رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر خبر داد: تولید ۴۰ هزار اصله نهال صنوبر در روستای حرمآباد
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تولید ۴۰ هزار اصله نهال صنوبر توسط” مجتبی قنبری” در روستای حرمآباد در سال جاری با مشارکت این انجام شده است.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تولید ۴۰ هزار اصله نهال صنوبر توسط ” مجتبی قنبری” در روستای حرمآباد در سال جاری با مشارکت این انجام شده است.
جواد زنگنه در گفت و گو با پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ افزود: همچنین در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، در قالب تعهد اجتماعی کارخانجات صنعتی، تشکیل جلسه و بازدید از عرصه ، جهت کاشت نهال و جنگل کاری با مشارکت شرکت فروسیلیس غرب پارس به مساحت ۱۵ هکتار در شهرک صنعتی جوکار ملایر، صورت پذیرفت.
وی در ادامه به جلوگیری از سرایت حریق به مراتع و اراضی ملی روستای مصلحان اشاره و اظهارکرد: با توجه به گزارشات واصله مبنی بر وقوع حریق در اراضی کشاورزی روستای مصلحان، برای جلوگیری از سرایت این حریق به مراتع روستای فوق پرسنل اداره منابع طبیعی ملایر با حضور به موقع و فعال خود در کنار اهالی و پرسنل آتش نشانی به اطفای حریق حادث شده پرداختند.
زنگنه در رابطه با برخورد و اخراج عشایر غیرمجاز مستقر در مراتع پلاک بیدکرپه سفلی نیز خاطرنشان کرد:با توجه به گزارشات مردمی در خصوص حضور عشایر غیرمجاز در اراضی و مراتع پلاک بید کرپه سفلی و لزوم حفاظت و صیانت از مراتع، یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر در محل حضور یافته و عشایر مورد نظر از مراتع شهرستان ملایر اخراج شدند.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه پیگیری گزارش تخریب و تصرف اراضی ملی پلاک رضوانکده و معرفی متخلف به مراجع قضایی انجام شد، گفت: با توجه به گزارشات واصله مبنی بر تصرف اراضی ملی در پلاک رضوانکده پس از حضور یگان ویژه حفاظتی اداره منابع طبیعی ملایر در محل و بررسی های میدانی به عمل آمده ، برای فرد متخلف پرو نده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شد.
وی از پیگیری گزارش چرای دام غیرمجاز در پلاک سلطان آباد ازناو، خبر داد و افزود: با توجه به گزارشات مردمی مبنی بر حضور دامدار غیرمجاز در پلاک سلطان آباد ازناو یگان حفاظت اداره منابع طبیعی ملایر در محل حاضر و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و برای متخلف پرونده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شد.
این فرد مسئول به بازدید از بند آبخیز در حال احداث روستای کنجدر اشاره و اظهارکرد: آبخیزداری یعنی هنر استفاده بهینه از مایع حیاتی آب وخاک؛ با بکارگیری صحیح از علم آبخیزداری می توان خسارت های ناشی از سیل را به حداقل رساند.
زنگنه با بیان اینکه ایجاد سیل بندها در مسیر آب راهها می تواند ۳۰ تا ۵۰ درصد از خسارت های ویرانگر سیل جلوگیری کند و در کنترل و مهار سیلاب بسیار موثر است، افزود: جمع شدن آب پشت سیل بندها مانع از فرسایش خاک و افزایش پوشش گیاهی در منطقه می شود، این در حالی است که نبود آب در بسیاری از مناطق موجب فرسایش خاک می شود که اگر بتوانیم آب را جمع آوری کنیم می توانیم هم از فرسایش خاک جلوگیری کنیم و هم موجب افزایش پوشش گیاهی شویم .
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //