وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد:
دانشگاه ملی ملایر به یک نگین آموزشی تبدیل شده است
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سطح این کشور اتفاقات بزرگی افتاد که در نوع خود بینظیر است و همه آنها را مرهون جانفشانی شهدا هستیم، افزود: در همین زمینه دانشگاه ملی ملایر در چند سال اخیر به یک نگین آموزشی تبدیل شده است.
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سطح این کشور اتفاقات بزرگی افتاد که در نوع خود بینظیر است و همه آنها را مرهون جانفشانی شهدا هستیم، افزود: در همین زمینه دانشگاه ملی ملایر در چند سال اخیر به یک نگین آموزشی تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ دکتر محمد علی زلفی گل، شنبه ۲۷ فروردین ماه در آیین افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه ملی ملایر و مراسم تودیع و معارفه ریاست این دانشگاه، با تاکید بر ضرورت بیمه شدن پژوهشها در کشور، افزود: برای پیشبرد هر هدفی برنامه، قانون و مقررات خاصی نیاز است.
وی با بیان اینکه تحقیقات دانشگاهی باید در راستای رفع نیازهای جامعه باشد و در این زمینه از هرگونه تحقیق و پژوهش حمایت میکنیم، گفت: پژوهش ها باید در کشور بیمه شوند.
زلفی گل با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری و شعار سال به نام « جهش تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی» تصریح کرد: یکی از کارکردهای دانشگاه بحث پژوهشی است و باید به صورت هدفمند پژوهشها را به سمتی ببریم که در خدمت جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه نوع نگاه حاکمیتی ما به بحث تولید، متفاوت شده است، افزود: علمدار این موضوع در سطح کشور مقام معظم رهبری هستند، بنابراین باید قدر این موقعیت را بدانیم.
زلفی گل با اشاره به تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، این اقدام را گامی موثر در راستای تحقق شعار سال دانست و افزود: رییس دانشگاه ملایر باید مجوز پردیس فناوری را اخذ کند و از امکانات و پتانسیل های موجود در این زمینه نهایت استفاده را ببرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه دکتر حسن زمانیان یکی از روسای سابق این مرکز آموزش عالی، به تازگی مدیریت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور را برعهده گرفته است، این امر را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: از این موضوع باید نهایت استفاده را برد و تاکید میکنیم که یک تور بازدید با حضور دانشجویان و اساتید از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور در اسرع وقت فراهم شود.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه دانشگاه ملی ملایر، مولود انقلاب است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار خودش را آغاز کرد، افزود: امیدواریم مدیران و مسئولان استانی نگاه ویژه به این دانشگاه به عنوان « نگین شهر» خود داشته باشند.
زلفی گل با تاکید بر اینکه در هر شهری باید دانشگاه ها به عنوان نگین شهر تلقی شوند، افزود: قطعا با این نوع نگاه، برخورد جامعه با فرهیختگان و دانشگاهیان نیز متفاوت میشود و این امر زمینه رشد و توسعه را بیش از پیش فراهم می کند.
وی با تاکید بر اینکه باید قدردان همه گذشتگان باشیم که برای کشور در همه عرصه ها زحمت کشیده اند، اظهار کرد: اساتید دانشگاهها و مدیران اجرایی مراکز آموزش عالی به نوعی والدین دانشجویان محسوب میشوند، بنابراین انتظار داریم که جامعه دانشگاهی ما الگوی مناسبی برای سایر اقشار به شمار برود.
زلفی گل با تاکید بر اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سطح این کشور اتفاقات بزرگی افتاد که در نوع خود بینظیر است و همه آنها را مرهون جانفشانی شهدا و ایثارگران هستیم، افزود: در همین زمینه دانشگاه ملی ملایر در چند سال اخیر به یک نگین آموزشی تبدیل شده است.
وزیر علوم با بیان اینکه ساختمان ها، دانشکده ها، فضاهای آموزشی و امکاناتی که در سطح دانشگاه ملایر ایجاد شده، قطعا کار ساده ای نبوده است و همه اقدامات رخ داده به برکت پیروزی انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: در این راستا یک کار جهادگونه انجام شده است و باید قدر دانم این پیشرفتها باشیم.
زلفی گل با تاکید بر اینکه دشمنان با نقاط ضعف کاری ندارند، بلکه نقاط قوت ما را هدف می گیرند، افزود: باید بدانیم که دشمن هر جایی که ما را مورد هدف قرار میدهد آن نقطه، نقطه قوت ماست.
وی مقام معظم رهبری، و ولایت فقیه ، سپاه پاسداران، امنیت کشور، نهاد های انقلابی و پیشرفت های علمی نخبگان دانشگاهی و دانشمندان ما را از اهداف اصلی دشمنان برشمرد و اظهار کرد: بسیجی، کسی است که نتیجه رفتار، گفتار و کردارش باعث بقای انقلاب شود.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که عالمان و جامعه دانشگاهی ما قدر ببینند و بر صدر بشینند، افزود: امروز چشم اندازی دانشگاه ملی ملایر بسیار روشن است و امکانات این دانشگاه در بسیاری از دانشگاههای بزرگ ما وجود ندارد.
مقام عالی وزارت با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی می تواند برخی موضوعات و پروژه های کلان ملی را تعریف کند، اظهار کرد: ما در شورای عالی علوم و تحقیقات کشور به این موضوع توجه جدی میکنیم چرا که دانشگاه ملایر میتواند در زمینه انگور و کشمش و صنعت مبلمان منبت گام های بسیار کلیدی را در سطح کشور بردارد.
زلفی گل با بیان اینکه برای «پیشرفت علم » هزینه کردن هیچگونه ضرر و زیانی ندارد، بلکه بهترین گزینه و محل برای سرمایه گذاری بحث «علم و فناوری» است، تاکید کرد: دانشجویانی که وارد این شهر میشوند، فرزندان کشور و امانتب دست همه ما هستند، بنابراین وظیفه استاندار و فرماندار و سایر مسئولین است که خوابگاه هایی با امکانات مناسب برای اسکان دانشجویان فراهم کنند تا این آیندهسازان بدون دغدغه به ادامه تحصیل بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم استاندار همدان و فرماندار ملایر در این زمینه کمک حال دانشگاه ملی ملایر باشند، افزود: نگاه ما به دانشجویان باید نگاه پدر فرزندی باشد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه امروز از طریق علم و فناوری میتوان یک جامعه را پیش برد، اظهار کرد: امروز باید به دانشمندان ایرانی اعتماد کنیم و باور داشته باشیم که از طریق علم و فناوری بسیاری از مشکلات جامعه همچون کمبود آب، بارور کردن ابرها، مشکلات صنعتی و پزشکی قابل رفع شدن است.
■ دانشگاهها باید مبدا تحولات جامعه باشند
در ادامه نماینده مردم ملایر با حدیثی از امام علی (ع)، گفت: مومن، کسی است که آینده نگری داشته باشد و امروز آینده نگری و پیش بینی مسائل، یک علم تخصصی است.
حجتالاسلام احد آزادیخواه با تاکید بر اینکه مسئولان باید تدبیر قبل از عمل و بصیرت لازم داشته باشند، اظهار کرد: عنصر ولایتمدار، زمانی ولایت مدار واقعی است که قبل از فرمان ولی خود، فرمان او را پیش بینی و اطاعت کند.
وی با تأکید بر اینکه امروز دانشگاه باید به مبدا تحولات جامعه و حرکت برای تحقق جهاد تبیین تبدیل شود، اظهار کرد: پیشرفت های علمی، فرهنگی، بهداشتی، سیاسی و اقتصادی جامعه با قبل از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
نماینده مردم ملایر با بیان اینکه ولایتمداری یعنی باری از روی دوش ولیفقیه برداریم، خاطرنشان کرد: این وظیفه خطیر برعهده دانشگاهها و حوزههای علمی است که باید تلاش کنند در بحث روشنگری، یاریگر ولی فقیه باشند.
آزادیخواه با بیان اینکه دانشگاه ملایر در دوران مدیریت دکتر سایوند، دورهای از شکوفایی و نشر انقلابی گری را سپری کرد، از زحمات دکتر سایوند طی سه سال گذشته تشکر کرد و افزود: علم نباید در چارچوب دانشگاه باقی بماند بلکه باید به سطح جامعه پمپاژ شود و باید از ظرفیت های «شهر جهانی انگور و منبت» در شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.
وی با اشاره به ضرورت جذب نیروهای انقلابی در همه زمینهها، افزود: دانشگاه ملایر باید به قرارگاه اجرایی در حوزه انگور و کشمش و باغداری و مبل منبت تبدیل شود.
در ادامه دیگر نماینده ملایر با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت دانشگاه ملایر به عنوان محوریت رشد و حرکت علمی در بحث بهره وری صنایع و بالابردن ظرفیت صنعت استفاده شود، افزود: در این زمینه می توانیم در راستای افزایش دام، کشت های گلخانه ای و بهره وری صنایع فولاد، گامهای بسیار خوبی برداریم.
دکتر هادی بیگی نژاد با تاکید بر این که در این مسیر کمک حال دانشگاهها هستیم، اظهار کرد: کلیه طرح ها و ایده های علمی که در این راستا معرفی شوند و کاربردی باشند را پیگیری کرده و برای رشد علمی شهرستان با محوریت دانشگاه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنیم.
وی با اشاره به اهمیت مسائل دانش بنیان در توسعه اقتصادی و اشتغال زایی کشور، افزود: کار ها با اراده جمعی پیش می رود.
بیگی نژاد با بیان اینکه سالن «همایش شهید حیدری» در زمان ریاست دکتر حسن زمانیان در سال ۱۳۸۸ کلید زده شد و امروز بعد از ۱۲ سال به بهره برداری می رسد، این امر را به فال نیک گرفت و ادامه داد: یکی از موارد بسیار مهمی که باید برای آن برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی صورت بگیرد این است که همه مسئولین و مدیران اجرایی در سطح و ردهای که هستند این سوال را از خود بپرسند که قرار است در مسائل کشور چه باری را برداریم و چه وظیفه ای را برعهده داریم؟
■ ضرورت تأمین خوابگاه های دانشجویی و خوابگاه های متاهلی
رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه در راستای حضوری شدن دانشگاه ها از اسفند ماه سال گذشته این موضوع را به طور جدی در دستور کار خود قرار دادیم، افزود: امروز ۱۰۰ درصد کلاسهای دانشگاه ملایر به صورت حضوری برگزار میشود.
دکتر ابراهیم محمدی منش با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بسیار کمی از کلاسهای دانشگاه به علت وجود برخی مشکلات در زمینه تامین خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی به صورت مجازی برگزار می شود، از مسئولین عالی وزارت و مدیران استانی و شهرستان خواست که در زمینه گسترش و تامین خوابگاه های دانشجویی و متاهلی، این مرکز آموزش عالی را یاری کنند.
وی خواستار تامین فضای مناسب برای تعدادی از آزمایشگاه های تخصصی دانشگاه ملایر شد و افزود: کتابخانه مرکزی این دانشگاه که با مشکل پیمانکار مواجه شده، همچنان در انتظار تکمیل است که انتظار داریم مشکل این پروژه برطرف شود.
گفتنی است؛ در این آیین طی حکمی از طرف دکتر زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری،دکتر ابراهیم محمدی منش به عنوان رئیس دانشگاه ملی ملایر معارفه شد و از زحمات دکتر خسرو سایوند تجلیل به عمل آمد.
همچنین با حضور شش تن از روسای قبلی دانشگاه ملی ملایر از خانواده شهید رسول حیدری با اهدای لوح تقدیر و سپاس از طرف دکتر زلفی گل تجلیل به عمل آمد.
// انتهای پیام //