گام بلند “شهر جهانی انگور” برای فرآوری مشتقات این محصول
شهرستان ملایر یکی از مهمترین قطبهای تولید انگور در کشور با تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن است؛ در سال ۱۳۹۷ نظام تولید انگور شهرستان ثبت جهانی شده و سازمان FAO ملایر را شهر جهانی و انگور ملایر را به عنوان یکی از میراثهای مهم کشاورزی جهانی به ثبت رساند.
شهرستان ملایر یکی از مهمترین قطبهای تولید انگور در کشور با تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن است؛ در سال ۱۳۹۷ نظام تولید انگور شهرستان ثبت جهانی شده و سازمان FAO ملایر را شهر جهانی و انگور ملایر را به عنوان یکی از میراثهای مهم کشاورزی جهانی به ثبت رساند.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ علیرغم چنین جایگاهی و با داشتن ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان در تولید حداکثری ، کاربرد روش های نوین باغداری ، بالا بردن راندمان آبیاری و اصلاح روش های سنتی آبیاری و به خصوص فرآوری در باغ و کارخانه، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی ، هنوز در جایگاه شهر جهانی انگور اقدامی در خور نشده است.
در حال حاضر کارخانجات تصفیه و بسته بندی کشمش در ۵۷ واحد صنعتی و با ظرفیت اسمی ۹۰ هزار تن با هدف گذاری صادرات به کشورهای منطقه به عنوان تنها فعالیت صنعتی در این راستا قلمداد می شود.
شرکت کشت و صنعت پردیس کیان ملایر با هدف توسعه صنایع تبدیلی انگور ، فرآوری و برند سازی محصولات ایجاد صنعت بالا سری در کشمش تولیدی در تاریخ ۱۵ تیرماه سال گذشته با اخذ موافقت اولیه با عنوان پالایشگاه انگور فعالیت خود را شروع کرده است.
از جمله مهم ترین اهداف این شرکت میتوان الگوسازی کاشت، داشت و برداشت انگور به روش نوین در باغی به مساحت ۲.۵ هکتار، توسعه روش های R&D با جذب هیاتهای علمی در رشته های وابسته به انگور، ایجاد خطوط تولید پیشرفته در صنایع تبدیلی با ارزش افزوده حداکثری و برند سازی و صادرات، ایجاد شرکت دانش بنیان و زمینه سازی امنیت و ایمنی غذایی برشمرد.
و اکنون با آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه انگور در روستای توچغاز ، افق هایی روشن در انتظار شهر جهانی انگور است.
این پروژه که یکی از مهمترین طرحهای صنایع غذایی به شمار می رود ، شامل مولفه های مختلفی چون توجه به محیط زیست ، رونق اقتصادی و توجه به مسئولیت اجتماعی اشتغالزایی است.
این طرح در دو فاز به دنبال ایجاد ارزش افزوده حداکثری در تولید انگور است، توسعه روش های تحقیق ، ایجاد باغات استاندارد ، ایجاد خطوط پیشرفته در صنایعی بالا دستی ، برندسازی برای صادرات ، زمینه سازی امنیت و ایمنی غذایی ، ایجاد شرکتهای دانشبنیان و خط دادن به نظام کشت و تولید مشتقات انگور، است.
حجت الاسلام احد آزادی خواه در حاشیه کلنگ زنی این طرح گفت: تولید محصولات صادرات محور با اعتبار اولیه ۸۵۰ میلیارد تومان ، در اولویت این پالایشگاه انگور است.
وی تصریح کرد: اصلاحات باغات انگور و تولید فرآوردههای مرتبط با این محصول به همت یک سرمایهگذار بومی و مصمم، مطابق با علم و دانش روز، در این پالایشگاه توسط یک تیم کاملا متخصص انجام میشود.
خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //