پرداختن به فرهنگ حسینی؛ راهکار رسیدن به جامعه آرمانی
مسئول موسسه کلامی احیا، “فرهنگ حسینی” را سرشار از انسجام، وحدت، رعایت حقوق دیگران، ایثار، عبادت و معنویت دانست و گفت…
■پایگاه خبری طلیعه امید talieomid.ir■
مسئول موسسه کلامی احیا، “فرهنگ حسینی” را سرشار از انسجام، وحدت، رعایت حقوق دیگران، ایثار، عبادت و معنویت دانست و گفت: در این فرهنگ والا جزئی ترین امور مورد نیاز جوامع ذکر شده و در صورتی که مورد توجه قرار بگیرد، شاهد جامعه آرمانی و الهی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ حجت الاسلام جعفر علی نقی در نشست “مطالعات تمدنی در نهضت حسینی” در محل حسینیه سیدالشهدا ملایر که با حضور جمعی از پژوهشگران فرهنگی برگزار شد، افزود: یکی از بهترین و نابترین فرهنگ ها در راستای زمینه سازی تمدن بشری، فرهنگ حسینی است.
وی با بیان اینکه این فرهنگ در تفکر شیعی جایگاه خاصی دارد و در واقع “فرهنگ حسینی” زمینه ساز تمدن عظیم و انسان ساز در همه عصرها و نسل هاست، به ریشه های توفیق، نفوذ و بسط تمدن در جوامع مختلف اشاره کرد و افزود: علل و ریشه های مختلفی در بسط و توفیق گسترش یک تمدن نقش دارد که به دو عامل نرم افراری و سخت افزاری تقسیم می شود.
علی نقی با بیان اینکه “فرهنگ” زمینه ساز تمدن است و هرجا که به فرهنگ پرداخته شد تمدن های اصیل و غنی شکل می گیرد، اظهار کرد: از علل نرم افزاری به توفیقات الهی و توجه خاصه حضرت حق می توان اشاره کرد و علل سخت افزاری به مسائل مادی و طبیعی برمی گردد.
مسئول موسسه کلامی احیا در ادامه با معرفی کتاب “حماسه جاویدان” اثر اسماعیل نساجی زواره، افزود: این کتاب خلاصه و گویا با محتوایی بسیار غنی تالیف شده و به تحلیل ریشه های قیام حسینی پرداخته است.
وی با توصیه به تهیه و مطالعه کتاب “حماسه جاویدان”، پرسش ها و پاسخ های دانشجویی را هم در راستای تبیین علل و ریشه های قیام حسینی بسیار نافذ و تاثیرگذار عنوان و مطالعه این کتاب ها را برای نسل و عصر حاضر ضروری، راهگشا و چراغی روشنگر معرفی کرد.
علی نقی با تأکید بر اینکه در این کتاب با طرح یک سوال به بحث و بررسی پیرامون پاسخ های قطعی در مورد رفع ابهام و پاسخگویی پرداخته است، خاطرنشان کرد: کتاب “حماسه جاویدان”، با طرح این سوال که “چه شد در جامعه ای که محبت پیامبر در قلوب همه مردم ساری و جاری بود، بعد از گذشت تنها چند سال به روی فرزندان پیامبر شمشیر کشیدند؟”، افزود: چون حاکمیت و امور سیاسی به دست افرادی غیر معصوم و ناپاک افتاد، بنابراین استفاده از بیت المال و لقمه حرام و تقسیم ناعادلانه فرصت ها رخ داد و شمشیر کشیدن و ریختن خون فرزندان پیامبر، امری دور از انتظار نبود.
مسئول موسسه کلامی احیا به ذکر دو حدیث از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در مورد لزوم رعایت و دقت در استفاده از مال حلال و دوری از لقمه حرام پرداخت و با استناد به یک حدیث قدسی، گفت: عبادت ۱۰ جزء دارد که ۹ جزء آن کسب رزق و روزی حلال است.
// انتهای پیام //
برچسب های :