خدمات رسانی به ۱۰۷ هزار مشترک آب و فاضلاب ملایر/ضرورت احداث مجتمعهای آبرسانی روستایی
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر با بیان اینکه این شرکت در سال ۱۳۸۸ تشکیل شده است، گفت: شهرستان ملایر شامل شش شهر ملایر، سامن، ازندریان، جوکار، اسلامشهر آقگل و زنگنه و همچنین دارای ۲۰۶ روستای دارای سکنه است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر با بیان اینکه این شرکت در سال ۱۳۸۸ تشکیل شده است، گفت: شهرستان ملایر شامل شش شهر ملایر، سامن، ازندریان، جوکار، اسلامشهر آقگل و زنگنه و همچنین دارای ۲۰۶ روستای دارای سکنه است.
به گزارش پایگاه خبری طلیعه امید پرس؛ رسول روبخش سهشنبه ۱۲ تیر ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: جمعیت شهرستان ملایر دارای ۱۹۲ هزار و ۳۰۹ نفر ، شامل ۵۹ هزار و ۲۳۴ خانوار است که از این تعداد ۶۳ درصد در شهرها و ۳۷ درصد در روستاهای شهرستان ساکن هستند.
وی با بیان اینکه تعداد کل مشترکین آب شهرستان ملایر حدود ۱۰۷ هزار و ۷۲۸ فقره است، ادامه داد: از این تعداد ۸۰ هزار و ۵۰۷ فقره شهری و ۲۷ هزار و ۲۲۱ فقره روستایی بوده و ۷۱ هزار و ۵۰۰ فقره انشعاب مربوط به خود شهر ملایر است.
روبخش با اشاره به اینکه تعداد کل مشترکین فاضلاب شهر ملایر حدود ۲۷ هزار و ۷۴۷ فقره بوده و حدود ۳۹ درصد شهر ملایر تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند، گفت: شهرستان ملایر در مجموع دارای ۲۰۶ روستا با جمعیت ۹۶ هزار و ۳۷۳ نفر ، شامل ۳۰ هزار و ۳۳۸ خانوار می باشد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۳۸ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب بوده و به طور کامل خدمت رسانی شده و به سایر روستاها نیز در صورت نیاز خدمت رسانی انجام می شود.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر، در رابطه با روش تامین شهرستان توضیح داد: ملایر بوسیله ۱۶۰ چاه فعال تعداد شامل ۴۰ حلقه چاه در بخش شهری و ۱۲۰ حلقه چاه در بخش روستایی فعال آبرسانی می شود.
وی با بیان اینکه آبرسانی همچنین توسط ۱۸ چشمه، سه قنات و سد کلان انجام میپذیرد، افزود: دبی متوسط استحصال ۸۰۰ لیتر است که ۵۸۶ لیتر بر ثانیه دبی شهرها و ۲۱۵ بر ثانیه دبی روستایی است.
روبخش در رابطه با مخازن ذخیره شهرستان، اظهار کرد: ملایر دارای ۱۳ مخزن ذخیره آب در بخش شهری به حجم ۵۶ هزار و ۸۰۰ متر مکعب و همچنین ۱۴۸ مخزن زمینی و هوایی به حجم ۲۳ هزار متر مکعب در بخش روستایی می باشد.
وی ادامه داد: این شهرستان دارای حدود ۱۵۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی و خط انتقال است که ۴۷۷ کیلومتر از شبکه آبرسانی و ۵۷ کیلومتر خط انتقال آب در بخش شهری و همچنین ۵۷۴ کیلومتر از شبکه توزیع و ۳۶۳ کیلومتر خط انتقال آب در بخش روستایی قرار دارد.
این مقام مسئول گفت: طول شبکه فاضلاب شهر ملایر دارای ۱۴۳ کیلومتر شبکه و خط انتقال جمع آوری فاضلاب است، شهرستان ملایر دارای هفت ایستگاه پمپاژ بوده که دو ایستگاه آن در بخش شهری و پنج ایستگاه در بخش روستایی هستند.
روبخش اظهار کرد: این شهرستان دارای سه مجتمع آبرسانی فعال و در حال مطالعه بوده که از این تعداد میتوان به مجتمع های آبرسانی در روستاهای دهلق ، هزار جریب و علی آباد دمق اشاره کرد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر خاطرنشان کرد: مجموع اصلاح و توسعه شرکت در سال گذشته ۳۷ کیلومتر بوده است که ۲۶ کیلومتر آن در بخش روستایی و ۱۱ کیلومتر در بخش شهری انجام شد.
وی با بیان اینکه میزان توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب ۸.۲ کیلومتر بوده است، افزود: برآورد توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب در سال جاری ۷.۷ کیلومتر با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان است، البته در صورت تخصیص ماده ۵۶، این مقدار افزایش قابل توجعی خواهد یافت.
■ ضرورت احداث ۱۵۰ کیلومتر شبکه جمع آوری آب و فاضلاب در شهر ملایر
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در مواقع اضطراری میتوانیم از ۴۰ حلقه چاه موجود استفاده کنیم، تصریح کرد: با توجه به افزایش جمعیت، نیاز به مخازن آب بیشتری داریم.
روبخش با اشاره به اینکه مطالعات شبکه فاضلاب شهر ملایر در سال ۱۳۷۰ شروع و کلنگ زنی آن در سال ۱۳۷۵ انجام شد، افزود: با توجه به گسترش فضای شهر ملایر بحث مسکن مهر و نهضت ملی مسکن و شهرکها و بلوکهای اضافه شده، به احداث ۱۵۰ کیلومتر شبکه جمع آوری آب و فاضلاب نیازمندیم تا بتوانیم کل شهر را پوشش بدهیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۲۰ هزار مشترک ما به شبکه فاضلاب وصل هستند و تقریباً ۴۰ درصد خانوارها دارای اشتراک، تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند، افزود: مطالعات علمی و تخصصی تصفیه خانه ملایر انجام شده است.
وی با بیان اینکه رقمی که صرف مطالعه اولیه و ارتقای تصفیه خوانی ملایر شد حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: برای تکمیل روند مطالعات تخصصی، پیگیریهای لازم در حال انجام است و به زودی سیستم یا ارتقا پیدا کرده و یا کلاً تغییر میکند.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر با بیان اینکه برای احداث ۱۵۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب نیازمند ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم، افزود: ۹۰۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل شبکه آب و فاضلاب ملایر نیاز است.
روبخش با بیان اینکه ۷۷ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ ، بودجه به شهرستان ملایر تعلق میگیرد که میتواند یک جهش بسیار بزرگ در حوزه شبکه آب و فاضلاب شهرستان ایجاد کند، گفت: سال گذشته اقدامات راهبردی فراوانی در راستای رفع مشکلات موجود در حوزه آب و فاضلاب انجام دادیم.
وی به رفع مشکل کم آبی در روستای منگاوی با حفر چاه، رفع مشکل آب روستای الفاوت با حفر یک حلقه چاه و تجهیز یک حلقه چاه در روستای کمری، افزایش عمق چاه و تجهیز چاه در روستای موسی خان بلاغی، و رفع مشکل چاه روستای سیاه چغا اشاره کرد.
روبخش گفت: در بحث اصلاح و توسعه انشعابات در سطح شهرستان ۲۶ کیلومتر عملیات راهبردی انجام دادیم که از این میزان ۱۵ کیلومتر در سطح روستاهای ملایر با اعتبار ۵۳ میلیارد تومان انجام شده است.
وی با بیان اینکه مشکل آبهای سطحی در روستای حاجی آباد که به معضلی اساسی تبدیل شده بود با همکاری دهیاری و شهرداری و شبکه آب و فاضلاب رفع شد، افزود: توانستیم بخشی از آبهای سطحی را به سمت تصفیه خانه آب شهرستان هدایت کنیم.
روبخش در ادامه با بیان اینکه سه روستای ملایر به شبکه جمع آوری آب و فاضلاب الحاق شده است، افزود: سال گذشته خط جمع آوری فاضلاب به طول چهار کیلومتر در شهرک مبل منبت اجرایی شد و بخش اعظمی از مشکلات آبهای سطحی و فاضلاب خاکستری شهرک حاجی آباد مرتفع شد.
وی با بیان اینکه شبکه جمع آوری فاضلاب شهری در ملایر ایجاد شده است اما مردم هنوز شبکه خانگی خود را به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری متصل نکردهاند، افزود: در تلاش هستیم با همکاری محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان و شهرداری مردم را تشویق به این کار کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه پسابهای تصفیه شده در حالت کلی یا برای بخش کشاورزی یا بخش صنعت مورد استفاده قرار میگیرند، اظهار کرد: پساب تصفیه خانه ملایر، برای بخش کشاورزی طراحی شده است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر با بیان اینک تلاش میکنیم برای مشترکین این هزینه را به صورت اقساط در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد قسمت بالایی شهر ملایر، کوهستانی است و چاههای جذبی جواب نمیدهد، قسمت پایین شهر هم سطح آبها بالاست و چاه ها سریع پر میشوند، اما در قسمت میانی و وسط شهر، چاههای جذبی دیرتر پر شده و مشکلات مشترکین کمتر است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در بحث آب بها، برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد تا سقف هفت مترمکعب بخشودگی هزینه آب بها در نظر میگیریم، افزود: شهر ملایر صنعتی نیست و پساب صنعتی ندارد.
روبخش با بیان اینکه ۷۰ درصد آب شهر ملایر از طریق خط انتقال آبی که از سد کلان به سمت ملایر میآید، به مشترکین منتقل میشود، اظهار کرد: آبی که از سد کلان وارد شهر میشود کلر زنی و ضدعفونی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، میانگین زمان رفع حوادث و مشکلات آب و فاضلاب در شهر ملایر را دو ساعت عنوان کرد و افزود: به طور کلی هدف و نوع خدمات رسانی در بحث آب و فاضلاب در حوزه شهری و روستایی کاملاً با هم متفاوت است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر با اشاره به اینکه ۹ مجتمع آبرسانی برای ۱۳۸ روستای شهرستان به منظور آبرسانی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: از این تعداد تنها یک مجتمع آبرسانی به مرحله اجرا رسیده و عملیات اجرایی هشت مجتمع آبرسانی دیگر باقی مانده است.
وی با تاکید بر اینکه به بهرهبرداری رسیدن هشت مجتمع آبرسانی سبب میشود آب مورد نیاز برای ۸۰ هزار نفر جمعیت روستایی تامین شود، افزود: متاسفانه به علت افزایش فرسودگی سیستم و لولههای آب و فاضلاب در سطح روستاها، نارضایتی مردم در حال افزایش است.
روبخش با تاکید بر اینکه احداث مجتمعهای آبرسانی روستایی نیازمند تامین اعتبارات از محل پروژههای ملی هستند تا سریعتر به نتیجه برسند، تصریح کرد: قطعاً حمایت مدیران ارشد شهرستان استان و نمایندگان مردم ملایر گام موثری در این راستاست.
این مقام مسئول با استناد به این سخن از مقام معظم رهبری که «مدیران اجرایی باید اقدامات و کارهای دولت را به گوش مردم برسانند تا باعث امید آفرینی شود»، افزود: شرکت آب و فاضلاب ملایر نهایت تلاش خود را برای خدمات رسانی به مشترکین انجام میدهد.
■ خبرنگار: مهناز روزبهانی
// انتهای پیام //