در گفت و گو با مداح اهل بیت(ع) مطرح شد: روایتی دلنشین از شاگردی در مکتبخانه بزرگ اهل بیت(ع) تا معجزه اباعبدالله(ع)
ماه مرحم که فرا می رسد؛ ناخوداگاه اندوهی جانگاه و غمی پنهان وجود ایرانیان را فرامی گیرد؛ از سیاه پوش شدن معابر و کوی و بزن گرفته تا نصب پرچمهای عزاداری و علمها و راهاندازی مراسم روضه و دستجات سینهزنی و زنجیرزنی و…
ماه مرحم که فرا می رسد؛ ناخوداگاه اندوهی جانگاه و غمی پنهان وجود ایرانیان را فرامی گیرد؛ از سیاه پوش شدن معابر و کوی و بزن گرفته تا نصب پرچمهای عزاداری و علمها و راهاندازی مراسم روضه و دستجات سینهزنی و زنجیرزنی و…
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ با توجه به آغاز محرمی دیگر، این بار به سراغ مسئول کانون فرهنگی امامزاده عبدالله(ع) و یکی از مداحان جوان و با سابقه اهل بیت(ع) رفتیم تا از حال و هوای محرم برایمان بگوید:
” مهدی احمدوند” از دوران کودکی که مادرش رخت سیاه بر تنش می کرد، دوشادوش پدرش ” حاج محمد اسماعیل احمدوند” که پیرغلام و مداح آستان مقدس امامزاده عبدالله ملایر است و در این مسر مویی سپید کرده، روانه هئیت و عزای سرور و سالار شهیدان می شد.
در همان کودکی عشق و علاقه زیادی به مدیحه سرائی پیدا کرد، البته نوحه های بچه گانه ای هم در سن شش سالگی خوانده که کاست آن موجود است؛ حدودا ۱۳یا ۱۴سال داشت که رسما میکروفن به دست گرفت و در کنار دسته های عزاداری اباعبدالله (ع) نوحه سرائی کرد و حالا چند دهه است این مسیر را پر قدرت ادامه می دهد.
مهدی احمدوند در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ با بیان اینکه هدف بنده از مداحی اهل بیت(ع) فقط رضای خدا و عشق به سرور و سالار شهیدان بوده و هست، گفت: زمانی که مداحی را شروع کردم، شهرستان ملایر چیزی با عنوان کلاس مداحی نداشت، گرایش اصلی من از جانب پدر و ابتدا با سبک های وی و بعدها با کاست و سبک های استاد آهنگران و استاد کویتی پور بود که در آن دهه مخاطب زیادی داشتند.
وی ادامه داد: سپس با ورود استاد حاج محمود کریمی در عرصه صداوسیما از سبک های وی و دیگر مداحان به نام کشوری از طریق رسانه و یا حتی خرید کتاب های مداحی از قم، کانکس پشت مسجد جامع و یا پاساژ شهرداری اقدام به آموختن مداحی کردم.
احمدوند اظهارکرد: باعث افتخار است که در شهری زندگی می کنم که مداحان بزرگ، صاحب نام و صاحب سبکی دارد، در شهرستان ملایر صاحبان این مکتب بسیارند و اینجانب شاگردی کوچک در این ” مکتبخانه بزرگ” هستم.
وی افزود: نکته اصلی برای بنده این است که در هر جلسه ای چه هیئت ها، چه مساجد و محافل مذهبی که یکی از اساتید مداح ملایری در حال اجرا هستند آن جلسه را برای خود کلاس درس دانسته و کسب فیض می کنم و به معلوماتم اضافه می شود.
این مداح اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: اشعار مداحی باید حماسی بوده و جدای اینکه با سبک های خوب و لحن و آوای مناسب و در دستگاه خوانده شود باید دارای پیام نیز باشد؛ پیام اصلی اشعار در محرم باید احیاکننده خون امام حسین (ع) باشد و در ابتدا بگوید که هدف اصلی قیام اباعبدالله(ع) چه بوده است.
احمدوند با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی سیدالشهدا(ع) برپایی نماز و عبودیت و اصل بندگی بود، اظهارکرد: دیگر اهداف این امام معصوم، آزادگی و گرفتن حق از باطل، حفظ شان و منزلت ائمه معصومین و شهدای کربلاست که باید در اشعار مداحی، ذکر و آورده شود، نه اینکه فقط از مظلومیت آن حضرت بگوییم.
■ برگزاری کلاس آموزشی برای مداحان
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امروزه وضعیت آموزشی و کسب فیض از اساتید از زمان شروع فعالیت ما در این فضیلت الهی بهتر و بیشتر شده است، کلاس های آموزشی به لطف کانون مداحان شهرستان و رئیس اداره تبلیغات اسلامی ملایر هر روز بیشتر و بروزتر می شود که جای تقدیر دارد.
این مداح اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه گرفتن متن، سبک و شعرهای به روز از اینترنت و کلیپ ها و فیلم های مداحان خوب کشوری هم کمک زیادی به عاشقان مداحی و نوکری سید اشهدا(ع) می کند، گفت: حضرت آقا فرمودند در مداحی ها باید از بدعت ها پرهیز شود.
احمدوند تصریح کرد: مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان باید ساده تر و بدون استفاده از ابزار و سبک ها و چیزهائی که هیچ سنخیتی و مناسبتی با شور، شعور و فرهنگ دیرینه و حسینی ما ندارد، برگزار شود.
وی افزود: برخی اقدامات باعث نگاه تمسخرآمیز بی دینان، کسانی می شود که به هر طریقی می خواهند عزاداری ها و عشق مردم خوب و حسینی ما را مورد هجمه قرار دهند، لذا باید بیشتر از رشادت ها و از خودگذشتگی حسین زهرا، صبر زینب کبری در برابر مصیبت ها و گذشت و رادمردی باب الحوائج ابالفضل العباسی که تا کنار آب رفت و آب را بر دست گرفت، اما ننوشید، سخن گفت.
این مداح اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: مداحان ملایر، توسط کانون مداحان و با نظارت اداره تبلیغات اسلامی ملایر در ” سامانه جامع مداحان” ثبت شده اند و در زمان های مختلف کارت برای آنها صادر و تمدید می شود.
■ برنامه های فرهنگی امامزاده عبدالله (ع) در دهه اول محرم
احمدوند ادامه داد: از برنامه های فرهنگی و راهبردی آستان مقدس در امامزاده عبدالله (ع) در این دهه می توان به عزاداری گسترده شامل زیارت عاشورا، روضه خوانی و مدیحه سرائی اشاره کرد، همچنین هر شب ساعت ۲۲ شروع می شود و با سرپرستی حاج حجت الله سلیمانی و حجت الاسلام روزبهانی، با حمایت واحد فرهنگی- اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ملایر و هیئت امنای آستان مقدس مداحان و پیرغلامان و بهره گیری از مداحان جوان و با نفس مداحانی چون محمودی، محمد امین احمدوند، صفی، خیرالهی، قمری و دیگر مداحان میهمان و برنامه عزاداری روز پنجم برنامه ” احلی من العسل” برگزار خواهد شد.
وی از مداحی برای نوجوانان ساعت۱۷ هر روز با مضمون هئیت نوجوانان، برگزاری بزرگترین اجتماع شیرخوارگان در نخستین جمعه ماه محرم و اجتماع رهروان زینبی در روز ۱۲ محرم ویژه خواهران ساعت ۱۷ خبر داد.
مسئول کانون فرهنگی امامزاده عبدالله (ع) با بیان اینکه طبق روال هر ساله سه دهه عاشقی در جوار آستان مقدس امامزاده عبدالله ملایر برگزار می شود، یادآورشد: سخنران و امام جماعت آستان مقدس امامزاده عبدالله ملایر حجت الاسلام روزبهانی هستند البته با توجه به نگاه متعالی ایشان، همیشه در هر مراسمی معمولا از حضور یک روحانی برجسته شهر نیز استفاده می کنیم.
احمدوند خاطرنشان کرد: در طول دهه محرم ، ما هر شب از محل نذورات مردمی پذیرائی آب، شربت، چای و… داریم و در روز عاشورا از محل نذورات خیرین قرار است ۳۵۰۰ غذا طبخ و بعد از عزاداری در ظهر عاشورا بین عزاداران تقسیم شود.
وی بیان کرد: بر اساس تأکید اداره تبلیغات اسلامی ملایر، دستجات عزاداری از شب پنجم محرم به اقامه عزا می پردازند و هئیت امامزاده عبدالله نیز از درب امامزاده به سمت خیابان شهید وفائی، خیابان عاشورا، باغ گل و از بلوار۱۵خرداد به سمت میدان شهدای گمنام و آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) حرکت کرده و به اقامه عزای ابی عبدالله می پردازد، همچنین تجمع نهایی داخل محوطه با حضور همه زنان و مردان عزادار شهرستان ملایر با دقایقی با ذکر روضه و دعا به پایان می رسد.
■ گوشه ای از معجزات اباعبدالله (ع)
این مداح اهل بیت(ع) در ادامه با بیان اینکه عزاداری سرور و سالار شهیدان خود جوش و صددرصد به عشق حسین زهرا و شهدای کربلا و باید برای رضای خدا باشد، گفت: بنده با توجه به اینکه جدای از مداحی اهل بیت (س)، مداح ختم خوان و کمی تا اندکی بازیگر و مجری هم هستم، اکثر مردم ملایر و روستاهای اطراف بنده را می شناسند.
احمدوند افزود: به همین دلیل بارها با توجه به نزدیک شدن به محرم تعدادی از بزرگواران پیشنهاد حضور در هئیت هایشان به عنوان مداح و پیشنهاد پرداخت مبلغی برای ده روز محرم را داده اند که بنده باتوجه به ارادت خواستی که به امامزاده دارم و شفا گرفته این آستان مقدس هستم، هیچگاه به خودم اجازه ندادم که به خاطر دریافت پول این سنگر را رها کنم.
وی بیان کرد: عزاداری آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع)را وظیفه شرعی خودم می دانم و نفس کشیدنم را مدیون اباعبدالله (ع)هستم و معجزات زیادی به چشم خودم در زندگی دیده ام که هیچ انسانی عادی، نتوانسته آن گره ها را باز کند.
احمدوند به تشریح خاطره ای در این زمینه پرداخت و گفت: در یکی از محرم های سال های گذشته، پدرم در حال نوحه خواندن در شب تاسوعا بدحال شد و تا به بیمارستان رساندیم از هوش رفت؛ اعضای هیئت مدام تماس می گرفتند و جویای حال پدر بودند، برادرم که بعدا از داخل هئیت عدم حضور ما را متوجه شده بود، وقتی به بیمارستان آمد و حال پدر را دید، او هم ضعف کرد و روی تخت دیگری بستری شد.
وی افزود: من و مادرم صدای هیئت ها را که می شنیدیم در آن شب تاسوعای ابوالفضل به ایشان و برادر بزرگوارشان متوسل شدیم و واقعا منقلب، وقتی دکتر بالای سر پدر آمد نگاهی کرد و مأیوس گفت فعلا نتیجه ای حاصل نشده است، یکدفعه صدای شیون مادرم بلند شد و من هم شروع به فریاد ” یا حسین” کردم، شیون مادر بالاتر رفت و من دوان دوان آمدم و لیوان آبی که برای مادر میاوردم از دستم در رفت و تمام تخت ها را دور زد و بر زمین افتاد و نه تنها نشکست بلکه سالم در کنار ما نشست! …. در همین حال بود که یکی از پرستارها گفت:” معجزه، معجزه…” من با خود گفتم شاید نشکستن لیوان را می گوید؛ که دیدم نه معجزه ابا عبدالله فراتر از اینهاست و پدر همان “پیرغلام و خادم قدیمی امام حسین(ع)” به هوش آمده و با حال مساعد در شب همان عاشورا داخل دسته عزاداری حسین(ع)نوحه سرائی کرد.
و حقیر نوحه خواندم و گفتم:
من از کودکی عاشقت بوده ام
قبولم نما گرچه آلوده ام
مبادا برانی مرا از درت
به پهلوی بشکسته مادرت
مریضم من، دوای من حسین است
غریبم من، پناه من حسین است
مریضم را شفا دادی حسین جان
مریضم را شفا دادی ز احسان…..
(ان الحسین مصباح الهدی والسفینه النجاه: همانا حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است)
■ گزارش از مهناز روزبهانی- خبرنگار مجموعه رسانه ای طلیعه امید
// انتهای پیام //