قامت افراشته ملایر برای آیندهای سرشار از امید و پیشرفت / کار جهادی و شبانهروزی، نگاه جامعالاطراف و اشراف در تمامی حوزهها از اسماعیلی، یک مدیر موفق ساخته است
حدود ۳۰ ماه پیش بود؛ یکشنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۰، طی حکمی از سوی «احمد وحیدی» وزیر کشور، «سلمان اسماعیلی» به عنوان فرماندار ویژه شهرستان ملایر منصوب و در آئینی با حضور دکتر قاسمیفرزاد استاندار همدان، حکم وی ابلاغ و «سلمان اسماعیلی» به عنوان فرماندار ویژه شهرستان ملایر معرفی شد.
حدود ۳۰ ماه پیش بود؛ یکشنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۰، طی حکمی از سوی «احمد وحیدی» وزیر کشور، «سلمان اسماعیلی» به عنوان فرماندار ویژه شهرستان ملایر منصوب و در آئینی با حضور دکتر قاسمیفرزاد استاندار همدان، حکم وی ابلاغ و «سلمان اسماعیلی» به عنوان فرماندار ویژه شهرستان ملایر معرفی شد.
آن زمان اما و اگرهای بسیاری در رابطه با این شخصیت مطرح بود؛ خیلیها نداشتن سابقه و تجربه کار در وزارت کشور و جوان بودن اسماعیلی را مورد هجمه قرار دادند، اما اکنون به جرأت میتوان گفت “سلمان اسماعیلی” یک سر و گردن از تمام فرمانداران شهرستانهای استان همدان بالاتر است.
کار جهادی و شبانهروزی، نگاه جامعالاطراف و اشراف اطلاعاتی وی به مسائل سیاسی در حوزه داخلی و بینالمللی و البته شناخت کامل از زیر و بم بخشهای مختلف شهرستان ملایر در تمامی حوزهها از اسماعیلی، یک مدیر موفق ساخته است.
قطار پیشرفت و توسعه ملایر، طی سه سال گذشته با همه فراز و نشیبهایی که در سطح کشور وجود داشت، توانست پرقدرت در ریل اصلی قرار بگیرد و با تلاشهای مجدانه مجموعه مدیران شهرستان، اقدامات راهبردی ماندگار و راهگشایی در حوزههای مختلف رقم خورد.
از تامین امنیت و آرامش شهروندان ملایری در اغتشاشات رخ داده در سال ۱۴۰۱ در کشور و برپایی میزهای خدمت با حضور مسئولین در روستاها و مناطق محروم گرفته تا حوزه نهضت ملی مسکن، آغاز عملیات اجرایی و افتتاح پروژههای بینظیری در ملایر که میلیاردها تومان اعتبار صرف آنها شده بود، اختصاص بیشترین پروژههای افتتاحی و کلنگزنی دهه فجر و هفته دولت بین شهرستانهای استان همدان و برگزاری موفق چندین دوره انتخابات مختلف طی سه سال اخیر، همگی نشان از این دارد که این شهرستان افقهای روشنی را برای خود ترسیم کرده است.
سلمان اسماعیلی طی ۳۰ ماه گذشته ثابت کرد که اعتماد به جوانان، از سرمایههای بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب میشود چیزی که نتیجه مثبت آن را در دوران دفاع مقدس و در دوران جهاد سازندگی بعد از جنگ تحمیلی به وضوح شاهد بودیم.
اکنون ملایر پرقدرت میرود تا پیشرفت و توسعه و آبادانی و عمران را برای فرزندان این آب و خاک در سالهای آتی فراهم سازد، قطعاً در هر مدیریتی و در هر دورانی با توجه به شرایط جامعه انتقاداتی به مدیران و مسئولین اجرایی وارد است اما باید تلاش کنیم تا با نگاهی مثبت به آینده امیدوار باشیم.
رعایت انصاف شرط اول رسالت خبرنگاری است و من اذعان دارم که اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در سطح شهرستان ملایر در طول ۴۵ سال گذشته از عمر پُر برکت انقلاب اسلامی، کمنظیر بوده و آثار آن تا سالهای سال برای ملایریها مانا و پربار خواهد بود.
برگزاری آیین قرعهکشی واگذاری زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهرهای سامن و زنگنه و تحویل قرارداد زمین در شهرهای جوکار و ازندریان در این هفته نویدبخش روزهای روشن برای ساکنین این شهرستان بود.
اکنون سال ۱۴۰۳ و در آستانه هفته دولت باید اذعان داشت شهرستان ملایر به یک کارگاه بزرگ تولیدی و جهادی تبدیل شده است و میتواند الگویی مناسب برای سایر شهرستانهای استان باشد.
