پیش بینی برداشت ۸۰۰ کیلو طلای سرخ در ملایر
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال ۸۰۰ کیلو تا یک تن زعفران از زمینهای این شهرستان برداشت شود، گفت: بیشتر زعفران ملایر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اسپانیا، آلمان و فرانسه صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال ۸۰۰ کیلو تا یک تن زعفران از زمینهای این شهرستان برداشت شود، گفت: بیشتر زعفران ملایر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اسپانیا، آلمان و فرانسه صادر میشود.
یوسف کاکاوند در گفت و گو با پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ افزود: زعفران ملایر در مناطق روستایی توچغاز، آور زمان، سامن، پیروز و شوشاب کشت میشود.
وی اظهارکرد: فصل برداشت زعفران در ملایر آغاز شده و با توجه به شرایط خوب آب و هوایی که در حال حاضر وجود دارد پیش بینی می شود که زعفرانکاران محصول خوبی امسال برداشت کنند.
این فرد مسئول اظهارکرد: برداشت زعفران در این شهرستان به تولید انبوه رسیده، اما مهمترین اقدامی که در حال حاضر زعفرانکاران باید مدنظر داشته و نگاه ویژه ای به آن داشته باشند؛ فرآوری زعفران است که با توجه به این موضوع برای نخستین بار در شهرستان زعفران با دستگاه خشک کن فرآوری شد که ضمن حفظ کیفیت از ظاهری مناسب و استاندارد برخوردار است و ارزش افزوده بین ۱۰ تا ۲۰هزار تومان برای تولیدکنندگان به ارمغان می آورد.
این فرد مسئول در ادامه در رابطه با کشت محصولات پاییزه گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از نیمه شهریور ماه در سطح اراضی زراعی آبی و دیم شهرستان ملایر آغاز شد و حدود ۸۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۳۲ هزار هکتار گندم دیم، ۷۰۰۰ هکتار جو آبی و ۹۵۰۰ هکتار جو دیم در سطح مزارع شهرستان کشت شده است.
کاکاوند افزود: همچنین در سال زراعی جاری ۲۲۰ هکتار کلزا، ۱۳۰ هکتار کاملینا دیم، ۴۰ هکتار گیاهان دارویی دیم، ۱۰۰ هکتار حبوبات دیم (کشت انتظاری) در سطح اراضی زراعی آبی و دیم شهرستان کشت شد.
وی ادامه داد: بذور اصلاح شده شامل ۳۹۰ تن بذر اصلاح شده گندم آبی، ۴۵۰ تن بذر اصلاح شده گندم دیم و ۱۷۵ تن بذور اصلاح جوآبی و دیم در طبقات مختلف بین کشاورزان توزیع شد، همچنین تا کنون ۳۴۵۰ تن کود ازته، ۸۱۳ تن کود فسفاته و ۸۰ تن کود پتاس در غالب سبد کودهای شیمیایی یارانه دار از طریق مراکز جهاد کشاورزی و کارگزاری های توزیع کود سطح شهرستان بین کشاورزان توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری شش مزرعه تحقیقاتی مشتمل بر طرح پایگاه نوآوری جهش تولید با مساحت ۱۵ هکتاری در روستای ینگی کند، طرح pvs و PDT گندم آبی در روستای آورزمان به مساحت پنج هکتار، طرح pvs، تغذیه جو آبی و دیم در روستاهایی طاسبندی و واشان و طرح تغذیه کلزا در روستای آورزمان هکتار با همکاری مرکز تحقیقات استان اجرا شده است.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //