنگی تعریف کنیم.
جلیلی به تاثیر بافت سنتی و تاریخی در جذب و ماندگاری توریست در شهر اشاره و اظهار کرد: ملایر ظرفیت بالایی در این عرصه دارد و قطعا معرفی جاذبه های گردشگری چون مجموعه تفریحی_ توریستی مینی ورلد، بام ملایر و ارگ نوشیجان، عمارت مصدقی، موزه لطفعلیان و ….سبب رونق صنعت گردشگری میشود.
این مقام مسئول یادآور شد: با هدف حفظ بافت تاریخی ملایر، مسافرخانه واقع در میدان امام خمینی(ره) به انضمام حجره هایی که در قسمت پایین آن واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجار است، ثبت ملی شد و پروانه ثبت آن تهیه شده است.
رییس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه مسجد صفی واقع در دور میدان امام ملایر نیز در بافت تاریخی قرار داد، گفت: امکان اینکه این مسجد قدیمی عقب نشینی شود، وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ما در سطح کشور ۹ باغ گردشگری داریم که ثبت جهانی شده اند، افزود: میتوانیم اقدامات لازم را در راستای ثبت جهانی باغ تاریخی سیفیه انجام بدهیم.
جلیلی با اشاره به اینکه از احداث سفره خانه های سنتی و ایجاد خانه های بوم گردی حمایت کامل داریم ، ادامه داد: این پروژه ها زمینه مناسبی برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال و رونق گردشگری است.
وی خاطرنشان کرد: ملایر پتانسیل فراوانی و بخش صنایع دستی به ویژه مبلمان منبت و مروار بافی دارد و در این راستا اقدامات ماندگار فراوانی انجام شده است.
خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //