نگاهی به عمکرد دهیاری “روستای حاجی آباد” / تلاش بانوی دهیار برای عمران و آبادانی روستایی با آینده روشن
“حاجیآباد” در فاصله یک کیلومتری شهرستان ملایر، در بخش مرکزی دهستان حرمرود علیا دارای ۵۷۰ خانوار و حدود ۲۳۰۰ نفر جمعیت ساکن و حدود ۵۰۰ نفر جمعیت شناور است؛ این روستا در مجاورت شهرک صنعتی مبل و منبت قرار دارد.
طلیعه امید – مهناز روزبهانی: “حاجیآباد” در فاصله یک کیلومتری شهرستان ملایر، در بخش مرکزی دهستان حرمرود علیا دارای ۵۷۰ خانوار و حدود ۲۳۰۰ نفر جمعیت ساکن و حدود ۵۰۰ نفر جمعیت شناور است؛ این روستا در مجاورت شهرک صنعتی مبل و منبت قرار دارد.
سمانه ملکی؛ دهیار روستای “حاجیآباد” دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روانشناسی، حدود ۱۶ سال مشغول به خدمترسانی به مردم در سمت دهیار است، وی تاکنون در روستاهای شوشاب، سلطانیه، نکیل آباد، گلدسته، قلعه باباخان و حاجیآباد، خدماترسانی به مردم داشته است.
برای آشنایی با خدمات انجام شده در راستای عمران، پیشرفت و آبادانی روستای حاجیآباد به مناسبت هفته دولت، گفتوگوی اختصاصی با دهیار این روستا انجام دادیم که در ادامه میخوانید:
سمانه ملکی درخصوص تشریح عملکرد چندساله دهیاری بیان کرد: در بخش عمرانی، جدولگذاری لاین کندرو و بلوارسازی بلوار مبل و منبت، خاکریزی و خاکبرداری بلوار مذکور با همکاری شهرداری به ارزش مبلغی حدود ۳۰۰ میلیون تومان، تسطیح و زیرسازی و خاکبرداری و خاکریزی بلوار مبل و منبت و آسفالت لاین مذکور با همکاری اداره راهداری و حمل و نقل جادهای با مبلغ حدود ۸۶۰ میلیون تومان، انجام آسفالت لاین کندرو با همکاری اداره راهداری حمل و نفل جادهای و شهرداری و جابجایی تیرهای برق فشار قوی و برکناری یک پایه بتنی با همکاری اداره برق در لاین کندرو به مبلغ حدود ۳۲ میلیون تومان صورت پذیرفته است.
وی به قطرهای کردن آبیاری بلوار “شهید قاسم سلیمانی” با اعتبار سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نامگذاری معابر روستا از محل بودجه دهیاری، لکهگیری و آسفالت معابر اصلی و فرعی روستای حاجیآباد، لایروبی روزانه جداول روستا با همکاری نیروی خدماتی دهیاری و احداث سرعتگیر با توجه به تایید شورای ترافیک و کمیته انطباق و جانمایی پلیس راهور در زمینه احداث، اشاره کرد.
دهیار روستای حاجیآباد از جابجایی ۱۵ عدد پایه برق با همکاری امور برق ملایر، انجام رگلاژ تمامی کابلهای روستا با همکاری اداره برق، تبدیل کابلهای مسی تمام سطح روستا به کابلهای خودنگهدار، جدولگذاری دوطرفه خیابان معلم از محل بودجه دهیاری با مبلغ ۶۳ میلیون تومان، جدولگذاری ابتدای خیابان سرحدی از بودجه دهیاری، جدولگذاری کوچه قایم از محل بودجه دهیاری با مبلغ ۹ میلیون تومان، خاکریزی و خاکبرداری کوچه قایم از محل بودجه دهیاری به مبلغ پنج میلیون تومان، رنگآمیزی بلوار و میدان روستا از بودجه دهیاری به مبلغ هشت میلیون تومان و لایروبی ماهیانه جداول از محل کمکهای مردمی و دهیاری به مبلغ دو میلیون تومان خبر داد.
ملکی با اشاره به تنظیم روشنایی معابر با همکاری دهیاری و اداره برق، گفت: در بحث عمران و آبادانی روستا به منظور افزایش سطح خدماتدهی به اهالی، ساخت پلهای معابر اصلی و فرعی روستا بصورت فلزی و بتنی از بودجه دهیاری به مبلغ ۹ میلیون تومان، تسطیح و زیرسازی برخی از معابر و پاکسازی ورودی دانشکده کوثر با همکاری شهرداری به صورت رایگان، رنگآمیزی بلوار مبل و منبت حریم جاده اصلی توسط نیروی پیمانکاری دهیاری حاجیآباد و ایجاد فضای سبز در بلوار مبل و منبت توسط نیروی خدماتی دهیاری، صورت پذیرفته است.
وی به پاکسازی جاده حاجیآباد به گلوشجرد محدوده مدرسه راهنمایی روستا با همکاری اداره راهداری و حمل و نقل جادهای به صورت رایگان و حل مشکل کمبود آب در روستا با پیگیریهای صورت گرفته و بازدید مسئولین استانی و چهار بار تعویض پمپ آب و پرداخت هزینه پروژه از طرف اداره آب و فاضلاب شهری و روستایی، اشاره کرد و افزود: خوشبختانه تا به حال مشکل خاصی در تامین آب شرب روستا نداشتهایم.
دهیار روستای حاجیآباد خاطرنشان کرد: با پیگیریهای انجام شده از طرف دهیاری و شورای اسلامی روستای حاجیآباد، تعویض خط پمپاژ اصلی به متراژ ۵۰۰ متر از طرف اداره آب و فاضلاب روستایی انجام شد، همچنین تسطیح و زیرسازی اکثر خیابانهای اصلی و فرعی با همکاری بنیاد مسکن به صوت رایگان صورت پذیرفت.
وی از دریافت چند صد تُن آسفالت از سوی بنیاد مسکن به صورت رایگان و انتصاب پیمانکار برای آسفالت معابر، خیابان و کوچههای روستا توسط بنیاد مسکن، جدولگذاری کوچههای خیابان فردوسی از طریق بودجه دهیاری به مبلغ ۶۳ میلیون تومان و نصب دو ترانس در سطح روستای حاجیآباد با همکاری امور برق ملایر خبر داد.
ملکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: با توجه به موقعیت روستای حاجیآباد، از طریق رایزنی با فرمانداری و بخشداری، برگزاری کلاسهای آموزشی و فرهنگسازی در روستا آغاز شده است، همچنین ایجاد موکبها در سطح روستا به مناسبتهای مختلف مذهبی به صورت مردممحور، واکسیناسیون دامهای سنگین و سبک با همکاری اداره دامپزشکی به صورت سالیانه و برگزاری کلاسهای مختلف آموزشی با همکاری دهیاری، شورا، بسیج امالبنین و سیدالشهدا و هیئت امنا و برپایی مراسم متنوع از دیگر اقدامات انجام شده به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در زمان شیوع بیماری کرونا، ضد عفونی معابر به صورت هفتگی در روستا با همکاری بسیج سیدالشهدا روستای حاجیآباد اجرا شد، ادامه داد: گشت شبانه رضوی به منظور تأمین امنیت در روستا برپاست.
دهیار روستای حاجیآباد خاطرنشان کرد: برگزاری یادواره شهدا به صورت محلهمحور با همکاری بسیج خواهران و برادران در سطح روستا، تشکیل تیم فوتبال و شرکت در مسابقات فوتبال شهرستانی، برگزاری جشن میلاد امام رضا(ع) و اهدا جوایز ارزنده به اسامی رضا و برندگان مسابقات برگزار شده، برگزاری جشن تکلیف در محل زینبیه برای دانشآموزان دختر ۹ ساله و اهدا جوایز به آنها، تقدیر از معلمان مدارس ابتدایی و راهنمایی به مناسبت بزرگداشت روز معلم، از جمله برنامههای فرهنگی اجرا شده است.
وی به شرکت در مسابقات دوی دانشآموزان پسر مدرسه ابتدایی، برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی با محوریت پایگاههای بسیج روستا، ملاقات با نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و استفاده از راهبردهای عملی آنها در زمینه مدیریت روستایی و اجرای عملکرد عمرانی و فرهنگی، بازدید مسئولین مربوطه از سطح روستا درخصوص اعطای تسهیلات بانکی اشتغالزایی از جمله طرحهای پرورش شتر، موزاییکسازی، معرقکاری، کابینتسازی و… اشاره کرد.
ملکی با بیان اینکه “میز خدمت” مسئولین در زمینه بیمه عشایر و روستایی در روستا برپا شد، گفت: در زمان شهادت “سردار حاج قاسم سلیمانی” در روستا مراسم بزرگداشتی به همین مناسبت برگزار شد، همچنین با همکاری هیأت امنا، بسیج، شورا و دهیاری سالگرد شهادت سردار دلها با کیفیت بهتر و ارزشیتر با حضور منسجم اهالی روستا به همراه سخنرانی، عزاداری و غبارروبی گلزار شهدا برگزار شد.
وی به ملاقات با خانواده معزم شهدا، برگزاری مسابقه درخصوص شناخت سردار سلیمانی با همکاری برادران و خواهران بسیجی، آوردن پرچم حضرت علی(ع) به روستای حاجیآباد و برگزاری مراسم مربوطه در منزل شهید بیات و برگزاری جشن غدیر در روستای حاجیآباد اشاره کرد.
دهیار روستای حاجیآباد با بیان اینکه برگزاری کلاسهای آموزشی و طب سنتی و آموزش هوشی و هیجانی برای کودکان و طرح “شهید قاسم سلیمانی” در روستا با همکاری بسیج خواهران و برادران در حال اجراست، گفت: برگزاری جشن روز زن و روز مادر با همکاری دهیاری و بسیج امالبنین و بسیج سیدالشهدا و تقدیر از مادران و خواهران خانواده شهدا به مناسب روز مادر در سال گذشته رقم خورد.
ملکی به برگزاری مراسم ایام محرم، سوگواری حضرت علی اصغر(ع) و برگزاری تعزیه در روستا، مراسم درختکاری و ایجاد کمربند سبز در روستا، احداث خانه محیط زیست به عنوان نخستین روستا در سطح شهرستان ملایر، نصب بنر در مناسبتهای مختلف در سطح روستا، نصب ۱۸ عدد دوربین مدار بسته و مانیتورینگ با هزینه دهیاری به منظور ارتقای سطح امنیت، برگزاری کلاسهای ختم قرآن و آموزش روخوانی قرآن برای بانوان، غبارروبی باغ بهشت روستای حاجیآباد به مناسبت قیام خونین ۱۵ خرداد، برگزاری سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، برگزاری مراسم وفات امام صادق(ع)، توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان روستا با توجه به مناسبتهای مختلف ماههای قمری و اهدای کارت هدیه به تعدادی از اهالی نیازمند روستای حاجیآباد، بخشی از اقدامات انجام شده به شمار میرود.
وی به برگزاری هر ساله کلاسهای آموزشی در اوقات فراغت برای دانشآموزان در فصل تابستان شامل کلاسهای آموزشی زبان انگلیسی، ترتیل و روخوانی قرآن، ریاضی، نقاشی روی سفال، زندهگیری سگهای ولگرد در سطح روستا و واگذاری به کمپ نگهداری حیوانات بیسرپرست، اشاره کرد.
■ گامهای ماندگار برای اشتغالزایی اهالی روستا
دهیار روستای حاجیآباد در زمینه اقدامات صورت گرفته در بحث اشتغالزایی، گفت: در طول مدت چهار سالی که سعادت خدماترسانی به مردم این روستا را دارم، کارگاه مرواربافی فعالیت خود را به صورت حرفهای آغاز کرده و با اشتغالزایی برای پنج نفر و دریافت تسهیلات اشتغال، گامهای خوبی در این راستا برداشته شده است.
ملکی به فعالیت کارگاههای خیاطی متراکم با اشتغالزایی برای ۱۲ نفر، شروع به کار متقاضی اشتغال مراحل اولیه در زمینه سفال، اشتغالزایی در زمینه نقاشی روی سفال برای بانوان، اشتغالزایی در زمینه مبلمان و منبت با حدود ۳۰ نفر در محدوده روستا و راهاندازی دو مجموعه پرورش اسب با اشتغالزایی برای چهار نفر، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تعدادی از متقاضیان شغل دامپروری که در حال پیگیری دریافت تسهیلات هستند، به جهاد کشاورزی معرفی شدند، گفت: دهیاری و شورای اسلامی روستا در زمینه اشتغالزایی با بنیاد برکت، همکاری دارد و بنده در حال حاضر عضو هیئت اندیشهورز به عنوان دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی هستم.
دهیار روستای حاجیآباد در مورد مشکلاتی که در حال پیگیری است، افزود: ساماندهی فاضلاب روستا، ساخت سالن ورزشی، ساماندهی فضای سبز و پارک، آسفالت معابر اصلی و فرعی، جدولگذاری معابر فرعی روستا و اجرای امور فرهنگی و اجتماعی در روستا در اولویت کاری دهیاری قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: احداث شبکه فاضلاب روستا با همکاری ادارات ذیصلاح از جمله اداره آبفا، اداره راهداری و حمل و نقل جادهای و شهرداری، بازنگری طرح هادی روستا به دلیل پذیرش جمعیت روزانه در حاجیآباد، ایجاد فضای ورزشی قابل قبول با اهدای زمین موقوفه از طرف یکی از خیرین و احداث خانه عالم از طریق زمینهای موقوفه در این راستا، از جمله موارد دیگری است که در حال پیگیری و به نتیجه رساندن هستیم.
ملکی از همکاری و تعامل اعضای شورای اسلامی حاجیآباد، مسئولین شهرستان، نمایندگان، امام جمعه، فرماندار و بخشدار در راستای خدماترسانی به مردم این روستا تقدیر کرد و افزود: “مردم” ولینعمت ما هستند و امیدوارم در جایگاه دهیاری بتوانم در راستای خدماترسانی بهتر، اقدامات ماندگاری را انجام دهم.