راهاندازی دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی به همت یک دانشجوی بومی دانشگاه ملایر
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: رئیس دانشگاه ملایر از راه اندازی دستگاه فوق تخصصی میکروسکوپ نیروی اتمی پس از ۱۲ سال انتظار به همت یک دانشجوی بومی دانشگاه ملایر خبر داد.
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: رئیس دانشگاه ملایر از راه اندازی دستگاه فوق تخصصی میکروسکوپ نیروی اتمی پس از ۱۲ سال انتظار به همت یک دانشجوی بومی دانشگاه ملایر خبر داد و این موفقیت را گواه توانمندی و تخصص دانشجویان دانشگاه ملایر عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار طلیعه امید پرس؛ دکتر ابراهیم محمدی منش یکشنبه ۳۰ مردادماه در نشست خبری، با بیان اینکه ۱۲ سال پیش یک دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه خریداری شد اما به دلیل مسائل تحریمی و نبود متخصص جهت راهاندازی آن، تاکنون این دستگاه مورد استفاده قرار نگرفته بود، افزود: با پیگیری های انجام شده یکی از دانشجویان توانمند این دانشگاه توانست دستگاه را راه اندازی کرده و مورد استفاده قرار دهد.
وی با بیان اینکه این دستگاه ۲۰ میلیارد تومان ارزش مالی دارد، خاطر نشان کرد: با کمک این دستگاه عکس گرفتن از سطوح در حد اندازه اتم امکان پذیر است، همچنین این دستگاه میتواند روی سطحی را که در مایع قرار دارد آنالیز کرده و باکتری ها و سلول های زنده روی سطح را شناسایی کند.
رئیس دانشگاه ملایر افزود: دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی در تمامی رشته های مربوط به فیزیک، شیمی، مواد، زیست شناسی و در بحث تحقیقات در زمینه سلول های خورشیدی و نانو تکنولوژی کاربرد اساسی دارد و این موفقیت نمونه ای از توانمندی دانشجوی این دانشگاه می باشد که کار زمین مانده ۱۲ ساله را به نتیجه رساند.
محمدی منش خاطرنشان کرد: این در حالی است که قبلاً یک شرکت جهت راه اندازی آن از ما مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان مطالبه کرده بود، هماکنون با تلاش و همت بالای یک دانشجوی بومی تنها دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی در بحث تحقیقات و پژوهش در غرب کشور در دانشگاه ملایر راه اندازی شده است.
وی در ادامه به جایگاه علمی شاخص دانشگاه ملایر در سطح کشور اشاره و خاطر نشان کرد: در رشته های دانشگاه ملایر همه آنچه یک جوان برای انتقال از دبیرستان به دانشگاه می خواهد، وجود دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه به عنوان نمونه دانشجوی روانشناسی ما موفق شد رتبه اول تمام رشته های تخصصی در بحث روانشناسی را در سطح کشور کسب کند، افزود: دانشگاه ملایر فرصت بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل فرزندان خانواده های ساکن در ملایر است.
محمدی منش در رابطه با مزایای انتخاب رشته در دانشگاه ملایر افزود: ادامه تحصیل فرزندان این منطقه در دانشگاه بومی سبب کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی و تهدیدات موجود در این زمینه می شود، از سوی دیگر نیروهای فنی و آموزش دیده شده در نهایت پس از اتمام تحصیلات به همین شهر سرویس دهی می کنند.
رئیس دانشگاه ملی ملایر با بیان اینکه انتخاب رشته فرزندان خانواده های ملایری در دانشگاه ملی ملایر منجر به انتقال توانمندیهای علمی به این شهرستان و نگهداشت فرزندان در کنار خانواده ها می شود، افزود: بدون وجود نیروهای متخصص در حوزه تولید و صنعت، هیچ کشوری رشد و توسعه پیدا نمی کند، بنابراین ما معتقدیم بهترین موقعیت های شغلی اقتصادی برای افراد توانمند در حوزه علم و فناوری وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشور به شدت به نیروهای توانمند محتاج است، به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث شعار سال اشاره کرد و افزود: دانشگاه ملایر در زمینه انجام کارهای نوآورانه و دانش بنیان گام های مهمی برداشته است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در رشته های مبل منبت و شهرسازی بر اساس نیاز شهر ملایر در زمینه جذب هیات علمی عضویت علمی اقدام کرده ایم، همچنین اساتید ما بازدیدهای متعددی را از صنایع شهرستان و شهرهای دیگر داشتند تا بتوانیم به عنوان یک دانشگاه فضای فعالیت های دانش بنیان را هرچه قوی تر شکل دهیم.
محمدی منش بیان کرد: در دانشگاه ملایر در کنار کارهای تئوری و چاپ مقالات تخصصی، ورود جدی و تخصصی به بحث تولید و صنعت در اولویت کار ما قرار دارد، از سوی دیگر معتقد هستیم دانشگاه باید وارد بطن جامعه شده و مشکلات را حل و فصل کند.
وی با اشاره به اینکه در همین راستا دو شرکت دانش بنیان، یک مرکز نوآوری و یک مرکز پژوهشی در حوزه معدن را در دانشگاه ملایر راه اندازی کردیم، گفت: فعالیتهای پژوهشکده انگور و کشمش جدیدتر و تخصصی تر از قبل شده و ما به صورت دوره ای کارگاه های آموزشی برای باغداران برگزار میکنیم.
رئیس دانشگاه ملی ملایر با بیان اینکه ورود دانشجو به دانشگاه و تحصیل در این محیط علمی با رشد شهر ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم در سال تحصیلی جدید بیش از هزار نفر در رشته کارشناسی ما در رشته های کارشناسی پذیرش دانشجو داشته باشیم.
محمدی منش در ادامه به تعامل با شهرداری ملایر اشاره و اظهار کرد: انتظار داریم برای مهر ماه و سال تحصیلی جدید در بحث اتوبوسرانی و سرویس های حمل و نقل دانشجویی ایاب و ذهاب دانشجویان، همکاری خوبی بین دانشگاه و شهرداری صورت بگیرد، همچنین تقاضا داریم شهرداری با توجه به بیابانی بودن منطقه دانشگاه، در زمینه جمع آوری سگهای ولگرد اقدامات لازم را انجام دهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تامین امنیت جاده ای برای دانشگاه ملایر در اولویت ماست، افزود: دوربرگردان مقابل دانشگاه تهدید جدی برای دانشجویان به شمار میرود، در همین زمینه نامه نگاری لازم با مراجع ذیصلاح انجام شده است و انتظار داریم دوربرگردان یا بسته شده و یا به ۴۰۰ متر آن طرف تر منتقل شود تا زمینه تخلف برای رانندگان ایجاد نشود.
محمدی منش با بیان اینکه از خوابگاه های خودگردان به طور جدی حمایت میکنیم، افزود: با توجه به اینکه اجاره بهای منازل و مساکن افزایش پیدا کرده است و دانشجویان غیربومی بضاعت لازم را ندارند، بنابراین از اشخاصی که در زمینه خوابگاه های خودگردان میتوانند با ما همکاری لازم را داشته باشند، حمایت خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی، دومین دانشگاه جامع استان با قابلیت های علمی منحصر به فرد است، گفت: بر اساس آمار دقیق این دانشگاه ۱۷۸ عضو هیئت علمی دارد و در حال حاضر شش هزار دانشجو در این مرکز آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از این تعداد ۴ نفر استاد تمام، ۴۰ نفر دانشیار، ۱۲۰ نفر استادیار و ۱۲ نفر مربی هستند.
وی با بیان اینکه در دانشگاه ملی ملایر ۱۴ رشته دکترا، ۴۳ رشته کارشناسی ارشد و ۳۸ رشته کارشناسی داریم، اظهار کرد: دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را برای استقلال کامل دانشگاه ملایر گرفته ایم و به زودی خبرهای خوشی در این زمینه اعلام می شود.
رئیس دانشگاه ملی ملایر دستاورد سفر هیئت دولت به استان همدان در بحث اعتبارات تخصیصی به این مرکز آموزش عالی را توضیح داد و گفت: پیرو جلسات متعدد برگزار شده در استانداری و بازدید مسئول این وزارتخانه، در نهایت اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای دانشگاه ملی ملایر تخصیص یافت.
محمدی منش با بیان اینکه از محل این اعتبار رقم ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی، ساختمان دانشکده فنی و مهندسی و دیوارکشی اطراف دانشگاه اختصاص داده شده، افزود: هشت میلیارد تومان نیز به پروژه خوابگاه متاهلی دانشگاه تخصیص یافته است که اگر این میزان اعتبار به طور کامل تخصیص داده شود تلاش میکنیم خوابگاه متاهلی دانشگاه را که شامل ۱۲ سوئیت با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد است، مهرماه سال آینده به بهرهبرداری برسانیم.
این مقام مسئول ادامه داد: در سفر هیئت دولت به استان همدان، مسئولین مربوطه را قانع کردیم که در زمینه احداث یک گلخانه تحقیقاتی و کارگاه علوم دامی از محل مجوز ماده ۱۳ برای دانشگاه ملایر مصوبه داشته باشند و اعتبار این پروژه مهم توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی تامین شود، قطعاً این موضوع موفقیت بزرگی برای مرکز آموزش عالی به شمار میرود و با افتتاح این دو پروژه کمک شایان توجهی به تامین نیازهای دامی، طیور و گلخانه شهرستان می شود.
// انتهای پیام //