با عزم راسخ خانواده مهاجر رقم خورد: آغاز فعالیت اجرایی طرح توسعه شرکت بافتسان در قالب یکی از بزرگترین کارخانههای پوشکسازی خاورمیانه / ایجاد ظرفیتهای صادراتی و ارزآوری از طریق صادرات پوشک
اکنون یکی از کارکشتهترین صنعتگران در حوزه مواد پلیپروپیلن و یکی از سرمایهگذاران بزرگ بخش خصوصی در شهرستان ملایر، دوباره آستینهای خود را بالا زدهاند و با همتی مضاعف برای کمک به اقتصاد…
بعد از شنیدن حرفهای رفیقی که فرزندآوری را دوست دارد اما توان مالی برای تأمین مایحتاج اولیه کودکش را ندارد با خودم فکر میکنم با همه فرهنگسازی که برای فرزندآوری میشود، هزینههای شاید حداقلی در تأمین نیازهای اولیه نوزادان، مانع از باروری و فرزندآوری زوجهای جوان میشود.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ طی سالهای اخیر تأمین پوشک برای کودکان به معضلی برای خانوار تبدیل شده و خانوادهها برای خرید آن با مشکل کمبود و قیمت بالا روبرو شدند؛ میانگین هزینه پوشک هر کودک در ماه حدود دو میلیون تومان است.
سوای از عدم شفافیت و نابسامانی که در قیمتگذاری پوشک وجود دارد، تولیدکنندگان پوشک یکی از دلایل اصلی بالابودن قیمت تولیداتشان را گرانی و کمبود مواد اولیه عنوان میکنند.
حدود ۷۰ درصد مواد اولیه پوشک، وارداتی است، یکی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید پوشک، سوپرجاذبها هستند که از مشتقات پروپیلن به حساب میآیند و باید توسط پتروشیمیها تولید شوند.
نابسامانی در قیمتگذاری پوشک کودک علاوه بر تحمیل فشار اقتصادی به خانوادههای دارای فرزند زیر ۳ سال، نقش موثری در کاهش نرخ باروری داشته و مانعی برای رشد نرخ جمعیت نیز محسوب میشود.
با یک محاسبه سرانگشتی مشخص میشود که هر خانواده برای بزرگ کردن کودک خود در عرض ۳ سال باید حدود ۴۰ میلیون تومان برای خرید پوشک هزینه کند.
طبق آمار موجود، تا پیش از دی ماه ۱۴۰۰ پوشک در گروه دو کالایی قرار داشت که ستاد تنظیم بازار این کالا را مشمول قیمتگذاری پیشبینیکرد تا قیمتش تحت نظارت باشد اما همانطور که خیلی از ما در جریانش هستیم، قیمت پوشک همچنان بالا رفته است.
این در حالی است که مصرف مواد اولیه پوشک در دنیا روند افزایشی داشته است، بنابراین طبق گفته سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان قیمت پوشک در کشور ما نیز افزایش پیدا کرده است و مدتی نیز برخی سایزها نایاب شد.
اکنون یکی از کارکشتهترین صنعتگران در حوزه مواد پلیپروپیلن و یکی از سرمایهگذاران بزرگ بخش خصوصی در شهرستان ملایر، دوباره آستینهای خود را بالا زدهاند و با همتی مضاعف برای کمک به اقتصاد خانوادهها، رونق تولید، اشتغالزایی و همچنین کاهش واردات، امروز با حضور مسئولین ارشد استان، عملیات اجرایی بزرگترین واحد تولید پوشک و پد بهداشتی خاورمیانه را در ملایر آغاز کردند تا سرآغازی نو در تولید پوشک در سطح کشور باشد.
همزمان با پنجمین روز از هفته دولت، بزرگترین واحد تولید پوشک و پد بهداشتی خاورمیانه، در قالب طرح توسعه شرکت بافتسان با اعتبار حدود ۲،۰۰۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۲ هکتار کلنگزنی شد.
سهامداران مجموعه شرکتهای بافتینه و بافتسان، پتروشیمی پلیپروپیلن الوند و کارخانه پوشکسازی که امروز فعالیت آن کلید خورد، همگی “خانواده مهاجر” از صنعتگران خوشنام و با سابقه ۵۰ ساله در صنعت کشور هستند.
فاز نخست تولید شرکت پلیپروپیلن الوند، در شازند به بهرهبرداری رسیده و پیشرفت فیزیکی طرح استراتژیک پلیپروپیلن الوند ۶۷ درصد است و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۳ فاز دوم به بهرهبرداری برسد.
در ادامه طرح توسعه پایدار شرکت بافتسان در راستای تأمین نیاز داخلی کشور به پوشک بچه و بزرگسال و همچنین با تلاشهای سهامداران شرکت بافتینه و شرکت بافتسان در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۲ که توسط مقام معظم رهبری سال “مهار تورم و رشد تولید” نامگذاری شده است، با به بهرهبرداری رسیدن این کارخانه پوشکسازی در ملایر نیاز کشور بطور کامل تامین خواهد شد.
این طرح استراتژیک که طرح توسعه شرکت بافتسان است با سرمایهگذاری ریالی حدود ۱،۶۰۰ میلیارد تومانی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و معاون وزیر بهداشت، استاندار همدان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ملایر و با حضور “محمد مهاجر” به عنوان مدیر عامل شرکت بافتسان کلنگزنی شد.
مسئول روابط عمومی شرکت بافتسان دراینباره به خبرنگار ما گفت: سرمایه این طرح ۱،۶۰۰ میلیارد تومان است و این کارخانه تولید پوشک و پد بهداشتی با استفاده از تجهیزات و ماشینآلات مدرن اروپا و تکنولوژی روز دنیا احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه این کارخانه یکی از بزرگترین و مدرنترین کارخانههای تولیدکننده پوشک بچه و بزرگسال در خاورمیانه خواهد شد، افزود: مواد اولیه این کارخانه که منسوج نبافته است توسط شرکتهای بافتینه و بافتسان تأمین میشود.
وی خاطرنشان کرد: مواد اولیه شرکت بافتینه و بافتسان که پلیپروپیلن گرید پزشکی و بهداشتی است، توسط پتروشیمی شرکت پلیپروپیلن الوند با ظرفیت تولید ۱۸۰ هزار تن در سال که دیگر طرح استراتژیک در دست اجرا توسط سهامداران شرکت بافتینه و بافتسان است، تأمین خواهد شد.
مسئول روابط عمومی شرکت بافتسان ادامه داد: فاز نخست پتروشیمی مذکور به بهرهبرداری رسیده و فاز دوم آن در سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید و بدین وسیله زنجیره تأمین کارخانه پوشکسازی بافتسان تکمیل میشود.
وی افزود: قیمت پوشک بچه و بزرگسال در کشور با راهاندازی این کارخانه پوشکسازی به شدت کاهش یافته و همچنین باعث کاهش فشار بر بودجه مصرفکننده نهایی خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر بخشی از پوشک مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین شده که باعث خروج مقادیر قابل توجهی ارز از کشور میشود که با راهاندازی این کارخانه پوشکسازی که پیشبینی میشود افتتاح آن قبل از پایان دولت سیزدهم باشد، شاهد قطع واردات پوشک و به تبع آن جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای این کارخانه پوشکسازی شاهد ایجاد ظرفیتهای صادراتی و ارزآوری از طریق صادرات پوشک بچه و بزرگسال خواهیم بود، همچنین رونق تولید، زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان و متخصصین شهرستان ملایر و شهرهای همجوار و انتقال دانش تجهیزات و فناوریهای مدرن از کشورهای صاحب تکنولوژی روز از دیگر برکات اجرای این طرح استراتژیک به شمار میرود.
خبرنگار: مهناز روزبهانی
دبیر خبر: محمدرضا اولیائی
// انتهای پیام //