گردو و بادام؛ برند کشاورزی شهر علیآباد
سومین جشنواره گردو و بادام شهر علیآباد، از توابع بخش جوکار ملایر همزمان با سلسله جشنوارههای تابستانی مبلمان منبت، به همت بخشداری جوکار، دهیاری و شورای اسلامی شهر علیآباد، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی و… پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه در مجتمع خیرساز محسنی با حضور گردشگران، کشاورزان، باغداران برگزار شد.
سومین جشنواره گردو و بادام شهر علیآباد، از توابع بخش جوکار ملایر همزمان با سلسله جشنوارههای تابستانی مبلمان منبت، به همت بخشداری جوکار، دهیاری و شورای اسلامی شهر علیآباد، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی و… پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه در مجتمع خیرساز محسنی با حضور گردشگران، کشاورزان، باغداران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ برپایی ۱۵ غرفه محصولات کشاورزی و سوغات و صنایع دستی، اجرای استندآپ کمدی، اجرای موسیقی سنتی، قرعه کشی و اهدای جوایز از برنامههای حاشیه این جشنواره به شمار میرفت.
بخشدار جوکار با بیان اینکه امسال طبق برنامهریزیهای انجام شده همه شهرها و روستاهای صاحب برند شهرستان از ۱۵ شهریور ماه تا ۱۵ مهر ماه، جشنوارههای خاص خود را برگزار میکنند، افزود: سومین جشنواره گردو و بادام شهر علی آباد در همین راستا برگزار شد.
محمد فارسی با اشاره به اینکه علی آباد دمق با پیگیریهای زیاد مسئولین سال گذشته مصوبه قطعی هیئت وزیران را برای شهر شدن دریافت کرد، گفت: شهرشدن علی آباد برکات زیادی را به همراه دارد که از جمله آن میتوان به ارائه خدمات بیشتر و رفاه مضاعف اهالی این منطقه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه شهرشدن علی آباد سبب جذب اعتبارات و پیشرفت و توسعه منطقه میشود، اظهار کرد: دو دوره قبلی جشنواره گردو بادام با استقبال خوب مردم مواجه شد و همین سبب شد که امسال با برپای ۱۵ غرفه محصولات کشاورزی، سوغات، خشکبار پوشاک و صنایع دستی برای جذب گردشگر و رونق فروش اقدام کنیم.
فارسی حفظ و معرفی برند گردو بادام علی آباد، ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین خانوادهها، رونق فروش محصولات کشاورزی و باغی، توسعه اقتصادی و ایجاد هویت برای شهر جدید علی آباد را از جمله اهداف این جشنواره عنوان و اظهار کرد: ارتقا علی آباد به شهر، سبب شده است از نظر هویت منطقه افرادی که اهل این دیار هستند و از آن مهاجرت کردهاند، امروز به علی آباد افتخار میکنند.
فارسی با بیان اینکه علی آباد سومین شهر بخش جوکار و هفتمین شهر از شهرهای شهرستان ملایر به شمار میرود، گفت: امسال در فصل تابستان جشنواره فرش ملی روستای کسب و جشنواره گردو و بادام را و برگزار کردیم، همچنین قصد داریم در مهرماه یک جشنواره ترکیبی شامل فرش پوشاک و غذا و محصولات کشاورزی را با در فضایی نو و بکر برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه برگزار کنیم.
بخشدار جوکار با بیان اینکه برگزاری این دست جشنوارهها باعث معرفی برندهای منطقه میشود، افزود: امروز علی آباد به عنوان هفتمین شهر شهرستان ملایر در زمینه تولید گردو و بادام حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر نیز با بیان اینکه سطح زیر کشت گردوی شهرستان ۴۳۲۵ هکتار است، افزود: در بخش جوکار ۷۵۰ هکتار سطح زیر کشت گردو داریم و در شهر علی آباد ۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت گردو وجود دارد.
علیرضا زنگنه در گفت و گو با خبرنگار طلیعه امید؛ با اشاره به اینکه سطح زیر کشت بادام در سطح شهرستان ۳۸۰۰ هکتار و در شهر علی آباد ۲۲۰ هکتار است، اظهار کرد: امسال سرمازدگی خاصی نداریم و پیشبینی میکنیم از سطح باغات ملایر ۸۸۵۰ تن گردو و ۲۸۰۰ تن بادام برداشت شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیشتر مصرف گردو و بادام ملایر داخلی است، خاطرنشان کرد: امسال ۱۹ هزار مورد پیوند سرشاخهکاری گردو در سطح شهرستان داشتیم که بیشتر آن ارقام دیرگل و پر بازده بودند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز با بیان اینکه تاکنون سه نوع از غذاهای علی آباد ثبت ملی میراث ناملموس شده است، افزود: آش چغندر بدو، آش ماسوا و نان کاغذ جیله (گرده مغزی) به عنوان میراث ناملموس ثبت ملی شده اند و همه این موارد به واسطه جشنوارههای برگزار شده در سطح ملی معرفی و شناسانده شدهاند.
ابراهیم جلیلی با بیان اینکه سومین جشنواره گردو بادام علی آباد در راستای معرفی ظرفیتهای کشاورزی شهرستان برگزار شد، افزود: این جشنواره نیز در کنار ۱۶ جشنواره دیگر شهرستان ملایر با هدف رونق اقتصادی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی محصولات کشاورزی و جذب گردشگر برگزار شده است.
■خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //