آمادگی کامل سازمان آتشنشانی در مدیریت حوادث و حفظ ایمنی شهر ■ ضرورت خریداری نردبانهای ۳۲متری برای اطفاء حریق ساختمانهای بلند
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر گفت: رشد جمعیت شهری ما ظرف ۶۰ سال گذشته ۱۱ برابر شده و جمعیت شهری ما از شش میلیون نفر به ۶۵ میلیون نفر در کشور رسیده است، از سوی دیگر بخشی از زیرساخت های شهری همگام با این حرکت رو به رشد، اتفاق نیفتاده است.
طلیعه امید – مهناز روزبهانی: مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر گفت: رشد جمعیت شهری ما ظرف ۶۰ سال گذشته ۱۱ برابر شده و جمعیت شهری ما از شش میلیون نفر به ۶۵ میلیون نفر در کشور رسیده است، از سوی دیگر بخشی از زیرساخت های شهری همگام با این حرکت رو به رشد، اتفاق نیفتاده است.
محمود رضا ملکی به مناسبت هفتم مهر ماه «روز ایمنی و آتشنشانی» در گفتوگو با خبرنگار ما افزود: این گسترش شهرها و بالا رفتن حجم ساخت و سازها، میزان وقوع حوادث در ساختمان ها و تهدید امنیت بهره بردارها را افزایش داده است، به ویژه اینکه با پدیده ساختمانهای بلند مواجه هستیم که یک اصل در شهرسازی به شمار می رود اما باعث شده تراکم جمعیتی بیشتری شکل بگیرد، بار تصرف و بار حریق افزایش پیدا کند و از سوی دیگر امکان کنترل گسترش حریق توسط آتش نشانها، با مشکلات و دشواری های متعددی روبرو شود.
وی با بیان اینکه تجهیزات آتشنشانی مثل نردبان ها تا ارتفاع مشخصی میتوانند پاسخگو باشند، اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از ماموریت های سازمان آتشنشانی پیشگیری از بروز حادثه و رفع نا ایمنی های شهری به منظور کاهش خسارت های جانی و مالی است، بنابراین ایمنی ساختمان ها در سطح شهر بسیار حائز اهمیت است.
ملکی خاطرنشان کرد: شهرها عملا امروز از یک تنوع، پیچیدگی و گستردگی برخوردار شدهاند که ضرورت یک قانون جامع و کامل احساس میشود و امروزه فقط با بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، نمیشود “ایمنی شهر” را تامین کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر افزود: ما به عنوان سازمان آتشنشانی و مجموعه کسانی که فعالان عرصه خدمتگزاری در حوزه ایمنی هستیم، باید سطح تلاش خود را ارتقا داده تا بتوانیم شرایط ایمنی در شهر را روز به روز افزایش بدهیم.
وی یادآور شد: در حوزه ساخت و ساز، ضوابط خوبی برای حریق وجود دارد که از جمله آن میتوان به مبحث ۳ و ۲۲ مقررات ملی بحث تعمیر و نگهداری ساختمان اشاره کرد، اما متاسفانه مشکلاتی در هنگام اجرا، اتفاق میافتد و باید فرایندهای ساخت و ساز به گونهای اصلاح شود که ایمنی بهره برداران ساختمانها از هر لحاظ (بویژه در برابر حریق) تَضمین شود.
این فرد مسئول افزود: در این زمینه سازمان نظام مهندسی به عنوان یک پیکره اصلی در حوزه ساخت و سازها باید دانش و آگاهی خود را بروزرسانی کرده و این مسئولیت را به طور کامل و تمام انجام دهد.
■ توجه به اصول ایمنی ساختمانها؛ مهم تر از تزئینات ظاهری
ملکی گفت: از افرادی که قصد خرید ملک مسکونی، تجاری یا اداری دارند، درخواست میشود برای حفظ ایمنی خود و خانواده هایشان به ویژگی هایی همچون داشتن تائیدیه ایمنی از سوی سازمان آتشنشانی و تجهیزات کافی برای سیستم اطفای حریق در ساختمان ها توجه کافی داشته باشند و بدانند که توجه به اصول ایمنی ساختمانها مهم تر از تزئینات ظاهری است.
وی با اشاره به تعداد ایستگاههای فعال و نیروهای آتشنشان ملایر، ادامه داد: هماکنون حدود ۷۰ آتشنشان در سه ایستگاه آتشنشانی و یه شیفت کاری برای خدمترسانی حوادث احتمالی آماده هستند و هر سه ایستگاه تعمیرات لازم انجام شده است.
این فرد مسئول افزود: دو دستگاه از خودروهای سنگین اورهال شده و دو دستگاه دیگر تا پایان سال اورهال خواهد شد، همچنین یک دستگاه خودرو بنز خریداری شده که قرار است تجهیز و به عنوان تانکر پشتیبان وارد سازمان عملیات شود، که قطعاً باعث تسریع در خدمت رسانی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته با سامانه ۱۲۵ آتشنشانی ملایر ۱۰۴۲۰ بار تماس حاصل شده که تعداد ۵۲۰ مورد حریق و ۴۵۸ حادثه و ۳۲۲ سایر خدمات گزارش شده بوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه ۳۷۰۰ مورد مزاحمت تلفنی داشتیم، گفت: از سال گذشته تاکنون کلاس های آموزشی کار در ارتفاع، سی پی آر، آب رسانی در عملیات ، امداد در چاه و غواصی ویژه پرسنل و ۲۲۴۰ نفر ساعت آموزش اطفا و امداد ویژه شهروندان برگزار شده است و تعداد ۴۲۰ مورد پایش ایمنی، ۲۰۲ مورد تایید ایمنی و ۴۵۷ مورد طرح ایمنی داشتیم.
ملکی درباره تجهیزات و امکانات آتشنشانی ملایر توضیح داد: امروز در سازمان آتشنشانی ماشین آلات، البسه، ستهای نجات و تجهیزاتی که تهیه شده در حد قابل قبولی است.
وی تصریح کرد: در شهر ملایر برای امدادرسانی در ساختمانهای بلند، نیاز مبرم به نردبانهای ۳۲ متری داریم که هم در عملیات نجات محبوسین در آتش و هم اطفای حریق استفاده می شود، بنابراین امیدوارم این نردبان ها در آینده نزدیک خریداری شده در اختیار سازمان قرار گیرد.
ملکی با اشاره به آنکه بزرگترین سرمایه هر سازمانی، نیروی انسانی آن سازمان است، بیان کرد: دوستان و همکاران من در سازمان آتشنشانی، ۲۴ ساعت شبانه روز پای کار هستند و هر وقت نیاز باشد، بلافاصله وارد عمل میشوند که جای تقدیر دارد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر افزود: در سالهای گذشته نارضایتیهای معیشتی و مشکلات متعددی برای آتشنشانها وجود داشت که موجبات نارضایتی آنان را فراهم کرده بود، البته بخش بسیاری از این مشکلات با دستور شهردار ملایر مرتفع شده است و خوشبختانه نگاه شهردار تلاشگر ملایر به مقوله “ایمنی”، نگاه جدی بوده و از مهمترین اولویت مدیریتی شهردار محسوب میشود.
ملکی اظهار کرد: ما به ازای هر ۵۰ هزار نفر باید یک ایستگاه آتشنشانی داشته باشیم، در همین راستا کلنگ احداث ایستگاه جدید آتش نشانی با دستور و پیگیری های شهردار ملایر، به زمین زده شد و امیدوارم به زودی شاهد شروع عملیات احداث آن باشیم.
وی در پایان افزود: امیدواریم در سازمان آتش نشانی بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای شهروندان باشیم و آرزو می کنم هیچ حادثه ای رخ ندهد و هیچ خسارتی به هیچ شهروندی وارد نشود.