به همت سازمان اوقاف و امور خیریه رقم میخورد: تبدیل به احسن اراضی موقوفه روستاهای ملایر
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از تبدیل به احسن شدن اراضی روستاهای موقوفه زیر یک دانگ در سطح شهرستان ملایر خبر داد و گفت: با این کار بسیاری از مشکلات روستاییان حل میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از تبدیل به احسن شدن اراضی روستاهای موقوفه زیر یک دانگ در سطح شهرستان ملایر خبر داد و گفت: با این کار بسیاری از مشکلات روستاییان حل میشود.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ حجت الاسلام والمسلمین رضا زین العابدینی صبح پنجشنبه ۱۹ مرداد ماه در نشست تخصصی تبدیل به احسن شدن روستاهای موقوفه زیر یک دانگ و یا کمتر از آن، که با حضور مسئولین اداره کل اوقاف همدان و ملایر، فرماندار و جمعی از دهیاران و بخشداران در محل فرمانداری برگزار شد، افزود: از طریق وجوهی که از این طریق به دست میآید ما میتوانیم نیات واقفین را اجرا کنیم.
وی با اشاره به اینکه همدان تنها استانی است که موفق به گرفتن این مجوز از سازمان مرکزی اوقاف کشور شده است، تصریح کرد:
با این اقدام در کل روستا یک مبایعهنامه برای دهیاری و شورای شهر تنظیم میشود و افراد ذینفع میتوانند کلیه اقدامات حقوقی خود را با مراجعه به دهیاری شورای شهر انجام بدهند.
زین العابدینی با بیان اینکه مجموعاً ۴۴ پلاک در روستاهای ملایر برای این اقدام در نظر گرفته شدهاند، افزود: به همین منظور باید نقشه «طرح شمیم» را از طریق بنیاد مسکن و منابع طبیعی اخذ شود.
این مقام مسئول اظهار کرد: بعد از مشخص شدن نقشه طرح شمیم، سهم موقوفات مشخص شده و یک هیئت متشکل از سه کارشناس کار قیمت گذاری اراضی موقوفه را انجام میدهند و بعد از ورزش سهو وقت مشخص میشود.
مدیرکل اوقاف همدان با بیان اینکه باید سهم وقف از طریق اهالی روستا به حساب اوقاف واریز شود، ادامه داد : بعد از آن سند زمین و عرصه و اعیان برای اهالی ذینفع در آن روستاها صادر شده و دیگر اوقاف ادعایی در آن اراضی نخواهد داشت.
زین العابدینی با اشاره به اینکه هدف اصلی ما رفع مشکل اهالی روستاها و اجرای نیات واقفین است،افزود: اولویت نخست ما در این طرح ، این است که اهالی روستاهایی با اراضی وقفی، به میزان همان پلاک، زمین به اوقاف واگذار کنند.
وی تصریح کرد: دهیاران و مسئولین شوراها نقشه «طرح شمیم» را از منابع طبیعی و بنیاد مسکن تهیه کرده و در اسرع وقت جلسه ظرف ۲۰ روز آینده ، جلسه مشورتی را با اهالی روستا برگزار کنند، اگر اهالی روستا سهم و اوقاف را پرداخت کنند، سند اراضی به نام آنها صادر میشود و اگر تمایل به دادن زمین معاوض داشته باشند، این کار نیز قابل اجراست.
مدیر کل اوقاف همدان با تاکید بر اینکه در صورتی که اهالی روستاها ناراضی باشند، تبدیل به احسن صورت نمیگیرد و اراضی به همین منوال کنونی باقی میماند، گفت: این اقدام اوقاف در راستای رفع مشکل حقوقی اراضی روستاهای موقوفه بوده و به نفع مردم است.
فرماندار ملایر نیز در ادامه با اشاره به اینکه طی مدت حضورم در این شهرستان بارها شاهد وجود موانع و مشکلاتی برای مردم در روستاهای موقوفه بودم، افزود: عمده مشکلات در بحث دریافت سند و سرمایهگذاری بوده است.
سلمان اسماعیلی خاطرنشان کرد: تبدیل به احسان کردن اراضی موقوفات قطعاً حرکت مثبت و بزرگی است و سبب میشود بسیاری از مشکلات اهالی روستاها مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه از رقبه و موقوفات شرعاً و قانوناً نمیشود گذشت، افزود: با قیمت گذاری عادلانه اراضی موقوفه، مردم قیمت زمین را پرداخت میکنند و اگر توان مالی نداشته باشند به همان میزان اراضی، زمین به اوقاف داده میشود.
فرماندار ملایر با بیان اینکه در ۵۴ روستا و شهر ملایر موقوفات صاحب ملک است، افزود: با اجرای این طرح اوقاف، نزدیک به ۷۰ درصد پلاکهای وقفی روستاهای شهرستان تعیین تکلیف میشود.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم یکبار برای همیشه مشکل موجود در این زمینه رفع شود، اظهار کرد: با تبدیل به احسن کردن اراضی موقوفات اهالی روستا با خیال راحت میتوانند از اراضی خود استفاده کنند.
اسماعیلی با اشاره انتظار داریم به اینکه ظرف مدت ۲۰ روز دهیاران شوراهای روستاهای مورد نظر و اهالی آنها ۴۴ پلاک مشخص شده را تعیین تکلیف کنند، افزود: قطعاً انجام این کار به نفع مردم و اهالی روستاست.
خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //