استادکار ” مروار بافی سنتی” از تجربیاتش می گوید/ استحکام و دوام کارهای سنتی بیشتر از کارهای جدید است
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: توسط دهیار روستای علوی متوجه شدیم پیرمرد با صفایی از اهای این روستا، همچنان کار مرواربافی به سبک سنتی را در منزل خود انجام می دهد.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: توسط دهیار روستای علوی متوجه شدیم پیرمرد با صفایی از اهای این روستا، همچنان کار مرواربافی به سبک سنتی را در منزل خود انجام می دهد.
ابراهیم جلیلی در گفت و گو با پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ افزود: ” کربلای محرم علی شاملو” در روستای علوی از توابع بخش جوکار، دهستان ترک شرقی در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر ملایر زندگی می کند.
وی ادامه داد: استاد شاملو ۷۱ سال از خدا عمر گرفته ، دارای ۹ فرزند چهار پسر و پنج دختر و هنر مرواربافی یا سبد بافی را از پدر و پدر جدش یاد گرفته و به صورت تجربی فعالیت می کند، وی از ۱۲ سالگی تا به حال حدود ۶۰ سال است که سبد بافی به صورت سنتی و با طرح های ذهنی انجام می دهد.
این استادکار مرواربافی نیز در مورد نوع وسایلی که می بافد، گفت: در گذشته اکثر وسایل زندگی و کشاورزی مردم و کلیه کارها از جای نان گرفته، تا وسایل نگهداری گوشت، نگهداری حبوبات، محصولات باغی مثل پره زردآلو، هلو، خشک کردن مشتقات دامی مانند کشک، همگی با سبد تهیه می شد.
محرم علی شاملو افزود: دو نفر پیرمرد دیگر بجز من کار می کردند که به رحمت خدا رفتند و از قدیمی ها کسی دیگر کار نمی کند، البته به تازگی سه نفر خانم کار سبد بافی به شیوه جدید انجام می دهند که برای آموزش روش سنتی به من مراجعه کردند من هم دوره اولیه را به ایشان آموزش دادم.
شاملو با بیان اینکه متاسفانه از اعضای خانواده ام، کسی نیست که این هنر را ادامه دهد و اکثرا ازدواج کردند و رفتند، در رابطه با تفاوت کار مرواربافی با سبد بافی، توضیح داد: من وسایل را با ترکه همان چوب مروار به صورت کامل می بافم (با پوستش ) و مواد اولیه را تغییر نمی دهم، من با ذهن می بافم اما مرواربافان جدید از روی طرح و نمونه می بافند و ترکه را می جوشانند و به چند قسمت تقسیم می کنند، استحکام و دوام کارهای سنتی خیلی بیشتر از کارهای جدید است منتهی ظرافتش شاید کمتر باشد.
این استادکار مرواربافی با بیان اینکه مواد اولیه کارم را از باغداران ملایر می خرد، افزود: قبلا زیاد کار می کردم اما الان چون خریدار کم شده است، چند ساعتی بیشتر در روز کار نمی کنم، چند سالی بیمه داشتم که در حال حاضر بیمه ام قطع شده است و علاوه بر کار بافت سبد به باغداری و کاشت گل محمدی هم مشغول هستم و از مسئولین تقاضا دارم روند بیمه ام برقرار شود.
گفتنی است؛ در روستای علوی حدود ۲۸۵۰ نفر در قالب ۸۰۰ خانوار زندگی می کنند، این روستا دارای امکاناتی چون آب، برق، گاز، تلفن و مدارس ابتدایی راهنمایی و دبیرستان است که به صورت مجتمع اداره می شود. از دیگر امکانات روستا می توان به خانه بهداشت و مخابرات این روستا اشاره کرد، منابع در آمدی این روستا از طریق کشاورزی، دامداری و دامپروری و باغداری تهیه می شود. عمده محصولات در این روستا شامل گندم، جو، یونجه و باغ های انگور، گردو، زردآلو و سایر درختان میوه است، همچنین در روستای علوی سه رشته قنات وجود دارد.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //