شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر پای کار تکمیل پروژههای نیمهکاره / مینیورلد؛ مجموعه گردشگری فرامنطقهای با ظرفیت ایجاد درآمد پایدار
طلیعه امید: شهردار ملایر با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی شورای اسلامی شهر، تکمیل پروژههای نیمهکاره است، گفت: تکمیل مجموعه مینیورلد به عنوان یک مجموعه گردشگری فرامنطقهای برای ما مهم است، چراکه ظرفیت ایجاد منابع درآمد پایدار برای شهر را دارد.
طلیعه امید: شهردار ملایر با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی شورای اسلامی شهر، تکمیل پروژههای نیمهکاره است، گفت: تکمیل مجموعه مینیورلد به عنوان یک مجموعه گردشگری فرامنطقهای برای ما مهم است، چراکه ظرفیت ایجاد منابع درآمد پایدار برای شهر را دارد.
مجید فرجی با بیان اینکه تعیین تکلیف نهایی عمارت تاریخی منصوری، میدان تعاون، صنعت مبلمان و صنایع دستی موارد دیگری است که در این دوره مورد تاکید و اهمیت است، افزود: بحث تعیین تکلیف نهایی هتل نیمهکاره پارک سیفیه یکی دیگر از موضوعاتی است که در اولویت این دوره قرار دارد.
وی با اشاره به در دست اقدام بودن پروژههای نیمهکاره در بام ملایر، از ساماندهی پروژهها در حاشیه شهر و ایجاد پروژههای محرک در مناطق حاشیهنشین شهر خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا پایان این دوره همه پروژههایی که به مراحل پایانی رسیدهاند افتتاح شوند و خوشبختانه روند شهر ملایر در این حوزه رو به پیشرفت است.
شهردار ملایر در مورد وضعیت پروژههای عمرانی شهرداری، توضیح داد: در حوزه املاک و اداری، مالی شهرداری توانستیم یکسری منابع مالی تعریف کنیم که سبب رشد و پیشرفت پروژههای عمرانی میشود، اگر برنامهریزی و نظارت بیشتری روی پروژهها صورت بگیرد، میتوانیم تا پایان این دوره از فعالیت شورای اسلامی پروژهها را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
فرجی خاطرنشان کرد: پروژه نیمهکاره رستوران سنتی بام به اتمام رسیده، رستوران جزیرهای و غار رستوران در مراحل پایانی است، بحث هتلهای بام هم تکمیل شده و قابلیت بهرهبرداری دارد و به زودی افتتاح خواهد شد.
این فرد مسئول ادامه داد: یکسری پروژههای تازه شروع شده در حوزه بازآفرینی در محلههای کمبرخوردار نیز در دستور کار ما قرار داد که از جمله آنها میتوان به مجموعههای فرهنگی و احداث پارک آموزش در منطقه شهید زرینی و چند نقطه دیگر از شهر اشاره کرد، همچنین پروژههایی مانند زمینهای بازی و زمینهای ورزشی، احداث سرای فرهنگی در پارک شقایق و مسکن مهر نمونه بارز این موضوع است.
وی با بیان اینکه در منطقه شهید گودرزی یک مجموعه فرهنگی کلید زده میشود، گفت: پروژههایی در قالب پارکها و فضای سبز در برخی نقاط هم در دست اقدام داریم و تعدادی پروژه جدید هم کلنگزنی میشود.
شهردار ملایر با بیان اینکه بودجه هر شهرداری بر اساس برنامهریزی که در حوزههای مختلف صورت میگیرد، تامین میشود و با توجه به درآمدهای ایجاد شده در سالهای قبل و ظرفیتهایی که وجود دارد رقم میخورد، افزود: بودجه امسال شهرداری ملایر ۷۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده که دو برابر بودجه سال قبل است و امیدواریم بتوانیم منابع مالی آن را تأمین کنیم.
وی ادامه داد: با پیگیریهایی که در حوزههای مختلف درآمدی انجام شده توانستیم تا اینجای کار آن را محقق کنیم و به اهداف خود برسیم و امیدواریم با برنامهریزیهایی که صورت گرفته تا پایان سال مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان را عملی کرده و پروژههای عمرانی را به مرحله پایانی برسانیم.
فرجی در مورد درآمدزایی و ایجاد درآمد پایدار، یادآور شد: در توافقاتی که با اداره اوقاف داشتیم، توانستیم مبالغی را به صورت روتین در بحث دریافت عوارض و فروش املاک شهرداری تامین کرده و برخی پروژهها را تکمیل کردیم اما نکتهای که وجود دارد درخصوص املاکی است که در دو الی سه سال گذشته تملک شده و صرفاً در بخش پروژههای عمرانی شهری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: فروش املاک شهرداری برای مباحث جاری شهرداری صورت نمیگیرد بلکه در بخش پروژههای عمرانی هزینه میشود که باعث ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای املاک شهرداری خواهد شد و هر چقدر املاک شهرداری افزایش داشته باشد، میتوانیم خدماترسانی بهتری را به مردم داشته باشیم.
شهردار ملایر با بیان اینکه یکی از اهداف ما سرمایهگذاری در بخش انتفاعی است، گفت: در تلاش هستیم با این اقدام، شهرداری ملایر به یک شهرداری ثروتمند تبدیل شود و بتواند هزینههای خودش را از طریق فروش و اجاره املاک تأمین کند.
فرجی با اشاره به اینکه “حوزه سرمایهگذاری” یکی از مهمترین واحدهای شهرداری ملایر است، توضیح داد: در برخی کلانشهرها نقاطی وجود دارد که از این املاک بستری را برای ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری استفاده میکنند و منابع زیادی برای شهرداریها ایجاد میشود و در این خصوص توافقات خوبی با سرمایهگذاران صورت گرفته تا از محل آورده آنها چند پروژه بزرگ ایجاد کنیم که باعث افزایش املاک و درآمد پایدار برای شهرداری میشود.
■ روند رو به رشد پروژههای عمرانی شهرداری
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تکمیل و افتتاح مجموعه تفریحی-توریستی “جهان کوچک” و ترمیم خانه سیفالدوله در اولویت کاری شهرداری قرار دارد، افزود: این پروژهها در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری میرسند، از سوی دیگر ترمیم و تملیک خانه منصوری نیز در دست اقدام است.
این فرد مسئول اظهار کرد: مشاور تعمیر “عمارت تاریخی منصوری” انتخاب و با وی قرارداد بستیم و ترمیم و استحکام بخشی از این عمارت را انجام شده و برای تملک کامل هم با مالکان صحبتهای خوبی داشتیم که امیدواریم بتوانیم در یک سال آینده باقی ملک را تملک کرده و اصلاح و ترمیم خانه منصوری را به اتمام برسانیم.
فرجی بیان کرد: در بحث هتل نیمهکاره پارک در مرحله انعقاد قرارداد با پیمانکار هستیم و به زودی عملیات عمرانی آن شروع میشود، همچنین اتمام ساختمان پلاک ۱۷ را که حدود ۱۰ سال پیش عملیات اجرایی آن آغاز و هشت سال پیش متوقف شده، آغاز کردیم که در حال حاضر نما و بخش نازککاری داخلی تمام شده و تاسیسات داخلی آن در حال انجام است و بحث محوطهسازی آن هم در حال عقد قرارداد است و در آینده نزدیک به مرحله بهرهبرداری میرسد.
شهردار ملایر افزود: در بحث پروژههای بزرگ عمرانی به واسطه حضور افرادی که تمایل به سرمایهگذاری در شهر دارند، به زودی اقدامات خوبی رقم میخورد؛ از سوی دیگر جذب سرمایهگذار برای توسعه شهر ملایر ادامه دارد.
وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که زمین هلال احمر واقع در خیابان شهدا را به یک بازار با هویت سنتی تبدیل کنیم که میتواند به رونق بیشتر بازار قدیم کمک کند.
■ توجه ویژه به مبحث گردشگری
شهردار ملایر با بیان اینکه ملایر به عنوان شهر جهانی با دو برند معروف، ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری دارد، گفت: تلاش کردیم که بتوانیم مردم اقصینقاط کشور را ترغیب کنیم که ملایر را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کنند.
وی افزود: در این راستا با اجرای جشنوارههای مختلف، زمینه حضور ظرفیتهای ملایر در نمایشگاههای گوناگون فراهم شد، که از آن جمله میتوان به حضور شهرداری ملایر به طور مستقل در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری و صنایع دستی در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اشاره کرد که در آن ظرفیتهای گردشگری ملایر را به مردم کشورمان و در سطح بینالمللی معرفی کردیم.
فرجی با تأکید بر اینکه رونق حوزه گردشگری میتواند منجر به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر گردش چرخه اقتصادی در شهر باعث میشود شهرداری راحتتر عوارض خود را وصول کند.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که در این حوزه انجام دادیم ارتباط و تعامل خوب با شهرهای جهانی در حوزه صنایع دستی کشور است و از آنها دعوت کردیم که به شهر ملایر بیایند و از نزدیک با ظرفیتهای شهرستان آشنا شوند.
فرجی هدف از ایجاد ارتباط با شهرداری سایر شهرها را، استفاده از ظرفیت شهرهای بزرگ و ایجاد زمینه رفت و آمد هممیهنان به شهر ملایر عنوان کرد و گفت: زمینه را برای حضور گردشگران در ملایر فراهم کردیم، قطعا این اقدامات باعث حمایت از هنرمندان صنایع دستی و رونق در حوزه اقتصادی و کسب و کار آنان میشود.
شهردار ملایر یادآور شد: برگزاری همایش “همآفرینی”، کارهای تبلیغاتی در حوزههای مختلف گردشگری، رونمایی از کتابچه الکترونیکی و توجه به مبحث برندینگ، اتفاقی تازه در سطح شهرستان ملایر است و میتواند فصل جدیدی را برای شهر ملایر رقم بزند؛ چراکه با این اقدامات میتوانیم ملایر را در سطح ملی و بینالمللی در حوزههای مختلف گردشگری، کشاورزی، معادن، صنایع دستی و… مطرح کنیم.
وی در رابطه با اقدامات شهرداری ملایر در بحث فرهنگی، توضیح داد: این دوره همکاران ما در حوزه روابط عمومی، فرهنگی، معاونت عمرانی و ورزشی اقدامات خوبی را انجام دادهاند، در حوزه ورزشی کمیسیون ورزشی شورای اسلامی شهر نیز حمایتهای خوبی از ورزشکاران ملی و استانی و حتی شهرستانی انجام داد و از همه تیمهای مختلف ورزشی در حد توان حمایت کردیم.
فرجی اظهار کرد: سال گذشته نخستین مرکز فرهنگی در محله جویبار راهاندازی شد، همچنین در حوزههای بازآفرینی اقدامات خوبی با محوریت امور فرهنگی-ورزشی صورت گرفت به گونهای که تعدادی از املاک شهرداری که هیچگونه استفادهای از آنها نمیشد را ساماندهی و در اختیار افرادی که مایل به انجام کار فرهنگی هستند، قرار دادیم.
شهردار ملایر به برگزاری همایش پیادهروی در سال گذشته و پیادهروی امسال در آئین اختتامیه جشنواره بزرگ مبلمان منبت، برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی به مناسبت ایام محرم و… اشاره و خاطرنشان کرد: حمایت از هنرمندان بومی ملایر در اجرای برنامههای مناسبتی در دستور کار ما بوده و هست.
■ آسفالتریزی ۷۰۰ هزار متر مربع از معابر شهری ملایر
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به پیگیریهایی که در حوزههای مختلف عمرانی و بازآفرینی داشتیم و همکاری نمایندگان برای تامین و تخصیص قیر رایگان، در دو سال اخیر توانستیم خیلی از معابر شهر ملایر را آسفالت کنیم.
فرجی افزود: سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار متر مربع از معابر ملایر را آسفالت کردیم و امسال نیز پیشبینی شده با دریافت سهمیه بین ۷۰۰ تا یک میلیون مترمربع از معابر شهر را آسفالتریزی کنیم.
این فرد مسئول ادامه داد: امسال موفق شدیم با مدیریت قوی نسبت به سنوات گذشته، در بخش محلات بازآفرینی و مسکن مهر آسفالت و جدولگذاری معابر آن، ساماندهی و آسفالتریزی را انجام دهیم.
شهردار ملایر یادآور شد: با توجه به دستور رئیسجمهور درخصوص استفاده از خدمات الکترونیک و آنلاین انجام شدن کارها، اقداماتی را در این خصوص در حوزههای مختلف شهرداری انجام دادیم که جزئیات آن توسط همکاران در قسمت IT موجود است.
وی با بیان اینکه ملایر جزء یکی از شهرهای برتر استان در این حوزه هست، گفت: بخشی از خدماتمان را به صورت الکترونیکی انجام میدهیم تا همشهریان بتوانند از وقتشان نهایت استفاده را داشته باشند.
فرجی در رابطه با اقدامات شهرداری برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی افزود: با هماهنگی صورت گرفته بین اعضای شورای اسلامی شهر، دادستانی و فرمانداری جریمههایی را برای افراد متخلف در نظر گرفتهایم که حالت بازدارنده دارد.
شهردار ملایر با بیان اینکه “شهر” مربوط به خودِ شهروندان بوده و یک بحث دوطرفه است، گفت: اگر شهروندان وجود نداشته باشند، شهرداری هم وجود ندارد و اگر شهرداری وجود نداشته باشد، خدماترسانی مناسبی صورت نمیگیرد؛ بنابراین اگر کاری برای شهر و رفاه مردم انجام میدهیم، انتظار داریم در مسائل مختلف همشهریان کمک حال ما باشند و با راهنمایی و ارائه نظرات خود ما را در ساختن یک شهر زیبا و پیشرفته یاری کنند.
وی در پایان با بیان اینکه هر شهرداری باید شرایط خود را با شرایط شورا وفق دهد و اولویتهایی را که نمایندگان مردم میخواهند، بتواند انجام دهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر وحدت و همدلی بین شهردار و اعضای شورا وجود دارد و این دوره، یک نمونه خوب از ارتباط بین شهرداری و شوراست؛ قطعاً هر چقدر رابطه شورا و شهردار خوب باشد، کارها روند رشد بهتری را طی خواهند کرد.