در نوروز امسال رقم خورد: اقامت ۱۶هزار و ۴۳۷ نفر در جهانشهر ملایر / رونق جشنوارههای بومیمحلی و شناسایی ظرفیتهای گردشگری ملایـر
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال ۱۶ هزار و ۴۳۷ اقامت در سطح شهرستان داشتیم که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است، افزود: از این تعداد ۷۳۵۶ نفر در اقامتگاههای رسمی مثل هتل اسکان یافتند و ۸۸۶۶ نفر در اقامتگاههای غیررسمی مستقر شدند.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال ۱۶ هزار و ۴۳۷ اقامت در سطح شهرستان داشتیم که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است، افزود: از این تعداد ۷۳۵۶ نفر در اقامتگاههای رسمی مثل هتل اسکان یافتند و ۸۸۶۶ نفر در اقامتگاههای غیررسمی مستقر شدند.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس ؛ ابراهیم جلیلی پنجشنبه ۱۷ فروردین ماه در نشست خبری ستاد خدمات سفر ملایر افزود: پذیرایی از مسافران نوروزی با اهدای پک سوغات ملایر، اجرای برنامه های فرهنگی در ورودی شهر با حضور مسئولین، بدرقه مسافران نوروزی به مشهد مقدس، برگزاری کرسی تلاوت قرآن ،برپایی ایستگاه نقاشی، برگزاری مسابقه سفره آرایی هفت سین و سبزی آرایی، برگزاری عصر شعر و شاهنامه خوانی با همکاری شهرداری و سایر ارگان های مرتبط در نوروز امسال رقم خورد که با استقبال چشمگیری روبهرو شد.
جلیلی با بیان اینکه امسال ۶۸ بازدید نظارتی از دفاتر خدمات مسافرتی، مراکز خدمات بین راهی، رستوران ها و … داشتیم، افزود: ماحصل اقدامات انجام شده توسط اعضای ستاد خدمات سفر ملایر بازدید ۱۷۹ هزار و ۶۰۰ نفر از جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی ملایر در ایام تعطیلات نوروز بوده است.
وی ادامه داد: بیشتر بازدیدها از جاذبه های دست ساز مثل مینی ورلد ، باغ تاریخی سیفیه، موزه لطفعلیان، ارگ نوشیجان و سد کلان بوده که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال ۱۸ برنامه مناسبتی شاخص به همت همکاران ما در این اداره اجرا شد، افزود: معتقد هستیم ایام نوروز، فرصت بسیار مناسبی است تا مسئولین با ابتکار عمل، ضمن برگزاری رویدادها و جشنواره ها و با ایجاد رونق اقتصادی جاده ای، زمینه ساز جذب مسافر و افزایش سطح درآمد مناطق مختلف شوند.
وی با بیان اینکه جلسات تخصصی ستاد اجرایی خدمات سفر از ۲۹ آذر ماه سال گذشته با عنوان «جشنواره های شهرستان و المان های نوروزی» با حضور شهرداران ملایر و سایر مناطق استان برگزار شد، افزود: از آن زمان برای پذیرایی از مهمانان نوروزی در ملایر برنامه ریزی های راهبردی صورت پذیرفت.
جلیلی با اشاره به اینکه نوروز امسال شهرداری ملایر در بحث سیما و منظر شهری ضمنن سوژه سازی در بلوار پارک سیفیه و بوستانهای شهر ، اقدامات بسیار ماندگاری را رقم زد ، افزود: به طور معمول ستاد اجرایی خدمات سفر، یک ستاد دائمی است که در ایام پیک حضور مسافر در فصل های بهار و تابستان حجم کاری بیشتری را بر عهده دارد.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با اشاره به اینکه جلسات تخصصی ستاد خدمات سفر، در بهمن ماه و اسفند ماه سال گذشته ضمن تشکیل ۱۰ کمیته تخصصی و راهبردی و ستادهای فرعی در بخشداری ها بیش از ۵۰ مصوب داشت، افزود : تلاش کردیم در راستای خدمات دهی مطلوب به مسافران و گردشگران متناسب با ماه رمضان اقدامات خوبی صورت بگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه به همین منظور در حوزه ارائه خدمات به مسافران،گردشگران و شهروندان فعالیتهای فرهنگی خاصی رقم خورد، اظهار کرد: یکی از اقدامات راهبردی ما معرفی آثار و جاذبه ها تاریخی و گردشگری و معرفی برندهای شهرستان بود.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا نسبت به برگزاری جشنواره ها و مراسم مختلف فرهنگی و هنری در محل آثار باستانی همچون موزه لطفعلیان، ارگ نوشیجان و بوستان تاریخی سیفیه اقدام کردیم و تلاش شد همزمان با ایجاد شور و نشاط اجتماعی ، آثار باستانی ملایر نیز به هموطنان معرفی شود.
رئیس میراث فرهنگی ملایر ادامه داد: با برگزاری رویدادهای مختلف همچون برگزاری جشنواره های بازی های بومی و محلی، ضمن معرفی آداب و رسوم گذشته و سوژه سازی، تاریخ، سنن و ظرفیت های ناشناخته مناطق روستایی را به کل کشور معرفی کردیم.
جلیلی با اشاره به اینکه مالکیت این ظرفیت ها در مناطق مختلف روستایی به مردم همان مناطق تعلق میگیرد و برندهای آنها به نام خودشان ثبت می شود، افزود: تمامی برنامه های اداره میراث فرهنگی ملایر هدفمند هستند و ایجاد انتفاع اقتصادی برای مردم، اهداف اصلی ما به شمار می رود.
وی تصریح کرد: از دیرباز اقتصاد محلی بر اساس آداب و رسوم و هنر های موجود در آن مناطق رونق چشمگیری داشته و کمتر دچار چالش می شده است؛ بنابراین با ثبت «میراث ناملموس» ضمن بالا رفتن شاخص های شهرستان و کسب اعتبارات و امتیازات بیشتر برای ملایر، سبب رونق اقتصادی روستاهای بکر خواهیم شد.
رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: امروز رونق بوم گردی، ایجاد باغ های گردشگری کشاورزی، سفره خانه های سنتی در مناطق گردشگری و روستاهای بکر ،می تواند به عنوان «شاه کلید جذب گردشگر» محسوب شود و رونق اقتصادی روستاها و مناطق مختلف را به همراه داشته باشد.
جلیلی احیای آداب و رسوم اجتماعی ، معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های مناطق مختلف، جذب سرمایه گذار، برگزاری جشنواره های مختلف و ایجاد شور و نشاط و رونق اقتصاد پایدار، هدف اصلی این ستاد به شمار می رود.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مرمت یخدانی فتاح همچنان با جدیت پیگیری می شود، افزود: تاکنون ساقه چهار متری اثر کاملاً بازسازی و مقرر شده است با مساعدت استاندار همدان مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان بودجه در اختیار قرار بگیرد که اگر این اعتبار جذب شود ، تا پایان پاییز امسال مرمت گنبد میرفتاح به اتمام میرسد.