طعم شیرین دوزادهمین جشنواره خوشه برتر به کام ملایریها
دوزادهمین جشنواره ملی خوشه برتر ملایر با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، باغداران، کشاورزان و مردم روستایهای درهجوزان و مهمانان این جشنواره در محل روستای جوزان برگزار شد.
دوزادهمین جشنواره ملی خوشه برتر ملایر با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، باغداران، کشاورزان و مردم روستایهای درهجوزان و مهمانان این جشنواره در محل روستای جوزان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ شهرستان ملایر با دارا بودن ۱۰ هزار و ۴۹۸ هکتار باغ انگور که بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارور است از جایگاه منحصربهفردی در کشور برخوردار است و انگور ملایر در سال ۱۳۹۷ به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسیده است.
رویداد خوشه برتر ملایر به همت شرکت تعاونی کشاورزی پیمان گستر، جهاد کشاورزی و دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستای جوزان برگزار و در این مراسم از بهترین کشاورزان انگور کار شهرستان که توانسته اند بهترین و بزرگترین خوشه های انگور را به عمل بیاورند تقدیر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ملایر رتبه نخست تولید انگور را در استان دارد، گفت: به واسطه سطح زیرکشت و تولید بالای انگور در ملایر، استان همدان رتبه نخست تولید انگور را در کشور از آن خود کرده است.
رضا بهراملو، در دوازدهمین جشنواره ملی خوشه برتر انگور ملایر، افزود: سطح زیر کشت باغهای استان همدان ۸۰ هزار هکتار بوده که از این میزان ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار آن مربوط به باغات انگور است و بیش از ۵۳ درصد از باغهای انگور استان در ملایر قرار دارد.
وی ادامه داد: ۱۰ درصد از انگور ملایر به صورت تازهخوری و ۷۰ درصد به صورت فرآوری به انواع کشمش تبدیل میشود که عمدتا صادراتی بوده و ارزآوری خوبی برای باغداران دارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: عملکرد تولید انگور در کشور ۱۱ تن در هکتار و در استان همدان ۱۸ تن در هکتار و در ملایر ۲۲ تن در هکتار است، این در حالی است که در طرح فراز گاهی میزان برداشت تا دو برابر افزایش یافته و حداقل ۴۰ تن در هکتار برداشت می شود.
وی درباره مبارزه با آفت «زنجره مو» اظهارکرد: ما تنها سازمانی هستیم که مرکز پژوهشی، مرکز تحقیقات و بخش باغبانی داریم و نسبت به سالهای قبل مقابله به این آفت بهتر شده و راهکارهای مبارزه، آخرین یافتهها و توصیههای لازم به باغداران انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه انگور ملایر به عنوان تنها شهر کشور ثبت جهانی شده است و تنها استانی هستیم که دو محصول جهانی انگور و گردو داریم، گفت: تشویق باغداران به حفظ این محصول و حرکت به سمت تولید دانشبنیان، از جمله اهداف این جشنواره است، از سوی دیگر باید تلاش کنیم در زمینه اشتغال، ارزآوری و تولید بیشتر برای امنیت غذایی پایدار گام های ماندگاری برداشته شود.
■ پیشبینی برداشت ۳۰۵ هزار تُن انگور از باغات ملایر
در ادامه معاون مدیر کل و مدیر جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: سطح زیرکشت باغهای انگور ملایر حدود ۱۳ هزار هکتار است و پیشبینی میکنیم امسال ۳۰۵ هزار تُن انگور در این شهرستان برداشت شود.
علی رضا زنگنه با اشاره به تبدیل ۷۰ درصد انگور تولیدی ملایر به انواع کشمش، افزود: تلاش کرده ایم فروش تازهخوری انگور را افزایش دهیم، به همین منظور ۱۶ رقم جدید از ارقام بازارپسند و پربازده را به صورت پیوندزنی و پیوند سرشاخه باغ های انگور ترویج کردیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال در جشنواره خوشه برتر ملایر، ۲۰۰ باغدار از شهرهای همجوار و استانهای انگورخیز شامل همدان، لرستان، مرکزی، قزوین و… شرکت کردند و خوشهها بر اساس آیتمهایی همچون میزان قند، وزن خوشه، سالم بودن و عاری بودن از بیماریها و آفات و شکل ظاهری ارزیابی و امتیازدهی و در نهایت سه نفر به عنوان “تولیدکننده خوشه برتر” معرفی شدند.
گفتنی است؛ در پایان بنابر اظهار نظر هیأت داوران، خوشه انگور مصطفی سامنی از روستای داویجان عنوان سنگینترین خوشه را کسب کرد و حسام بیات از روستای ورچق، علی صادقی از روستای جوزان و قربان رضایی از روستای توتل به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم این جشنواره معرفی و تقدیر شدند.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //