مدیر جهاد کشاورزی ملایر: تغییرات اقلیمی بر امنیت غذایی تأثیر میگذارد
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: تغییرات اقلیمی میتواند بر امنیت غذایی تأثیر بگذارد؛ در این زمینه افزایش میانگین دما، کمآبی و خشکسالیها، عدم پراکنش بارندگی در موعد مورد نیاز خیلی تاثیرگذار است.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: تغییرات اقلیمی میتواند بر امنیت غذایی تأثیر بگذارد؛ در این زمینه افزایش میانگین دما، کمآبی و خشکسالیها، عدم پراکنش بارندگی در موعد مورد نیاز خیلی تاثیرگذار است.
دکتر علیرضا زنگنه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ افزود: امنیت غذایی یعنی تولید و تامین نیازهای تغذیهای سالم، کافی، مغذی و در دسترس و همچنین اقتصادی بودن که این امر باعث ایجاد جمعیتی سالم با نشاط و همچنین باعث استقلال، اقتدار و توسعه پایدار کشور میشود.
وی افزود: در عصر حاضر تغییرات اقلیمی، شیوع بیماریها، تغییرات اقلیمی، دورریز و ضایعات غذایی، اصلاح ژنتیکی (تراریختگی)، توسعه شهرها و مناقشات بینالمللی امنیت غذایی را تهدید میکند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: اصلاح الگوی مصرف، ایجاد و تکمیل زنجیرههای ارزش، توجه ویژه به ظرفیت اکولوژیکی و استفاده حداکثری از کشت در اراضی دیم، بهرهگیری حداکثری از ظرفیت شورای عالی سلامت، توجه ویژه به ظرفیتهای آب و خاک، حفظ محیط زیست، کاهش ضایعات، ترویج تولید و مصرف غذاهای بومی، حمایت از کشاورزان و روستایان، از جمله سیاستهای لازم برای مقابله با کمبود منابع غذایی در آینده هستند که باید توسط مسئولین مربوطه لحاظ شوند.
زنگنه در رابطه با چگونه راهکار تأمین کیفیت و سلامت مواد غذایی را در طول زنجیره، افزود: تولید، ذخیره و مصرف باید مورد توجه سیاستگذاران باشد و توجه ویژه به درآمد و نوع الگوی مصرف و در نهایت نظارت بر فرایند تولید و مشوق ها میتواند در ارتقای کیفیت تاثیرگذار باشد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه امروزه تکنولوژیهای نوین میتوانند به تأمین امنیت غذایی کمک کنند، گفت: افزایش ضریب نفوذ دانش در تمامی اجزای سیستم تولید غذا در کنار سرمایهگذاری باعث ارتقای وضعیت امنیت غذایی کشور میشود؛ تکنولوژی نوین باعث تولید بیشتر، کاهش مصرف سموم، حفظ آب و خاک و محیط زیست شده و در نهایت امنیت غذایی را افزایش میدهد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: محدودیت زمینهای کشاورزی، کمبود آب، قیمت بالای انرژی، افت سرمایهگذاری در زمینه تحقیقات کشاورزی و غذا و افزایش ضایعات و مناقشات بینالمللی از جمله موانع اصلی تامین امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود.
زنگنه تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت، تولید محصولات اساسی،قیمت گذاری مناسب، پرداخت به موقع، استفاده بهینه از منابع آب، ذخیره سازی، تشویق به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و غذا، ورود شرکتهای دانش بنیان و در نهایت آمایش سرزمین، در برابر بحرانهای غذایی در مواقع جنگها و بلایای طبیعی، می تواند راهگشا باشد.
وی افزود: رژیم غذایی ناپایدار باعث عدم مصرف درست و به موقع غذا و در نتیجه عدم ذخیره سازی و به هم خوردن امنیت غذایی میشود همچنین مصرف بیش از حد از منابع طبیعی باعث تخریب و برهم خوردن وضعیت آب و خاک و اکولوژیکی منطقه شده و در درازمدت باعث از بین رفتن عوامل تولید غذا و در نتیجه عدم تامین و امنیت غذایی میشود.
■خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //