خبرنگاری؛ حرفهای جذاب اما پرمخاطره / واکاوی فراز و فرود خبرنگاری در گفتوگوی صمیمی با خبرنگاران ملایـر
پایگاه خبری طلیعه امید پرس – مهناز روزبهانی: دنیای امروز را به واسطه شبکه عظیم ارتباطات و اطلاعات، دهکده جهانی میدانیم؛ فاصله بین اتفاق و انتشار کسری از ثانیه است و اخبار به فاصله چند لحظه در زمینههای مختلف در سایت و رسانههای مختلف ظاهر میشود. در این عرصه، خبرنگاران با تحمل مشقات فراوان به گردآوری اطلاعات و اخبار میپردازند.
پایگاه خبری طلیعه امید پرس – مهناز روزبهانی: دنیای امروز را به واسطه شبکه عظیم ارتباطات و اطلاعات، دهکده جهانی میدانیم؛ فاصله بین اتفاق و انتشار کسری از ثانیه است و اخبار به فاصله چند لحظه در زمینههای مختلف در سایت و رسانههای مختلف ظاهر میشود. در این عرصه، خبرنگاران با تحمل مشقات فراوان به گردآوری اطلاعات و اخبار میپردازند.
خبرنگاری حوزهای جذاب و در عین حال پرمخاطره است؛ این حرفه در خاورمیانه بیش از مناطق دیگر ناملایماتی را برای خبرنگاران به همراه دارد. سرنوشت افراد بیگناه بسیاری در منطقه خون و ظلم و آتش به قلم خبرنگار وابسته است و از این رو این حرفه افرادی را طلب میکند که علاوه بر تیزبینی، صداقت و سرعت عمل، شهامت گفتن حقایق را هم داشته باشند.
خبرنگار میتواند بلندگوی مطالبات جامعه مدنی باشد و فعالین مدنی نیز باید مدافع حقوق خبرنگاران باشند، چراکه آگاهی جامعه منجر به تقویت نهادهای مدنی میگردد و تقویت نهادها متضمن کامیابی جامعه خواهد بود، در این میان خبرنگاران نقش بیبدیلی در آگاهیبخشی به جامعه ایفا میکنند.
در ایران هفدهم مرداد ماه به مناسبت شهادت محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ، “روز خبرنگار” نامگذاری شده است، این روز یادآور فرصتی است گرانبها برای پاسداشت مقام شامخ انسانهای فرهیختهای که در راه روشنگری و آگاهیبخشی به آحاد جامعه جان خود را تقدیم کردند.
در واقع خبرنگاران وجدان بیدار جهان و تصویرگر زمان خویش هستند، زیرا همواره در عمق جامعه زندگی میکنند و سلامت فرهنگی و فکری هر جامعهای، مرهون تلاشهای شبانهروزی آنهاست.
در این مسیر خبرنگار باید بداند که آن کس که آگاهتر است مسئولتر است؛ مسئول در قبال ملت و کشور، مسئول در قبال باورها و اعتقادات مردم، مسئول در قبال منافع ملی، مسئول در قبال تجاوز فکری و اندیشهای بیگانگان به مرزهای فرهنگی کشور، مسئول در قبال اخلاق جامعه، مسئول در قبال کژاندیشی و کژرفتاریهای ادارهکنندگان کشور و این مسئولیت ها نه تنها محدودیت نمی آفریند، بلکه راه رسیدن به کمال را در حرفه مقدس خبرنگاری برای خبرنگار هموار و هموارتر میسازد و او به جایگاهی میرسد که جز رضایت خداوند، نمیبیند.
به مناسبت فرارسیدن هفته خبرنگار با تعدادی از فعالین این حوزه در ملایر گفتوگویی داشتیم که در پی میآید:
■ مردم با نشریات ارتباط بیشتری داشته باشند
“مراد طاهرنیا “؛ خبرنگاری را از سال ۱۳۶۱ با “مجله شاهد” وابسته به بنیاد شهید انقلاب اسلامی آغاز کرد و چند سال خبرنگار و نماینده این مجله در شهرستان ملایر بود.
از همان سالها با نوشتن مقالاتی در نشریات استان و کشور کار نویسندگی در رسانهها را ادامه داد و سال ۱۳۸۳ سردبیری نشریه آوای ملایر را برعهده گرفت و توانست در کنار همکارانش نشریهای را که مجوزش لغو شده بود با استمرار انتشار، مجدداً اخذ مجوز کند و تا سال ۹۰ با ۳۱۰ شماره ادامه دهد.
وی در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشار هفته نامه “فرهنگ ملایر” را گرفت و تاکنون ۳۰۰ شماره از این نشریه را منتشر کرده است، طاهرنیا همچنین ۱۰ سال به عنوان نماینده مدیران مسئول نشریات و خبرنگاران عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات استان همدان بوده است.
این پیشکسوت حوزه رسانه در گفت و گو با طلیعه امید پرس؛ بیان کرد: خبرنگاری قبل از اینکه یک حرفه و شغل باشد به نظر من یک عشق و هنر است که این هنر از هر کسی بر نمیآید، خبرنگاری تعهد بیان حقایق و بازگویی مسائل و مشکلات مردم و رساندن آن به گوش مسئولین است، البته اگر گوشی بدهکار باشد!
طاهرنیا افزود: حرمت خبرنگار برگرفته از حرمت ” قلم ” و “بیان ” است که خداوند منّان در قرآن کریم هر دو را تقدیس کرده است “ن و القلم و ما یسطرون ” و ” الرحمن علم القرآن ” و این منت را بر انسان میگذارد که نوشتن و بیان را به او آموخته است اما متاسفانه در جامعه امروز با اینکه همه برای کسب آخرین خبرها محتاج خبرنگارند، در مقابل آنگونه که شایسته خبرنگار است از او قدرشناسی نمیشود.
وی ادامه داد: تلخ ترین خاطرهام در حوزه رسانه، غروب غم انگیز برخی همکاران رسانهای در طول سالهای گذشته در استان و شهرستان بوده به ویژه درگذشت نابهنگام همکار بسیار نجیب و عزیزم در مجموعه” فرهنگ ملایر ” دکتر مرضیه عطشان” بود که همچنان داغدار او هستیم، البته خاطرات شیرین فراوان است که اگر بخواهم به یکی از آنها اشاره کنم دختری مادرش را پس از ۳۰ سال بی خبری و دوری از طریق نشریه ” فرهنگ ملایر ” پیدا کرد و مواجهه این مادر و دختر در دفتر نشریه برایم بسیار شیرین و ماندگار بود.
این پیشکسوت حوزه رسانه اظهارکرد: مشکلات رسانه ما مشکلات همه رسانههای استان و کشور است که در حال فعالیتند، وقتی در نشستهای مشورتی با مدیران مسئول در استان یا کشور مشکلات مطرح میشود همه تقریباً همدردیم، اما مشکل شهرستان ها به مراتب از استان بیشتر و استان از مرکز بیشتر است، عمده مشکل گرانی کاغذ، هزینه فیلم و زینک، هزینه توزیع، کرایهها، حقوق کارکنان، مشکل بیمه و قس علی هذا و باید کم طاقتی و عدم سعه صدر مدیران را هم به آن اضافه کرد.
طاهرنیا در پاسخ به این سوال که از مردم و مسئولین چه انتظاری دارد، گفت: انتظار داشتن از مسئولین بیفایده است چون هرگز عملی نمیشود نه در جهت حمایت مادی از رسانهها و نه در پذیرش ضعفها و تحمل انتقادها، ولی از مردم انتظار داریم مثل همیشه مطالعه کتاب و نشریاتی را که با این همه مشکلات تهیه و تنظیم و منتشر میشود در برنامه روزمره خود قرار دهند و با رسانه های مکتوب ارتباط بیشتری داشته باشند و آن را در سبد کالای روزانه خود قرار دهند و نظرات خود را نیز به آنها منتقل کنند.
■ مسئولین برای خودشان “حیاط خلوت” درست نکنند
“امیر فرمایی”؛ متولد پنجم مرداد ۱۳۴۵ ، در سال ۱۳۶۴ با اخذ دیپلم و قبولی در تربیت معلم جذب آموزش وپرورش شد و بعد از دو سال تحصیل در مرکز تربیت دارالفنون تهران به روستاهای فارسبان و رزینی نهاوند رفت و بعد از یک سال به عنوان مربی پرورشی به آموزش وپرورش ملایر پیوست و در نهایت در سال ۹۴ به افتخار بازنشستگی نائل آمد.
وی از سال ۱۳۹۰ رسما با ” خبرگزاری ایکنا” فعالیت رسانه ای را آغاز کرد و کار خود را به صورت غیررسمی از نشریه فرهنگ شروع و با طلیعه امید ادامه داد، هم اکنون نیز با نشریه طلیعه امید و خبرگزاری ایکنا همکاری دارد و سرپرستی روزنامه معین در استان همدان در اختیار وی است.
فرمایی در رابطه با حرمت و اهمیت حرفه خبرنگاری، گفت: قلم خبرنگار حرمت دارد و این خود خبرنگار است که باید حرمت قلمش را نگه دارد؛ نه تحریف کند نه تعریف و فقط آنچه واقعیت است بنویسد، وقتی خداوند در قرآن به قلم سوگند می خورد و خود خداوند نخستین خبرنگار عالم است و بعد از آن پیامبران به طریقی خبرنگارند، اهمیت کار خبر و خبرنگاری معلوم می شود، بنابراین “خبرنگار” باید ارزش کار و قلمش را بداند و برای کارش ارزش قائل باشد.
وی در رابطه با تلخ ترین و شیرینترین خاطره اش در حوزه فعالیت در رسانه، افزود: تلخترین خاطراتم مربوط به تماس هایی بوده که گاهی مسئولین برای خبری که کار شده بود، می گرفتند و تأکید می کردند که خبر را حذف کنیم! و شیرین ترین خاطره ام مربوط به پیگیری و حل مشکلات مردم بوده است.
خبرنگار ایکنا اظهارکرد: مهمترین مشکل خبرنگاری به نظر من عدم استقلال مالی خبرنگار است که در کنار عدم آزادی بیان باعث شده که گاهی قلم فروشی رخ بدهد.
وی در مورد انتظاراتش از مسئولین و مردم، توضیح داد: مردم توقعاتی از خبرنگار دارند که هرآنچه دل تنگ آنها می خواهد، خبرنگار منتشر کند و از محدودیت های قلم خبرنگار خبر ندارند، البته حق با مردم است اما انتظار داریم در این مسیر متوجه محدودیت ها و خط قرمزهای کار ما باشند.
فرمائی افزود: از مسئولین هم انتظار داریم آستانه تحملشان را بالا ببرند؛ خبرنگار دشمن آنها نیست، اگر نقدی می کند در راه اصلاح امور است، پس فوری شاکی نشوند و برای خودشان “حیاط خلوت” درست نکنند، از نقد خبرنگار نترسند، چراکه خبرنگار چشم بینا و گوش شنوای جامعه است، پس مسئولین این چشم و گوش ها را کور و کر نکنند؛ چراکه جامعه آسیب می بیند.
خبرنگار ایکنا خاطرنشان کرد: جا دارد از مراد طاهرنیا؛ مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه فرهنگ ملایر سپاسگزاری کنم چراکه قلم زدن را با حمایت های وی آغاز کردم و مشوق اینجانب در ادامه راه بود، همچنین باید از حاج رضا عارف که راه را در این مسیر برای اینجانب باز کرد و از همکارانی که مرا در طلیعه امید در جمعشان پذیرفتند و سال هاست تحمل می کنند، قدردانی کنم.
■ خبرنگاری؛ مسئولیتی سنگین سرشار از خاطرات تلخ و شیرین
عشرت سهرابی، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی الهیات (فقه و مبانی حقوق اسلامی ) در اوایل کار در سال های قبل از ۸۴ در صدا و سیما ی استان مرکزی به عنوان پژوهشگر مشغول کار شد و بعد از مدتی در سال ۸۴ به عنوان خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در دفتر خبری ملایر فعالیت خود را آغاز کرد، از آن سال تاکنون به عنوان خبرنگار و گزارشگر و در اکثر مواقع به عنوان تصویربردار پر قدرت مشغول فعالیت است.
وی در گفت و گو با ما در رابطه با حرفه خبرنگاری بیان کرد: هر لحظه کار خبرنگاری سرشار از خاطره های شیرین و تلخ است، زیبایی آن این است که هرچند بعضی کارها سخت و تلخ است اما وقتی آن کار انجام می شود به شیرینی تبدیل میشود.
سهرابی ادامه داد: تلخ ترین خاطره ای که در چند سال اخیر داشتم، در شیوع ویروس کرونا بود، وقتی دیدم مردم کشورم درگیر این مهمان ناخوانده شدند خیلی برایم دردناک بود، از طرفی خودم به عنوان خبرنگار به مردم توصیه می کردم ” از خانه بیرون نیایند” در حالی که خودم باید در سخت ترین شرایط به مکان ها و جاهای حساس و پر خطر میرفتم.
وی اظهارکرد: خاطره تلخی که هرگز از یادم نمی رود؛ یک روز رفتیم بیمارستان مهر برای تهیه گزارش از وضعیت کرونا، بعد از مصاحبه با بیماران کرونایی به مدت یک ماه خودم و خانواده ام به کرونایی سختی مبتلا شدیم، اما شیرین ترین خاطره کاری من زمانی است که به عنوان خبرنگار پا به عرصه خبر گذاشتم واین همیشه برام شیرین بوده است.
سهرابی افزود: خبرنگار بودن و شغل خبرنگاری کار سنگین و پر مسولیتی است و تمام وقت درگیر این حرفه سخت هستی حتی در مواقعی که باید در کنار خانواده باشی ، متأسفانه آنها با جای خالی تو مواجه می شوند.
خبرنگار و گزارشگر صدا و سیمای ملایر با بیان اینکه با این همه درگیری کاری، همچنان خدمت به مردم شهرم برایم بسیار شیرین است، گفت: از مردم فهیم شهر فرهنگی ملایر که واقعا مرا در انجام این وظیفه و حرفه یاری و درک میکنند و همیشه حامی من بوده و هستند و همواره با برخورد خوب با من مواجه می شوند و جویای احوالم هستند، تقدیر و تشکر می کنم.
سهرابی یادآورشد: همچنین قدردارن مسئولین شهر هم هستم که همیشه در این شغل خطیر مرا هر روز بیشتر از روز قبل حمایت و یاری می کنند تا وظیفه خطیرم را به سرانجام برسانم.
■ مسئولین سطح آگاهی و دانش رسانهای خود را افزایش دهند
محمد گل محمدی؛ مدیر مسئول و خبرنگار پایگاه خبری ملایریها، از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را در حوزه رسانه شروع کرد و سابقه همکاری با خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری ملایریها، راه دانا و عصر همدان را دارد.
وی در گفتوگو با ما، با بیان اینکه خبرنگاری از شغلهای بسیار مهمی است که میتواند در جامعه اثرگذار باشد، افزود: یک فرد آگاه به عنوان خبرنگار میتواند بسیاری از دردهای جامعه را مرتفع کند، از همین رو باید افراد کاربلد و به دور از هرگونه نگاه سیاسی در عرصه خبرنگاری فعالیت کنند، تا بتوانند بین مردم و مسئولین پل ارتباطی قوی ایجاد کنند.
گل محمدی با اشاره به اینکه مشکلات مردم باید در اولویت کاری رسانهها و خبرنگاران باشد، افزود: یکی از تلخترین خاطرات من در عرصه خبرنگاری مربوط به خبر شهادت سردار سلیمانی بود که بعد از اعلام آن دنبال تکذیبیه خبر بودم و اصلاً باورم نمیشد همچین اتفاق تلخی رقم خورده است، از طرف دیگر کار کردن خبر شهادت ایشان یکی از دشوارترین مواردی بود که خبری را در سایت بارگذاری میکردم.
وی به حضور پرشور مردم ملایر در مراسم تشییع و یادبود سردار سلیمانی اشاره کرد و آن را جز خاطرات شیرین دوران کاریش دانست.
گل محمدی با بیان اینکه “آموزش” مهمترین نیاز روز خبرنگاران است، افزود: رسانهها و خبرنگاران باید هر روز داشتههای علمی خود را افزایش بدهند و خود را از نظر علمی تقویت کنند.
وی در رابطه با انتظارش از مردم و مسئولین، گفت: انتظار دارم مسئولین جایگاه واقعی خبرنگاران را بدانند و نسبت به آن احترام قائل شوند، متاسفانه امروز مشاهده میشود هر کسی با زدن یک کانال و یا پیج خبری سطح پایین و غیر حرفهای، خودش را خبرنگار معرفی میکند در صورتی که خبرنگاری یک شغل کاملاً حرفهای است.
گل محمدی بیان کرد : متاسفانه برخی از مسئولین ما هنوز فرق بین کانال تبلیغاتی، خبرگزاری، پایگاه خبری، سایتهای خبری و روزنامهها را نمیدانند و این یکی از مشکلات جدی در این حوزه هست، لذا انتظار داریم مسئولین حداقل سطح آگاهی و دانش رسانهای خود را افزایش دهند.
■ پیگیری مشکلات مردم؛ ویژگی یک خبرنگار متعهد و حرفهای
شهرام ذبیحی؛ از سال ۱۳۹۳ به عنوان خبرنگار خبرگزاری بسیج در این حوزه مشغول فعالیت شد و هم اکنون به عنوان مسئول بسیج رسانه سپاه ناحیه ملایر و همچنین سرپرست روزنامه سایه در استان همدان فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه رسانه ها پلی ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند، افزود: باید برای تقویت این ارتباط تلاش کرده و مشکلات رسانه ها را در زمینه های مختلف رفع کنیم.
ذبیحی ادامه داد: در کل شغل خبرنگاری دارای استرس بالایی است، برای تهیه یک خبر پیگیری های زیادی باید کرد که اکثر مسئولان نیز پاسخگو نیستند حتی در بعضی از مواقع پس از انتشار یک خبر، خبرنگاران از سوی مسئولان با نامهربانی و ناملایمات روبرو می شوند، این درصورتی است که خبر برای رفع مشکل موجود است.
مسئول بسیج رسانه ملایر تصریح کرد: یک خبرنگار متعهد و مسلمان باید درد مردم و مشکلات جامعه را به خوبی بشناسد و گرفتاری و نیازهای آنها را نیاز و مشکل خود بداند و با تهیه خبرهای مناسب و حرفه ای، درد و مشکلات جامعه را به گوش مسئولین و متولیان امر برساند.
ذبیحی اظهارکرد: خبرنگار باید به نوعی بلندگوی آحاد جامعه باشد و مطالبه گری از مسئولان را به طور اصولی سرلوحه کار حرفه ای خود قرار دهد، البته این نوع شاخص دینی ریشه در فرهنگ و اخلاق اسلامی دارد؛ چرا که نه فقط خبرنگاران، بلکه همه انسان ها نسبت به اطرافیان خود وظیفه و مسئولیت روشن دار” أَلَا کُلُّکُمْ رَاعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ؛ بدانید که همه شما مسئولید و همه شما نسبت به زیردستانش بازخواست مى شوید.”
وی گفت: هر چند وظیفه خبرنگار اطلاع رسانی و روشنگری است، ولی این امر نباید موجب شود در مناطق ممنوعه و حریم خصوصی که حرمت آن لازم شمرده شده سرک بکشد و پرده دری و حرمت شکنی کند، چرا که تجسس های غیر لازم و غیرضروری در آیین و فرهنگ مقدس اسلام نهی شده است.
خبرنگار خبرگزاری بسیج ، افزود: تلخ ترین خاطرات موقعی است که مشکلات و معضلات را مطرح می کنم و آن موضوع به نتیجه نمی رسد و مشکل همچنان باقی است و شیرین ترین خاطرات هم وقتی است که گره ای از کار مردم باز می شود و همچنین همکاری و مشارکت دوستان خبرنگار را در حوزه های مختلف می بینم احساس نشاط و خوشحالی می کنم.
ذبیحی افزود: از مسئولین انتظار می رود که خبرنگاران را همراه خود بدانند و در اطلاع رسانی دقیق یاری کنند، مواقعی پیش می آید که اطلاع رسانی به موقع باعث آرامش جامعه میشود و همچنین مسئولین پشتوانهای قوی برای حل معضلات و مشکلات در زمینه های مختلف باشند و مشکلات اصحاب رسانه در جلسات کلان و خرد کشوری و شهرستانی گفته شده که امید است به سرانجام برسد.
■ مدیران حرمت خبرنگاران را حفظ کنند
حسن بشیرگنبدی، متولد ۱۳۶۰، به عنوان نمایندگی روزنامه های کشوری و استانی، مسئول دفتر آگهی های ملایر و خبرنگار روز کشوری و استانی، مدت ۱۹ سال است که در ملایر فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه خبرنگار نماینده و زبان مردم برای مسیولین است، تأکید کرد: بی حرمتی به خبرنگار، یعنی بی حرمتی به مردم، پس باید این حرفه را جدی گرفت و مسئولین حرمت آن را حفظ کنند.
بشیرگنبدی حرفه خبرنگاری را راهنما و تذکر دهنده به مسیولین در مورد بیت المال و حق مردم، تعریف کرد و افزود: تلخ ترین خاطره ام به زمان شیوع کرونا و حضور خبرنگاران در جلسه ها و بین مردم بر می گردد و پیگیری خواسته مردم و به نتیجه رساندن آن، بهترین و شیرین ترین خاطراتم از این حرفه است.
وی درآمد کم و اینکه خبرنگارن فراوانی بیمه نیستند را مهمترین مشکل و دغدغه فعالین این حوزه دانست و ادامه داد: از مسئولین انتظار دارم به مردم احترام بگذارند، به خواسته آنها رسیدگی و اعتماد مردم را حفظ کنند.
■ مسئولان پذیرای نقدهای دلسوز و سازنده خبرنگاران باشند
خبرنگار نشریه فرهنگ ملایر نیز با بیان اینکه خبرنگاران همیشه در جامعه به عنوان رکن مهم اطلاع رسانی مطرح بودند و خالصانه در همه جا حضور داشته، گفت: این قشر به رسالت خود که همان اطلاع رسانی، با حفظ امانت خبری است جامه عمل بپوشانند و خوشبختانه جامعه خبری شهرستان ملایر همواره در این مسیر گام برداشتند.
مجتبی طاهری در گفت و گو با ما افزود: خبرنگاران جایگاه ویژه ای را در طول تاریخ بر عهده داشته اند که نمونه بارز آن را میتوان به حضرت زینب(س) اشاره کرد که بعد از واقعه تاریخی کربلا، پیامرسان آرمان و هدف شهدای کربلا بودند و با خطبه های طوفانی خود در طول مسیر اسارت تا شام نگذاشت پیام، هدف و نور سیدالشهدا و یاران باوفایش در تاریخ گم شود و شاهد هستیم اطلاع رسانیهای آن دوران روز به روز بر عظمت حسین(ع) و یارانش در طول تاریخ افزود و سبب شد بعد از گذشت قرن های متمادی کوچک و بزرگ و زن و مرد در مظلومیت آنان سوگوار باشند.
وی تأکید کرد: این مهم میسر نشد مگر با خبررسانیهای اسرای بازمانده از واقعه کربلا، باید ما خبرنگار هم با الگو گرفتن از آنان تلاش کنیم در مسیر درست و صحیح گام برداریم.
طاهری ادامه داد: امروزه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی خبرنگاران احترام ویژه ای دارند و به عنوان امین مردم و مسئولان و پل ارتباطی آنان وظیفه دارند خدمات نظام را به اطلاع مردم و از طرفی پیام و خواسته های مردم را به گوش آنان برسانند.
خبرنگار نشریه فرهنگ ملایر تصریح کرد: پس تنها کسانی که می توانند اعتماد مردم را به نظام و مسئولان بازگردانند، همین افسران اطلاع رسانی هستند که باید همه جانبه از طرف مردم و مسئولان مورد حمایت قرار بگیرند تا بتوانند به رسالت خود را به نحو احسن جامه عمل بپوشانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در حرفه خبرنگاری قطعا روزهای تلخ و شیرین زیاد است اما بهترین وشیرینترین خبری که تاکنون در حوزه کاری خود داشتم سفر به مشهدالرضا بعد از ۲۰ سال در سال ۹۱ بود که توسط دانشگاه ملایر به خبرنگاران اهدا شد و بدترین خبر هم میتوانم به شهادت حاج قاسم اشاره کنم که بسیار غمانگیز بود، اما خوشحالیم که امثال حاج قاسم در این کشور زیاد هستند تا این کشور و ناموس آن در آرامش و آسایش باشد.
طاهری ادامه داد: حرفه خبرنگاری مشکلات خاص خود را دارد؛ نداشتن بیمه و مسکن و نبود امنیت شغلی، عدم پرداخت حق اشتراک ها توسط ادارات، عدم همکاری ارگان ها و ادارات با خبرنگاران و ندادن رپورتاژ و … از جمله این مشکلات است.
وی اظهارکرد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که جامعه خبری با آن روبرو هستند واکنش برخی مسئولان به نقدهاست، مسئولان باید بدانند اگر نقد نباشد قطعاً پیشرفتی هم در روند مدیریتی یک اداره به وجود نمیآید، معمولا نقدهایی که توسط همکاران میشود از سر دلسوزی و در نظر گرفتن منافع شهر بوده و سبب پیشرفت در مسیر مدیریتی آن اداره است.
خبرنگار نشریه فرهنگ ملایر گفت: در حوزه “نقد” اعتقاد دارم که یک خبرنگار به عنوان یک شخص بی طرف در نوشتن مطالب و نقدها همیشه از تمامی طرفین و حتی مردم هم اطلاعات لازم را کسب و در نوشته خود بیاورد و در پایان هم به ارائه راهکار برای حل مشکل بپردازد، اینگونه هست که می تواند رسالت خود را به عنوان یک خبرنگار انجام دهد.
وی افزود: قطعاً مسئولان هم تمایل دارند که خدمات خود را به گوش مردم برسانند و مردم هم در جریان خدمات نظام قرار بگیرند، اما آنچه که دست و پای آنان را بسته، کمبود اعتبارات است، اما شایسته است که مسئولان هم در طول سال نشستهایی را با خبرنگاران داشته باشند و خدماتی را که انجام میدهند رسانهای شود چرا که تنها تریبونی مورد تایید مردم، همین رسانهها و خبرگزاری هاست.
■ اعتماد مردم؛ مایه دلگرمی رسانه ها
طاهری با بیان اینکه هنوز مردم به رسانه ها و سایت های خبری اعتماد دارند و این اعتماد مایه دلگرمی رسانه هاست، گفت: امیدوارم بتوانیم با پیروی از منویات مقام معظم رهبری، خبرهای خوبی را برای مردم کشورمان مخابره کنیم.
■ ■ ■
به گزارش طلیعه امید؛ در پایان روز خبرنگار را گرامی می داریم و به مناسبت این روز به تمامی خبرنگاران که عمر و بهترین سالهای جوانی خود را وقف رسالت روشنگری و حقیقتجویی کردهاند، خداقوت میگوییم و از خداوند متعال برای تمامی آنان آرزوی توفیق روزافزون در عرصههای جهاد تبیین و تصمیم را داریم.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //