حفاظت هوشمند با دوربین مدار بسته در دستور کار محیط زیست ملایر
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: عباس نجاری در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: در شهرستان ملایر گونههای مختلف جانوری شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان و نیز گونه های مختلف گیاهی وجود دارد که برخی از اینگونه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند.
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس – فاطمه رحمتی: عباس نجاری در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: در شهرستان ملایر گونههای مختلف جانوری شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان و نیز گونه های مختلف گیاهی وجود دارد که برخی از اینگونه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند.
رئیس حفاظت محیط زیست ملایر با بیان اینکه یکم خرداد ماه روز جهانی تنوع زیستی نامگذاری شده است، افزود: محافظت از محیط زیست و گونههای مختلف جانوری و گیاهی یک وظیفه و ضرورت همگانی است چراکه منابع زیستی امانت خداوند بر روی زمین بوده و انسان به عنوان خلیفه الله در روی زمین باید از این امانت الهی درست استفاده کند.
وی با بیان اینکه ملایر دارای دو منطقه حفاظت شده گلپرآباد و لشگردر و دو منطقه شکار ممنوع است، افزود: مجموعا ۳۴ درصد مناطق حفاظت شده استان همدان در شهرستان ملایر است و از نظر وسعت مناطق حفاظت شده در استان همدان رتبه برتر را داریم.
نجاری با بیان اینکه اکثر گونههایی که در استان همدان و شهرستان ملایر هستند در نوع خود گم نظیر می باشند، گفت: متاسفانه برخی از این گونهها از جمله دال سیاه، عقاب شاهی، عقاب خال دار بزرگ، دلیجه، طرلان، ترم تای، غاز پیشانی سفید، سیاه گوش، لاکپشت مهمیز دار، گربه جنگلی و… از جمله جانوران در معرض خطر انقراض می باشند.
وی همچنین با اشاره به فعالیت دو پاسگاه محیط بانی محیط زیست در مناطق حفاظت شده شهرستان از احداث یک پاسگاه محیط بانی دیگر خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر نیز محیط بانان به صورت مستمر فعالیتها و گشتزنیهای خود را در مناطق حفاظت شده دارند و بصورت فیزیکی مناطق حفاظت شده را پایش و کنترل میکنند.
وی با بیان اینکه یکی از مباحث محیط زیستی این اداره بحث حفاظت هوشمند از طریق دوربین های مدار بسته است که در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم کنترل بیشتری بر مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم.
رئیس حفاظت محیط زیست ملایر یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با تخلفات زیست محیطی را رصد فضای مجازی برای شناسایی متخلفان عنوان نمود و تصریح کرد: پلیس فتا و دستگاه قضا در این زمینه همکاری و کمک شایانی داشته اند که از این عزیزان تقدیر و تشکر به عمل می آوریم. همچنین علاقمندان به طبیعت و محیط زیست که در قالب همیاران محیط زیست طبقه بندی و کارت همیاری دریافت می نمایند از جمله کسانی هستند که در کنار ما بوده و کمک بسیار زیادی در حوزه شناسایی تخلفات زیست محیطی دارند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و فرهنگ سازی یکی از مهمترین راهبردهای نهادینه کردن فرهنگ حفظ و صیانت از محیط زیست است، تصریح کرد: در این راستا باید راهکارهای اجرایی حفاظت از محیط زیست، راهکارهای مدیریتی مقابله با آلاینده ها، مشارکت مسئولان و مردم در برخورد با تخلفات زیست محیطی و… فرهنگ سازی شود.
نجاری در ادامه با اشاره به اینکه سمن های مردمنهاد زیستمحیطی از دیگر ظرفیتهای حفاظت از محیط زیست بوده و همکاری لازم را با ما دارند گفت: این سمن ها در بحث آموزش و مطالبه گری و ایجاد ظرفیتهای قانونی کمکهای شایانی را میتوانند داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه رسانهها نیز باید در این حوزه بیشتر کمک کنند، تصریح کرد: صیانت از محیط زیست یک وظیفه عمومی است و هر کس باید خودش را پلیس و همیار محیط زیست بداند و در واقع هر کس محیطبان خودش باشد تا بتواند در این حوزه به ارتقاء و بهبود شرایط و مولفههای محیط زیست کمک کند.
نجاری با بیان اینکه از ابتدای امسال ۹ مورد حیوانات آسیب دیده از جمله یک رأس میش آبستن توسط شهروندان وظیفهشناس و علاقمند به محیط زیست تحویل این اداره گردیده که پس از تیمار به زیستگاه خود بازگردانده شدهاند، تصریح کرد: این اقدام از شهروندان جای تقدیر دارد.
رئیس حفاظت محیط زیست ملایر یادآور شد: شهروندان انتقادات، پیشنهادات و تخلفات زیست محیطی را میتوانند به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
خبرنگار: فاطمه رحمتی
// انتهای پیام //