ضرورت بکارگیری جوانان استان در بخش تولید با تشکیل “خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان”
■ جواد شریفی ■ مشاور و مدیر برنامهریزی
توجه به جوانان در سیاستهای کلان نظام و بیانات رهبر معظم انقلاب بعنوان گامی موثر در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید قرار گرفته است. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت جوانان تبیین شده است که رهبر معظم انقلاب…
■ جواد شریفی ■ مشاور و مدیر برنامهریزی
توجه به جوانان در سیاستهای کلان نظام و بیانات رهبر معظم انقلاب بعنوان گامی موثر در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید قرار گرفته است. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت جوانان تبیین شده است که رهبر معظم انقلاب در آنجا میفرمایند: «اینک در آغاز فصل جدیدی از زندگی جمهوری اسلامی ایران، این بنده ناچیز مایلم با جوانان عزیزم، نسلی که پا به میدان عمل میگذارد تا بخش دیگری از جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ را آغاز کند، سخن بگویم…». ایشان با تأکید مجدد بر ظرفیتهای فراوان کشور و ضعف دشمن و لزوم استفاده از فرصتها خطاب به جوانان میفرمایند: «شما جوانان عزیز موتور پیشران حرکت کشور هستید و باید خود را از لحاظ روحی، معنوی، اخلاقی، علمی و تواناییهای مدیریتی و تشکیلاتی آماده کنید و مدیریت کشور را به دست بگیرید…»
ثبات اقتصادی، کاهش تورم و رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد، از جمله اهداف برنامه هفتم توسعه میباشد. همچنین متوسط نرخ رشد حوزه صنعت در برنامه فوق ۸/۵ درصد تعیین شده است.
“خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان” تشکلی غیرسیاسی و غیرانتفاعی است که از سال ۱۳۸۱در کشور عزیزمان آغاز به کار کرده است. این تشکل در ۱۸ استان کشور مشغول فعالیت میباشد. خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان حدود ۲هزار نفر عضو دارد که تا سال ۱۴۰۵ پیشبینی میشود این افراد به بالای ۵ هزار نفر خواهند رسید.
لازمه تحقق و اجراییشدن برنامه هفتم توسعه، توجه به زیرساختها در حوزههای مختلف از جمله حوزه صنعت، معدن و تجارت میباشد. از آنجا که مسئله محور بودن برنامه هفتم توسعه مورد وفاق کارشناسان اقتصادی میباشد؛ بارقه امید و پیشرفت و رسیدن به اهداف این برنامه دور از انتظار نیست.
وجود یک تشکل جوان و کارآمد در جهت رشد تولید، توسعه پایدار، توسعه اقتصادی، بررسی الگوی پیشرفت، فنآوریهای نوظهور، کارآفرینی، جذب دانش با رویکرد نوآوری، کسب و کارهای نوین، ارتقاء بهرهوری، پژوهشهای کاربردی، ارتباط با بازرگانان و تشکلهای تجاری، ارائه خدمات مشاوره به فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت و سایر ظرفیتهای بالقوهای که در این حوزه وجود دارد؛ میتواند کشور را از سختترین بحرانها گذر دهد.
نگاه ویژه و ممتاز مقام معظم رهبری به امر تولید بیانگر درک این واقعیت از سوی مدیران کشور و تلاش جهادی جوانان عزیزمان میباشد. توجه به ظرفیتهای معدنی و صنایع معدنی در کشور گامی مؤثر در مسیر توسعه میباشد که باور و حرکت جوانان عزیز میتواند این سرمایه عظیم الهی را به ثمر برساند. امروز ذخایر معادن کشور حدود ۶۰ میلیارد تن بوده که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی میباشد.
امید است با مغتنم شمردن فرصتهای موجود، دمیدن روحیه امید در باورها و حرکت جوانان عزیزمان و تلاش جهادی در راستای تحقق “ایران اسلامی بزرگ” و “تمدن نوین اسلامی” تاثیرگذار و زمینهساز ظهور حضرت ولیعصر(عج) باشیم، انشاءالله.