شهردار ملایر مطرح کرد:
مرکز عقیمسازی سگهای ملایر؛ پیشرو در سطح استان
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: شهردار ملایر گفت: بر اساس دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد، در شهرداری ملایر واحد کنترل جمعیت جانوران مضر شهری زیر نظر معاون خدمات شهری تشکیل شد…
ملایر – پایگاه خبری طلیعه امید پرس: شهردار ملایر گفت: بر اساس دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد، در شهرداری ملایر واحد کنترل جمعیت جانوران مضر شهری زیر نظر معاون خدمات شهری تشکیل شد و از سال ۱۳۹۸ طرح زنده گیری سگ های بلاصاحب بر اساس دستورالعمل ابلاغی و از سال ۱۴۰۰ طعمه گذاری علیه انواع موش در سطح شهر توسط این واحد پیگیری می شود.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ مجید فرجی از انتخاب محلی برای احداث پناهگاه خبر داد و گفت: از دو سال قبل محوطه ای به مساحت تقریبی شش هزار مترمربع در محلی مناسب و محصور به عنوان محل نگهداری و درمان سگهای بلاصاحب در نظر گرفته شده که در این مکان بالغ بر ۳۰۰ متر مربع فضای مسقف برای استقرار دامپزشک، اتاق قرنطینه، سرویس بهداشتی، اتاقک نگهبانی، محل نگهداری تولهها و محل نگهداری سگهای درمان یا عقیم شده ایجاد و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
شهردار ملایر افزود: این مرکز بگونه ای طراحی و احداث شده که سگ های نر و ماده و توله ها در محوطه های جداگانه نگهداری می شوند و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ قلاده سگ بلاصاحب در پناهگاه نگهداری می شود.
وی به اجرای دقیق دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد اشاره و اظهار کرد: قریب به دو سال قبل پیمانکار از طریق تشریفات قانونی و مناقصه انتخاب و هم اکنون با درخواست شهروندان اقدام به جمع آوری سگ ها از سطح شهر و محلات و انتقال به پناهگاه می کند و در این ارتباط سعی شده است کلیه نکات مندرج در دستورالعمل به مورد اجرا درآید.
وی در خصوص نحوه عقیم سازی در این مرکز گفت: با مذاکره و بکارگیری یکی از دامپزشکان استان و برگزاری جلساتی با مسئولین اداره دامپزشکی شهرستان، عملیات عقیم سازی گونه های نر و ماده، پلاک کوبی و رهاسازی آنها آغاز و اخیرا با سرعت بیشتری انجام می شود.
فرجی افزود: طبق دستورالعمل شهرداری موظف است بسیاری از سگ های جمع آوری شده را پس از درمان و عقیم سازی در سطح شهر رها سازی کند و تصور اینکه کلیه سگ های بلاصاحب در محل نگهداری و درمان این سگ ها بطور دائم نگهداری خواهند شد، اشتباه است.
شهردار ملایر در خصوص جلب مشارکت حامیان حیوانات در ملایر، گفت: شهرداری بگونه ای برنامه ریزی کرده است که عملیات غذا رسانی، درمان ، عقیم سازی و نگهداری سگ های جمع آوری شده با مشارکت تعدادی از حامیان حیوانات در کنار اکیپ جمع آوری سگ های بلاصاحب و تحت نظارت آنها انجام شود.
این مقام مسئول ادامه داد: در این ارتباط حامیان حیوانات در شهر ملایر نقش فعال و موثری در کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب داشته اند؛ بگونه ای که در غیاب این گروه امکان اجرای دستورالعمل مذکور بسیار دشوار می شد و با تشکیل جلسات متعدد بین مسئولین شهرداری و حامیان حیوانات، ضمن بحث و بررسی در مورد شیوه اجرای دستورالعمل، کلیه پیشنهادات قابل اجرای حامیان دریافت و به مورد اجرا در می آید و این موضوع به کمک های نقدی و غیر نقدی حامیان نیز تسری پیدا کرده است.
شهردار ملایر در بخش دیگری از سخنان خود از تجهیز محل پناهگاه خبر داد و گفت: پس از احداث ساختمان جدید در پناهگاه برای استقرار کادر دامپزشک و کارشناسان ذیربط، اتاق عمل پناهگاه مجهز به انواع تجهیزات مورد نیاز دامپزشک شد و داروهای لازم برای درمان سگ های بلاصاحب اعم از انواع واکسن و داروهای تخصصی، داروی بیهوشی و… توسط شهرداری خریداری و در اختیار تیم درمان قرار گرفت.
فرجی خاطرنشان کرد: دو دستگاه فریزر برای نگهداری غذاهای مازاد و یک دستگاه گاز خوراک پزی برای پخت و پز غذای سگ ها خریداری و در محل پناهگاه مورد بهره برداری قرار گرفت و تعدادی سازه بتنی به عنوان لانه سگ های جمع آوری شده در محل پناهگاه و دو نفر نگهبان ۲۴ ساعته در محل پناهگاه استقرار یافت.
شهردار ملایر یادآور شد: با وجود پیگیری های مکرر حضوری و مکاتبات متعدد، تاکنون جلسات کارگروه ساماندهی حیوانات ناقل بیماری به انسان در سطح شهرستان ملایر برگزار نشده است و پیشنهاد می شود جلسات تخصصی با حضور نمایندگان اداره دامپزشکی، حفاظت محیط زیست، بهداشت و درمان و شهرداری ملایر برگزار و تصمیمات مناسبی برای تداوم اجرای دستورالعمل مورد نظر و تسهیل در تامین دارو و ابزار دامپزشکی برای دامپزشک و دست اندرکاران اجرای این دستورالعمل اتخاذ شود.
فرجی افزود: افزایش بی رویه جمعیت سگ های بلاصاحب پیرامون شهرها و روستاهای کشور و ممنوعیت کشتار و حذف فیزیکی این حیوان و همچنین با توجه به وجود انواع بیماری مشترک بین انسان و سگ و احتمال شیوع این بیماری ها در مجامع انسانی، در پاییز سال ۱۳۸۷ “دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد” با هدف اجرایی کردن بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، از طریق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به کلیه شهرداری ها ابلاغ و ملاک عمل کارگروه استانی و شهرستانی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: نکته قابل اهمیت اینکه تعدادی از شهروندان به واسطه عطوفت انسانی و به منظور حمایت از این حیوانات، اقدام به غذا رسانی به آنها می کنند که از نظر علمی، اقدامی غلط است و نتیجه عکس دارد.
شهردار ملایر افزود: سگ ها غریزه ای خاص و قلمرو مشخص و رفتارهایی چون شکار و شبگردی دارند و از این طریق ارتزاق میکنند و همشهریان با غذا دادن به آنها، سگ ها را وابسته به جامعه شهری و انسانی میکنند که باعث حضور سگ های بیمار و هار شده و ممکن است بر اساس خوی حیوانی با حمله به همشهریان، برای سلامت جسمی و روانی شهروندان و یا ایجاد خطر جانی و تکثیر بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان مشکل ایجاد کند.
فرجی تأکید کرد: غذا ندادن به سگ ها باعث می شود این حیوانات از جامعه شهری دور و به محیط مناسب زیستی خود بازگردند و باعث کاهش جمعیت آنها نیز خواهد شد.
// انتهای پیام //