دیگر “سکون و در جا زدن” در ملایر معنایی ندارد؛ مسیر مشخص شده، زیرساختهای لازم در عرصههای گوناگون فراهم است و ملایریها قطعاً به آینده امیدوارتر خواهند بود.
امروز اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان، جذب میلیاردها تومان تجهیزات پزشکی پیشرفته و تجهیز بیمارستانهای ملایر، افتتاح دانشکده علوم پزشکی، ارتقای دانشگاه ملی ملایر در سطوح مختلف، جایگاه شاخص شهرستان در حوزه صنایع دستی، صنعت توریسم و میراث فرهنگی و جذب گردشگر، پروژههای عظیم شهرداری همچون ابر پروژه مجموعه تفریحی-توریستی مینیورلد، اقدامات راهبردی و ماندگار انجام شده در حوزه مدیریت توزیع برق شهرستان و افزایش روشنایی و ارتقا، بازسازی، توسعه و تعمیر و اصلاح شبکههای توزیع برق در سطح روستاها و شهرهای مختلف ملایر، توجه ویژه به نهضت آسفالت درونشهری و برونشهری و محورهای مواصلاتی شهرستان، تامین امنیت پایدار توسط نیروهای نظامی و انتظامی و مقابله با انواع جُرم در سطح محلات مختلف، گواه ادعاست که میتوان به آینده این آب و خاک بیش از گذشته امیدوار بود.
■ لزوم توجه جدی به دستاوردهای دولت سیزدهم
شهید جمهور، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در طول قریب به سه سال، با تلاش و مجاهدتهای شبانهروزی توانست اقداماتی ارزشمند و بیسابقه را در مراکز استانها، شهرستانها و روستاهای دور افتاده کشور رقم بزند تا جایی که خدمت به مردم به ویژه محرومان در دولت سیزدهم، الگویی برای سایر دولت ها محسوب می شود.
در طول دولت سیزدهم در سطح شهرستان ملایر همچون دیگر استانها و شهرستانها، اقدامات کم نظیری در حوزههای مختلف صورت پذیرت که طی دهه های اخیر کم نظیر بود.
سهم شهرستان ملایر از سفر شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی به استان همدان تصویب طرح های بزرگی از جمله احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، ارتقای رشتههای پیراپزشکی و پزشکی، تامین اعتبار دولتی برای تکمیل نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ملایر، اخذ ماده ۲۳ برای محور ملایر- خنداب، تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژههای محور ملایر- آورزمان- نهاوند، تکمیل راهآهن همدان-ملایر، تکمیل فاضلاب شهر ملایر به صورت ویژه، رفع مشکلات شرکتهای بافتینه و بافتسان و اصلاح قنوات و بهسازی روستاهای شهرستان، شهرک صنعتی ۲۰۰ هکتاری جدید ملایر، شهرک گلخانهای، اجرای طرح فراز در باغات انگور، ایجاد باغ مادری و تکمیل مجموعه مینیورلد بود.
رشد ۱۵۰ درصدی اعتبارات حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان در مقایسه با دو سال دولت قبل، ایجاد اشتغال برای ۶۰۲ نفر در حوزه صنایع دستی با رشد ۳۰ درصدی نسبت به دولت قبل، اضافه شدن چهار رشته صنایع دستی، رشد ۴۰ درصدی برگزاری کارگاههای آموزشی، تمدید صدور ۲۷۰۰ مجوز و رشد ۱۲۵ درصدی و کسب هفت نشان ملی در دولت سیزدهم با ۳۰۰ درصد رشد و ثبت ۱۷ اثر ناملموس از دیگر خدمات دولت سیزدهم به ملت است.
همچنین افتتاح و بهرهبرداری از ۴۰ پروژه برق همزمان با دهه فجر سال گذشته، آغاز عملیات اجرایی ۹ پروژه مدیریت توزیع برق ملایر با بیش از ۱۲۷ میلیارد ریال اعتبار، تعویض چراغهای گازی قدیمی با چراغهای LED جدید در بلوار بهشت هاجر، بلوار ورودی ملایر از سمت همدان، بلوار پارک سیفیه و بلوار سلامت، اصلاح و بهینهسازی روشنایی بازار سنتی ملایر شامل نصب چراغ و استفاده از کابلهای خودنگهدار و اصلاح و بهینهسازی کامل شبکه فشار ضعیف شهر ازندریان از دیگر اقدامات حوزه برق و انرژی است که در دولت مردمی شهید رئیسی انجام شد.
اصلاح و بهینهسازی بیش از ۳۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و مقاوم سازی بیش از ۹۰۰ اصله پایه شبکه فشار متوسط، افتتاح ساختمان دیسپاچینگ، نصب و اصلاح و بهینهسازی بیش از ۳۰۰ دستگاه ترانس توزیع برق، نصب دستگاههای چراغ روشنایی و توسعه احداث بیش از ۱۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و تامین برق بیش از ۸۰۰۰ متقاضی جدید و تأمین برق در بخش خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری اهم اقدامات دولت سیزدهم در حوزه تأمین برق شهرستان است.
اجرای طرح اصلاح الگوی کشت با افزایش ۲۵ درصدی تولید و کاهش ۲۵ درصدی در مصرف آب، اجرای طرح جهش تولید و طرح کشاورزی قراردادی، تدوین و ابلاغ نقشه راه انگور شهرستان ملایر برای نخستین بار، ایجاد ۲۱۰۰ مورد اشتغال در بخش کشاورزی، اجرای طرح تولید و پرورش ماهی خاویار با تولید ۵۰۰ تُن ماهی، آغاز عملیات اجرایی مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی با ۷۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار، کارخانه تولید بستنی با ظرفیت هزار و ۵۱۰ تُن تولید در سال، افتتاح پالایشگاه انگور با ظرفیت پذیرش ۳۱ هزار تُن در سال با حجم سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال و مجتمع گلخانه شیشه ای از دیگر اقدامات دولت مردمی شهید سید ابراهیم رئیسی در حوزه کشاورزی ملایر به شمار می رود.
در بخش صنعت نیز رشد ۶۰۰ درصدی زیر ساختهای صنعتی شهرستان، احیای دوباره بیش از ۳۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی در شهرستان ملایر از جمله احیای شرکت کیان وینسا پس از شش سال رکود و تغییر آن به سایت پرتونگاری محصولات کشاورزی و احیای شرکت ذوب آهن آلیاژی ملایر با تولید سالانه ۳۰۰ هزار تُن شمش فولاد و انواع میلگرد از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی در این شهرستان بود.
افتتاح مرکز آنژیوگرافی و خرید دستگاه های این مرکز از دستاوردی مهم دولت در حوزه بهداشت و درمان ملایر، ارتقای بخش فوریتهای پزشکی از ۱۰ مرکز به ۱۲ مرکز، ارائه خدمات غربالگری سرطان، ماموگرافی، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، خدمات رسانی مرکز ناباروری و درمانگاه دیابت در بیمارستان مهر، افزایش تعداد تخت های بخش نوزادان بیمارستان مهر از ۲۰ تخت به ۴۰ تخت، افزایش تعداد تخت های بخش آی سی یو نوزادان و بروز شدن تمامی دستگاههای موجود در بیمارستان های مهر و امام حسین(ع) ملایر، در دولت سیزدهم محقق شد.
آبرسانی به روستاها در قالب مجتمعهای آبرسانی و تعریف کردن ۹ مجتمع آبرسانی با ظرفیت ۱۱۰ روستا برای این شهرستان شامل دو مجتمع آبرسانی علیآباد دمق با ۱۶ روستای تحت پوشش و سد کلان با ۳۸ روستای تحت پوشش و در مجموع ۵۴ روستا که همگی در دست اجرا هستند از اقدامات مهم دولت مردمی شهید رئیسی در حوزه آب رسانی است؛ این در حالیست که طی سالهای گذشته تنها مجتمع آبرسانی دهلق با پیشرفت ۱۰۰ درصدی و مجتمع علیآباد دمق، حسینآبادشاملو با پیشرفت ۲۰ درصدی در ملایر اجرا شد که سهم نا چیزی از مجتمعهای آبرسانی بود.
حفر چاه برای آبرسانی به روستاهای کمری، منگاوی، مهدیآباد، چشمهساران، بوربور، حرمآباد، پیرخداوردی، علیآباد دمق، انجیره، الفاوت، کهریز توسک، تلهجرد علیا و کرتیلآباد، ساخت مخازن ذخیره آب در روستاها از جمله علمدارعلیا، عشاق و سیاچقا برای تامین آب سالم و بهداشتی، افزایش ۳۶ درصدی اجرای طرح شبکه جمعآوری فاضلاب ملایر و تخصیص اعتبار در قالب تسهیلات ماده ۵۶، اخذ گواهینامه برای تاییدیه سلامت آب شرب ملایر از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، را میتوان از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه آب و فاضلاب در سطح شهرستان ملایر برشمرد.
البته قطعاً کمبودها و مشکلات فراوانی نیز وجود دارد که نمیتوان آنها را کتمان کرد؛ نارضایتی مردم در بحث آرد و نان، کمبود پزشکان متخصص و فوق تخصص در سطح شهرستان، کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی در برخی روستاها و… از جمله مسائلی است که باید سریعتر مرتفع شود.
■ یادداشت از: مهناز روزبهانی- خبرنگار مجموعه رسانه ای طلیعه امید