نگین آموزشی غرب کشور در دل ملایر/دانشگاه ملی ملایر؛ برترین دانشگاه جوان کشور
رئیس دانشگاه ملی ملایر، با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی در سه سال گذشته در حوزههای مختلف پیشقراول بوده است، افزود: دانشگاه ملی ملایر موفق شد به عنوان برترین دانشگاه جوان کشور معرفی شود و به عنوان« یک دانشگاه الگو» نیروهایی متخصص و برجسته را تحویل جامعه بدهد.
رئیس دانشگاه ملی ملایر، با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی در سه سال گذشته در حوزههای مختلف پیشقراول بوده است، افزود: دانشگاه ملی ملایر موفق شد به عنوان برترین دانشگاه جوان کشور معرفی شود و به عنوان« یک دانشگاه الگو» نیروهایی متخصص و برجسته را تحویل جامعه بدهد.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ دکتر ابراهیم محمدی منش، ظهر دوشنبه ۲۹ مرداد ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: علی رغم یک توقف هشت ساله در فعالیتهای این مرکز آموزش عالی طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، در دولت سیزدهم موفق شدیم همزمان با فعال سازی پروژههای عمرانی از وابستگی به دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز خارج شده و به یک دانشگاه کاملاً مستقل تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه ضمن پیشرفت مضاعف در حوزههای مختلف، شاخصهای کلیدی دانشگاه در بحث آموزش و پژوهش رشد مضاعف داشت، اظهار کرد: یشتر موفقیت دانشگاه ملی ملایر در سالهای گذشته کسب رتبههای برتر در حوزه نگارش مقالات تخصصی بود اما طی سه سال اخیر تلاش شده است در حوزههای کیفی بحث پژوهشهای تخصصی همچون ارتباط با صنعت،پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان گامهای موثری برداریم.
محمدی منش ادامه داد: فعالیتهای دانشگاه ملی ملایر با انجام کارهای بنیادی و اساسی و اقدامات پژوهشی، وارد مسیری جدید و منتج به نتیجه شکلگیری شرکتهای دانش بنیان و مراکز صنعتی رشد و علم و فناوری شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بحثهای پژوهشی با ارگانهای مختلف در استانهای گوناگون قراردادهای کاربردی منعقد کردیم، افزود: یک تحول عظیم در حوزه دانشگاه ملایر از سال ۱۴۰۱ شروع شده است و در آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به آغاز مسیر کیفی سازی رشد دانشگاه ملایر، گفت: دانشگاه ملایر از یک دانشکده در سال ۱۳۸۴ ، امروز به یک دانشگاه کیفی تبدیل شده است و همگام با سایر ارگانها و نهادهای دولتی برای رشد و پویایی شهرستان وارد عمل شده و سهم بسزایی در مراسم و برنامههای مهم در طول سال ایفا میکند.
محمدی منش با اشاره به اینکه خدمات رسانی دانشگاه ملی ملایر در بخشهای مختلف منجر به توسعه شهرستان شده است، افزود: این مرکز آموزش عالی دستاورد دو دهه انقلاب اسلامی است که به نگین علمی شهرستان تبدیل شده است و در حال حاضر ۵۰۰۰ دانشجو از اقصی نقاط کشور در مقاطع تحصیلی مختلف در قالب هفت دانشکده مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه ملی ملایر با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی مجوز جذب دانشجویان بین المللی را نیز دارد و در حال حاضر چندین دانشجو از کشورهای مختلف در این مرکز مشغول به تحصیل هستند، افزود: جود ۶۰ آزمایشگاه و کارگاه و سایتهای عمومی و تخصصی، نشان دهنده جایگاه علمی دانشگاه ملی ملایر است.
محمدی منش به قابلیت سرویس دهی به محققان و سایر دانشجویان مراکز علمی تدوین سند راهبردی دانشگاه در دولت سیزدهم، کسب مجوز ۱۲ رشته جدید و تاسیس دانشکدههای برنامه محور، راه اندازی مراکز رشد و نوآوری مشترک یا پارک علم و فناوری، دارا بودن خوابگاهها با امکانات کامل رفاهی،وجود سرانه ورزشی یک متر مربع به ازای هر دانشجو، وجود سالنهای ورزشی در رشتههای مختلف، فعالیت ۲۶ انجمن علمی دانشجویی و تغییر ماموریت دانشگاه ملایر به عنوان یک دانشگاه نیاز محور، از جمله موفقیتهای سالهای اخیر به شمار میرود.
این مقام مسئول به افزایش پژوهشهای نیاز محور، انعقاد قراردادهای متعدد و همکاری با مراکز صنعتی و تولیدی کشور، راهاندازی مرکز تحقیقات پیشرفته مبلمان منبت،کسب رتبههای برتر آموزشهای آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری توسط دانشجویان دانشگاه ملی ملایر ، تکمیل و تجهیز پروژههای عمرانی متعدد، راه اندازی مرکز پایش تصویری شهید محمود خداداد، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی ویژه دانشجویان و اساتید، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ارائه خدمات تخصصی و عمومی در سطح شهرستان است، از دیگر اقدامات راهبردی این مرکز آموزش عالیست.
محمد منش با اشاره به ایجاد شرایط لازم برای جذب دانشجویان برتر کنکور خاطرنشان کرد: در همین راستا یک آیین نامه مورد تایید هیئت علمی تدوین شده و در آن شرایط و امتیازات خاصی را برای داوطلبان کنکوری که انتخاب رشته در دانشگاه ملی ملایر را در راس قرار دهند، قائل شدهایم.
وی با بیان اینکه رشتههای تحصیلی جدید، به روز و متناسب با نیاز جامعه به سیستم آموزشی ما اضافه شده است، افزود: همین امر باعث شده است طیف جدیدی از دانشجویان جدید الورود را جذب کنیم و سه دانشکده جدید در راستای طرح تحول وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسیس شود.
این مقام مسئول به انعقاد تفاهم نامهای با آموزش و پرورش به منظور جذب دانش آموزانی که در آستانه انتخاب رشته و برگزاری کنکور هستند، اشاره کرد و گفت: این امکان فراهم شده است که دانش آموزان از کلیه امکانات و مراکز تحقیقی و پژوهشی دانشگاه بازدید داشته و با رشتههای تحصیلی از نزدیک آشنا شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۱ عضو هیئت علمی داریم ، افزود: اکنون دانشگاه ملایر یکی از پیشرانهای توسعه و شاخصهای پیشرفت شهرستان به شمار میرود.
■ افتتاح چندین پروژه دانشگاه ملایر در هفته دولت
محمدی منش از افتتاح چندین پروژه عمرانی در هفته دولت خبر داد و گفت: سالن جلسات شهید رئیسی خوابگاه متاهلی پارکینگ خودروها و لابراتوار زبان در هفته دولت افتتاح میشود، همچنین کلنگ زنی پارکینگ مرکزی دانشگاه را خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه ملی ملایر خاطرنشان کرد: قراردادی با اعتبار ۱۳۸ میلیارد تومان (از محل منابع ملی و استانی) به منظور احداث فاز دوم دانشکده فنی و مهندسی با کلیه امکانات پیشرفته با پیمانکار بسته شده و پیش بینی ما این است که این پروژه عظیم ظرف مدت دو سال در زمینی به وسعت ۷۵۰۰ متر مربع زیربنا، با ۲۵ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی به بهرهبرداری برسد که قطعاً یک دانشکده جامع خواهد بود.
محمدی منش در بخش دیگری از سخنان خود زمان بر بودن عقد قرارداد با یک پیمانکار در سطح شهرستان و بروکراسی اداری و نبود نیروی کارگری لازم را از جمله مشکلات موجود عنوان کرد که سبب کند شدن روند پروژههای عمرانی میشود.
وی از رشد بودجههای دانشگاه در حوزههای مختلف خبر داد و گفت: بودجه فرهنگی در سال جاری ۳۰۰ درصد افزایش داشته است و امسال برای بودجه پژوهشی نیز قریب به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که در تلاش هستیم این مبلغ را جذب کنیم.
■ ضرورت راهاندازی خطهای ویژه حمل و نقل برای دانشجویان دانشگاه ملی
محمدی منش با بیان اینکه از نظر وضعیت خوابگاهها به استانداردهای لازم رسیدهایم، افزود: از مدیریت شهرستان و سیستم شهری، شهرداری و ارگانهای مرتبط انتظار داریم همکاری بیشتری با دانشگاه ملی ملایر داشته باشند و بحث ناوگان حمل و نقل دانشجویان را ویژه در نظر بگیرند.
محمدی منش اظهار کرد: گر خطهای ویژه ون و اتوبوس و مینی بوس در نقاط مختلف شهری برای انتقال دانشجویان از خوابگاه به دانشگاه فراهم شود، با عثکاهش هزینهها، اشتغال زایی در سطح شهر و افزایش سطح رضایتمندی دانشجویان میشود.
■خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //