۴ درصد محصول تولیدی تاکستانهای ملایر به آبغوره تبدیل میشود
ملایر؛ شهر جهانی انگور واقع در جنوب در استان همدان ایران است که به عنوان شهر غوره ایران شناخته میشود، این شهر به دلیل تولید آبغورههای با کیفیت و مرغوب که از انگورهای محلی تهیه میشوند، معروف است.
ملایر؛ شهر جهانی انگور واقع در جنوب در استان همدان ایران است که به عنوان شهر غوره ایران شناخته میشود، این شهر به دلیل تولید آبغورههای با کیفیت و مرغوب که از انگورهای محلی تهیه میشوند، معروف است.
ملایر به دلیل شرایط اقلیمی و خاک مناسب، برای کشت انگور و تولید غوره بسیار مناسب است. باغداران در این منطقه بهطور عمده به کشت انگور اختصاص دادهاند و سه درصد از کل انگور تولید شده ملایر به آبغوره تبدیل میشود.
با توجه به کیفیت بالای غوره تولیدی در ملایر، این شهر به یکی از مراکز معتبر تولید این نوشیدنی سنتی در ایران تبدیل شده است و محصولات آن به دلیل کیفیت بالا، در بازارهای داخلی و حتی خارجی مورد استقبال قرار میگیرند.
معمولا برداشت غوره در سطح باغات ملایر تا ۳۰ مرداد ماه ادامه دارد، تهیه آبغوره در این شهرستان کاملاً به روش سنتی و خانگی انجام میشود.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: شهر جهانی انگور ملایر ۱۲ هزار و۷۰۰ هکتار باغ انگور دارد که از این وسعت سالانه ۳۱۰ هزار تن محصول انگور برداشت میشود.
علیرضا زنگنه افزود: بخشی از خوشههای انگور باغات ملایر زمانی که کامل نرسیدهاند به صورت غوره چیده شده و مورد استفاده قرار میگیرند، غوره هایی که مورد استفاده قرار میگیرند برای طبخ غذا معمولاً از نوع فخری و عسگری هستند.
وی با بیان اینکه از هر ۱۰ کیلوگرم غوره پاک نشده، ۵ کیلوگرم آبغوره خالص تولید میشود، اظهارکرد: شهرستان ملایر به واسطه وسعت این حجم از تولید انگور یکی از اصلیترین قطبهای تولید انگور در سطح کشور به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به اینکه برداشت غوره از تاکستانهای شهرستان ملایر تا پایان مرداد ماه ادامه دارد، گفت: سالانه ۴ درصد از محصول تولیدی، جهت تولید آب غوره مورد استفاده قرار میگیرد و علاوه بر تامین نیاز شهرستان به شهرهای اطراف نیز صادر میشود.
گفتنی است؛ در ملایر معمولاً از آبغوره برای سالاد و چاشنی غذا استفاده کرده و یا آن را به صورت خشک درآورده و در فصل زمستان در انواع خورشت استفاده میکنند.
در طب سنتی استفاده از آبغوره فواید بسیار زیادی دارد و برای شستشو و پاکسازی کبد و روده ها و رفع اختلالات کبدی و گوارشی، درمان کبد چرب رمان فشار خون و استفاده قرار میگیرد.
غوره طعم ترش دارد و به دلیل بهرهمندی از مواد معدنی و ویتامینهای مغذی، از خواص خوبی برای سلامت بدن برخوردار است. به دلیل خوشطعم بودن آبغوره، از آن برای طعم دار کردن انواع غذاها، سالادها و ترشیها استفاده میشود و از پرطرفدارترین چاشنیها است. همچنین این چاشنی ترش را میتوان به تنهایی برای درمان و افزایش سلامتی مصرف کرد.
■خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //