سند نشان جهانی انگور ملایر رونمایی شد / گامی برای ماندگارشدن در عرصه بینالمللی
از بحث هنری مبلمان منبت که بگذریم، ملایر را با تاکستانهای زرخیزش میشناسند و باغهای انگور، این شهرستان دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ انگور است که به طور میانگین سالانه ۲۷۶ هزار تُن انگور از تاکستانهای آن برداشت میشود…
از بحث هنری مبلمان منبت که بگذریم، ملایر را با تاکستانهای زرخیزش میشناسند و باغهای انگور، این شهرستان دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ انگور است که به طور میانگین سالانه ۲۷۶ هزار تُن انگور از تاکستانهای آن برداشت میشود، عمده تولید انگور ملایر به کشمش و ۸۱۰۰ تن نیز به شیره تبدیل میشود. با پیگیری های فراوان مسئولین بالاخره نظام تولید انگور دره جوزان سال ۱۳۹۷ در سازمان فائو ثبت جهانی شد.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ در همین راستا در نشست مشترکی با حضور دکتر نیازی معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس، سازمان جهاد کشاورزی استان همدان و معاونان این سازمان و چند تن از مسئولان وزارتخانه، مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی ملایر بررسی شد.
در ادامه ” جشن انگور” در دره جوزان ملایر با هدف رونق توسعه گردشگری و رونق اقتصادی برگزار و از ” سند نشان جهانی انگور” رونمایی شد، همچنین یازدهمین جشنواره خوشه برتر انگور ملایر با تقدیر از برگزیدگان خود به ایستگاه پایانی رسید و سه نفر به عنوان خوشه برتر و یک نفر به عنوان سنگینترین خوشه انتخاب شدند.
وزن و سلامت خوشه، رسیدگی و درصد قند، درشتی و یکنواختی حبهها، رنگ و قابلیت حمل و نقل خوشهها از جمله آیتمهای انتخاب خوشههای برتر بود که “امید مرادیفر” از استان مرکزی به عنوان سنگینترین خوشه، “مهسا مختار جوزانی” از ملایر، “امیرعلیریحانی” از ارومیه و “عباس سرکبود” از ملایر عنوان خوشههای برتر را احراز کردند.
در این آئین معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه ۲۵ درصد قنوات استان همدان در شهرستان ملایر است، اعتباراتی را برای لایروبی قنوات این شهرستان اختصاص دادیم.
صفدر نیازیشهرکی با بیان اینکه ” ملایر” یکی از مناطق مستعد تولید انگور در کشور است، افزود: پروژه “از آبخیز تا جالیز” توسط وزارت جهاد کشاورزی با همکاری منابع طبیعی در دست اجراست و اولویت دیگر ما آبیاریهای هوشمند است.
در ادامه فرماندار ملایر اظهارکرد: سالانه حدود ۲۷۶ هزار تُن انگور از سطح ۱۲ هزار هکتار باغهای این شهرستان برداشت میشود و عمده محصول تولیدی انگور با ۴۳ هزار تُن به کشمش تبدیل شده که جنبه صادراتی دارد و اشتغال و رونق اقتصادی خوبی را ایجاد کرده است.
سلمان اسماعیلی به تولید سالانه ۸۱۰۰ تُن شیره انگور در ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: همزمان با جشنواره خوشه برتر، از سند جیاس انگور ملایر نیز رونمایی شد که این سند جهانی یک افتخار ملی است.
وی در ادامه با بیان اینکه انگور ملایر رقبای بسیاری داشت، اما با تلاش و پیگیریهای مستمر، نشان جهانی این میراث مهم کشاورزی برای همیشه به نام ملایر و درّه تاریخی جوزان ثبت شد، گفت: برگزاری جشنوارههای متعددی چون آلبالوی زنگنه، ترشیجات و شوریجات سامن، شیرهپزی، بادام و گردو علیآباد ، نقش مهمی در اشتغالزایی، معرفی محصولات کشاورزی ملایر و رونق اقتصادی این شهرستان دارد.
// انتهای پیام //